11 / 05 / 2024

Lütfi Kibiroğlu açıklama

Lütfi Kibiroğlu açıklama

Eski Eminönü Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu, yakın zamana kadar gündüz nüfusu 55 bin olan bölgede bu rakamın artık 27 bine düştüğünü söylüyor. Kibiroğlu, “Eğer insanları terk ettirirseniz şehirler de yaşamaz.” diyor.

1941 yılında Kasımpaşa- Halıcıoğlu sahil yolu inşaatı 80 bin liraya yapılmış!

1941 yılında Kasımpaşa-Halıcıoğlu sahil yolu projeleri İstanbul Belediyesi tarafından hazırlanmış. Söz konusu proje için 80 bin liralık bütçe hazırlanmış.

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Şener Üşümezsoy’dan İstanbul için ezber bozan açıklama: 7.4'lük senaryolar çöpe atıldı!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Üşümezsoy, İstanbul için ezber bozan açıklama yaparak, 7.4'lük senaryolar çöpe atıldığını söyledi.

Bakan Ersoy’dan konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin dikkat çeken açıklama!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konutların turizm amaçlı kiralanmasına dair kanuna ilişkin açıklama yaptı. Bu düzenlemenin olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Ersoy, bu düzenlemenin olmadığı durumlarda bütün şehrin omurgasının bozulduğunu kaydetti.

Fahiş inşaat maliyetlerine ilişkin şok açıklama! Gerekirse kanuni düzenleme ile bu fırsatçılığın önüne geçilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki inşaat maliyetlerinin artışını nasıl engelleneceğine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Özhaseki kanuni düzenlemeyi işaret etti.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama: ‘Rusya’nın petrol geliri büyük ölçüde düştü!’

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Rusya’nın petrol gelirlerine ilişkin açıklama geldi.  Bakanlık, tavan fiyat uygulamasından sonra Rusya'nın petrol gelirlerinin büyük ölçüde düştüğünü duyurdu.

Dul ve yetim aylıklarına zam bekleyenler bu habere hemen baksın! Son dakika açıklama geldi!

En az emekli maaşı alanların aylıklarına zam yapılmıştı, yapılan çıkışla beraber 5500 TL olan aylıklar 7500 TL'ye çıktı. Dul ve yetim aylığı alanların aylığı ise zam görmedi. İşte bununla alakalı, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bir açıklama geldi.

Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Konteyner evler ve çadırlarda kalın!

Hatay'da dün akşam saatlerinde 3 dakika arayla 2 büyük deprem meydana geldi. Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Herkes konteyner evler ve çadırlarda kalsın!

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi dünyanın da gündeminde. Sarsıntının ardından dünyadaki onlarca ülkeden taziye mesajları ve yardım açıklamaları gelirken, Dünya Sağlık Örgütü de çok önemli bir açıklama yaptı.

Dev finans kuruluşundan flaş açıklama! Konut fiyatları 2023 yılında yavaşlayacak!

Dünyada ve ülkemizde konut fiyatlarındaki artışlar ev sahibi olmak isteyenleri kara kara düşündürüyor. Ekonomi yönetimi orta gelirli vatandaşlara yönelik yeni bir konut kampanyası başlatırken, dünyaca ünlü kuruluştan 2023 yılına ilişkin önemli bir açıklama geldi.

TOKİ'den '3 yıllık TOKİ projesi yeni diye sunuldu' başlıklı haberler için flaş açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, "3 yıllık TOKİ projesi, yeni diye sunuldu" başlığıyla sunulan haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydederek flaş bir açıklama yaptı. İşte TOKİ tarafından yapılan o açıklama...

Güçlü dolar döneminin sonuna mı gelindi? Korkutan açıklama şimdi geldi! Doları olanlar tir tir titredi

Güçlü dolarda, faiz belirsizliğinin ortadan kalkmaya başlaması ile temkinli açıklamalar gelmeye başladı. Güçlü dolar döneminin sonuna mı gelindi? Analistlerden tarafından korkutan açıklama geldi. Doları olanlar tir tir titredi. İşte o açıklamalar...

Öğrenciler dikkat! KYK borç faizleri ne zaman silinecek? Faizler nasıl silinecek? Hükümetten açıklama!

KYK borçlarında faizlerin silinmesi ile ilgili detaylar netleşti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan açıklama geldi. Peki KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borç faizleri nasıl silinecek? İşte ayrıntılar...

Lütfi Kibiroğlu açıklama Haberi

Lütfi Kibiroğlu açıklama


 Eski Eminönü Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu, Tarihi Yarımada hakkında çarpıcı tespitlerde bulundu. 1999-2004 yılları arasında başkanlık yapan Kibiroğlu, Eminönü’nde görevi tamamlandığında 567 otelin olduğunu söyledi. Kibiroğlu “Şimdi aynı bölgede 3 binin üzerinde otel var. Ben göreve geldiğimde Eminönü’nün gece nüfusu 50 bindi, görevim bittiğinde ise 55 bin olmuştu. Şimdi ise aynı bölgenin gece nüfusu sadece 27 bin. Tarihî Yarımada’da mahalle hayatı 10 yılda bitti. Sultanahmet civarı adeta barlar sokağı gibi oldu.” şeklinde konuştu.


5 yıl boyunca Eminönü Belediye Başkanlığı yapan Lütfi Kibiroğlu, Tarihi Yarımada’nın miras olarak değil emanet olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Fatih’in üç büyük medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Kibiroğlu, bölgenin Osmanlı mirası olarak görüldüğü için adeta talan edildiğini dile getirdi. Başkanlığı süresince Eminönü ve civarında sosyal ve ekonomik...