07 / 05 / 2024

Lüleburgaz Belediyesi soruşturma

Lüleburgaz Belediyesi soruşturma

Kırklareli Lüleburgaz Belediyesi hakkında otobüs terminali kiralanırken belediyenin 11.5 milyon lira zarara uğratıldığı iddiasıyle soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu raporunu açıkladı.

1936 yılında ruhsatsız yapılar için soruşturma başlatılmış!

1936 yılında Belediye, ruhsat almadan inşaat yapanlara ve hatta tamir ettirenlere soruşturma başlatmış.

10 şehirde 'Deprem Suçları Soruşturma Bürosu' kurulacak!

Adalet Bakanlığı tarafından depremden etkilenen şehirlerde Cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderilerek, yıkılan binalarla ilgili Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması ve sorumlularla ilgili bazı tedbirlerin alınması istendi.

Dünyaca ünlü fındık firmasına şok! Hakkında soruşturma başlatıldı

Rekabet Kurulu, Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ'ye yönelik soruşturma açılmasına karar verdi. Söz konusu inceleme, büyük ölçüde pazar verilerine dayalı olarak ve fındık tedarik sürecinin bütün aşamalarını kapsayacak şekilde yürütülecek.

Ünlü bilet devine büyük soruşturma

En çok otobüs ve uçak bileti satılan sitelerden biri olan Obilet’e 4054 sayılı Kanun'un ihlal edilip edilmediğinin araştırılması amacıyla Rekabet Kurumu tarafından soruşturma başlatıldı. Yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, elde edilen bulguları ciddi ve yeterli bularak, şirket hakkında soruşturm

Market reyonlarında satılan o marka gıda ürünü ölüme neden oldu! Acil toplanıp soruşturma başlatıldı

Market reyonlarında satılan bebek mamaları ülkede krize neden oldu. Bir markanın ürününden kullanan annelerin bebekleri ağır şekilde hastalandı bebeklerden ikisi hayatını kaybetti. Söz konusu mamalar toplatıldı. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

Lüleburgaz Belediye binası metaversede 10 dolara satıldı!

Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz Belediye binası metaversede 10 dolara satıldığını duyurdu.

Şile'de tapuda rüşvet iddialarına soruşturma açıldı!

Şile Cumhuriyet Başsavcılığı tapuda rüşvet yapıldığını öne sürerek soruşturma başlattı. Yapılan soruşturmada 87 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

İzmir'de kontrollü yıkım esnasında bir binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı!

İzmir Karşıyaka'da deprem esnasında ağır hasar gören 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanındaki binanın üzerine çökmesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesi tarafından soruşturma başlatıldı.

Amazon ormanları Facebook'ta satılıyor haberlerine soruşturma!

Brezilya'da bulunan amazon ormanlarının Facebook'ta satıldığı haberleri üzerine Brezilya Federal Yüksek Mahkemesi, soruşturma başlattı. 

Lüleburgaz'a 3 yeni muhtarlık binası!

Lüleburgaz Belediyesi’nin talepler doğrultusunda baştan aşağı yenilediği Atatürk, Barış ve İnönü Mahalle Muhtarlıkları yeni hizmet binalarına kavuştu.

Lüleburgaz Belediyesi'nden yüzde 80'e varan kira indirimi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Lüleburgaz Belediyesi, belediyeye ait işyerlerinde faaliyet gösteren ve kısıtlamalardan yoğun şekilde etkilenen esnafa 80'e varan kira indirimi yaptı.

Kars’taki 89 ayrı imar planına soruşturma izni verildi! 

Kars Belediyesi'ndeki imar planlarına soruşturma için izin çıktı. İçişleri Bakanlığı tarafından Kars eski Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile dönemin bürokrat ve belediye meclis üyelerinin de olduğu 35 kişi hakkında soruşturmaya onay verildi.

Lüleburgaz modern bisiklet yollarına kavuşuyor!

Çalışmalarına devam eden Lüleburgaz Belediyesi uzun vadede kentin dört bir yanını saracak bisiklet yolları için düğmeye bastı.

Lüleburgaz Belediyesi soruşturma Haberi

Lüleburgaz Belediyesi soruşturma

Kırklareli Lüleburgaz'da otobüs terminali kiralanırken belediyenin zarara uğratıldığı gerekçesiyle Belediye Başkanı Emin Halebak, meclis üyeleri ve bürokratlar hakkında soruşturma başlatıldı. 


İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı soruşturma ile ilgili rapor hazırladı. Raporda, 11 milyon 411 bin 660 bin 2 TL tutarında kamu zararı olabileceği açıklandı. 


Raporda, terminal projesi değerinin 10 milyon 270 bin 519 bin TL olarak belirlendiği, belediyeye düşen payın 5 milyon 135 bin 260 bin TL olarak tespit edildiği ancak taksi durağı geliri ile şehir içi minibüs gelirinin çıkarıldığı ve terminalin 10 yıllık peşin kira bedelininin 5 milyon 111 bin lira olarak takdir edildiği...