03 / 05 / 2024

lusatian gölüne yüzen evler mi inşa ediliyor

lusatian gölüne yüzen evler mi inşa ediliyor

Avrupa ülkeleri, konut yetersizliğine karşı yüzen evler yapılıyor. Fraunhofer Enstitüsünün geliştirdiği evler kendi elektriğini, suyunu ve ısınma kaynağını üretiyor. Evin dışını kaplayan güneş pilleri ısınmayı sağlıyor.

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

Önay Büyük Konaklar'da sıfır vadeyle 24 ay taksit fırsatı! Son gün 31 Ekim!

Önay Büyük Konaklar projesi, Önay Grup imzasıyla İstanbul Avrupa Yakası'nda Büyükçekmece'de yükseliyor. Büyükçekmece Gölü'ne yürüme mesafesinde hayata geçirilen projede, göl manzaralı 27 adet villa yer alıyor. 

Yatırımcılar dikkat! Borsa, haftanın ikinci gününe yükselişle başladı!

Yatırımcıların yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,39 yükselişle 6.721,45 puandan başladı.

Babalar gününe özel büyük fırsat başladı! Zen erkek kol saatleri ne kadar? 2 Haziran 2023 Zen Pırlanta fiyat listesi 

Babalar gününe sayılı günler kala hediye arayışları da başladı. Milyonlarca kişi babalar günü için en güzel ve anlamlı hediyeleri araştırırken Zen Pırlanta büyük fırsatını açıkladı. Zen'de kol saatleri pırlanta ile buluştu. Zen kol saatleri ne kadar? 2 Haziran 2023 Zen Pırlanta fiyat listesi.

Borsa İstanbul haftanın son gününe yüzde 2,88 artışla başladı! BIST 100 endeksi 5.102,56 puanla günü açtı!

Borsa İstanbul'daki son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve BIST100 endeksinin kaç puan olduğu araştırılıyor. Peki Borsa İstanbul haftanın son gününe nasıl başladı? İşte Borsa İstanbul'daki son durum...

Yatırımcılar dikkat! Borsa haftanın ikinci gününe yükselişle başladı!

Merakla beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında gündemden düşmeyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,51 artışla 4.840,44 puandan başladı.

Borsa İstanbul haftanın son gününe yükselişle başladı! Yatırımcılar dikkat! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,32 yükselişle başladı. İşte Borsa İstanbul'daki son gelişmeler...

Borsa haftanın 4. gününe yükselişle başladı!

Yatırımcıların son gelişmeleri merakla takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,43 artışla 4.681,71 puandan başladı.

Borsa haftanın son gününe yükselişle başladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,02 artışla 4.897,32 puandan başladı.

Borsa İstanbul haftanın 3. gününe yükselişle başladı!

Aktarılan detaylara göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın 3.gününe yüzde 0,18 artışla 4.544,48 puandan başladı.

Anneler Günü'ne özel Zen Pırlanta'da yüzde 50 indirim! Üstelik pırlantalı küpe hediye!

Zen Pırlanta Anneler Günü'ne özel kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor. Zen'de anneler gününe özel yüzde 50 indirim fırsatı var ve her 8 bin lira üzerinde alışveriş yapanlara pırlantalı küpe hediye ediliyor. İşte kaçırılmayacak kampanyanın ayrıntıları...

Dolar 2022 yılının ilk işlem gününde yükselişte!

Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen döviz kurları 2022 yılının ilk işlem gününe yükselişle başladı. Dolar/TL bugün 13,50 liradan işlem görüyor.

Dolar güne yükselişle başladı!

Döviz kurları, yeni haftanın ilk işlem gününe yüzde 6'nın üzerinde yükselişle başlarken bu sabah da yaklaşık yüzde 1 civarı yükselişte.

lusatian gölüne yüzen evler mi inşa ediliyor Haberi

lusatian gölüne yüzen evler mi inşa ediliyor

Avrupa ülkeleri, konut yetersizliğine karşı ilginç çözüm yollarına başvuruyor. Bunlardan biri de yüzen evler. Almanya'nın kuzeybatı Saksonya ile Güney Brandenburg'u birbirine bağlayan Lusatian Gölünde geliştirilen ev, bu sistemin en üst noktasını oluşturuyor. Fraunhofer Enstitüsünün geliştirdiği evler kendi elektriğini, suyunu ve ısınma kaynağını üretiyor. Isınma evin dışını kaplayan güneş pilleri ile evin içindeki şömine arasında kurulan bir sistemle sağlanıyor. 


Yeni...