12 / 05 / 2024

Lütfü Savaş inşaat sanayi destek

Lütfü Savaş inşaat sanayi destek

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç.Dr Lütfü Savaş, İnşaatçılar ve Boyacılar Odası aynı zamanda İnşaat Sanayi Kooperatifi Başkanı Mehmet Alakuş’u ağırladı...

1942 yılında devlet inşaat ofisi kurulmuş!

1942 yılında inşaat malzeme bulma sıkıntısı her geçen gün artmaya devam etmiş. Bu soruna hükümet el atarak devlet inşaat ofisi kurulmasına karar verilmiş.

İnşaat ruhsatı nedir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Yeni bir yapının inşa edilebilmesi için belediye veya özel il idaresinden alınan belge inşaat ruhsatı olarak adlandırılır. Peki inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır? İşte inşaat ruhsatı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

İnşaat alanı nedir? İnşaat alanı nasıl hesaplanır?

Herhangi bir binanın arsa içindeki kurulum alanını belirlemeye yarayan inşaat alanı, yeni bir yapının oluşturulma sürecinde önemlidir. Bu alan, alıcı, satıcı ve müteahhit tarafından bilinmelidir. Peki inşaat alanı nasıl hesaplanır ve nasıl öğrenilir? İşte inşaat alanı hakkındaki tüm detaylar…

Tf Assos İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tf Assos İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 3 milyon TL sermaye bedeli ile Fırat Aksoy ve Taşkın Kılıç tarafından kuruldu.

Başakşehir İkitelli’de kat karşılığı inşaat yapılacak! Yatırımcılar 12 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü kat karşılığı inşaat yapım ihalesine çıktı. İkitelli’de kat karşılığı yapılacak inşaatın ihalesi 12 Ocak 2023’te yapılacak. İhalenin bedeli 60 milyon 780 bin 350 TL olarak belirlendi.

İnşaat maliyeti hesaplama formülü 2023! İnşaat maliyeti nasıl hesaplanır? İnşaat maliyetleri ne kadar 2023?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan  inşaat metrekare maliyet bedelleri, 2023 yılında inşaat türlerine göre yapılacak maliyet hesaplamalarında kullanılacak. Peki, inşaat maliyetleri nasıl hesaplanıyor? İşte inşaat maliyeti hesaplama formülü 2023... 

Adesa Gayrimenkul Konya'da 17 ticari bölümün inşaatı için ruhsat aldı!

Adese Gayrimenkul ile Aydın Yatırım Grup arasında, mülkiyeti Şirketimize ait olan Konya Karatay'da Hacıyusufmescit Mahallesi, 24026 ada 65 parseldeki 22 bin 191 metrekarelik arsada 17 adet Ticari/Sınai vasfılı bölümün yapımı için inşaat yapım ruhsatı alındı. 

İnşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türkiye dahil bazı ülkelerin rekabet gücüne etki edeceği doğru görülüyor. Peki inşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

Eylül'de 1143 inşaat şirketi kuruldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerinde, 2021 Eylül'de, Eylül 2020’ye göre kurulan şirket sayısı yüzde 4 gerilediği açıklandı. Eylül 2021'de şirket ve kooperatiflerin 3 bin 481’i ticaret, 1651’i imalat ve 1143’ü inşaat sektöründe kuruldu.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Eylül 2021'de ne oldu?

Resmi olarak açıklanan Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Eylül ayı sonuçlarına göre; Eylül ayında inşaat malzemeleri sanayisinde  faaliyetler yüksek büyüme gösterdi.

Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu'nun inşaatı başladı!

5.8’lik İstanbul depremi sonrasında ağır hasarlı olduğu tespit edilerek, kontrollü olarak yıkılan Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu'nun inşaatı kaldığı yerden devam ediyor.

İstanbullular merakla bekliyordu! Dev sağlık kompleksinin inşaatı bitti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden 620 yataklı İstanbul Seyrantepe Hastanesi'nin inşaatının tamamlandığını söyleyerek, açılış tarihini açıkladı. 

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalarken nelere dikkat edilmeli?

Müteahhitler ile arsa sahibinin anlaşmasına bağlı olarak yapılan kat karşılığı ev inşasında dikkat edilecek hususlar bulunuyor.  Peki, kat karşılığı (arsa payı) inşaat sözleşmesi nedir, imzalarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte detaylar...

Lütfü Savaş inşaat sanayi destek Haberi

Lütfü Savaş inşaat sanayi destek

Kısa adı HATMEK olan Hatay Mesleki Eğitim Kursları binasında sohbet havasında geçen ziyarette kısa bir konuşma yapan Başkan Alakuş, Hatay’ın estetik görüntüsün daha düzgün ve özenli olması için çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, inşaat meslekleri yapan mermerciler, inşaat malzemeleri satıcıları, taş işleme, parke imalatçıları ve bütün inşaat işi ile uğraşan esnafın biraraya getirilmesi için Yayladağı yoluna yapılacak olan İnşaat Sanayisi için Hatay Valiliği ile görüşme yaptıklarını ve onay aldıklarını belirtti.


Şehrin estetiği ve inşaatçıların belli bir alanda daha düzenli olabilmeleri açısından da önemli bir çalışma olacağını ifade eden Başkan Alakuş, hayata geçirilecek olan bu projenin Hatay’a birçok yönden katkısı olacağını belirtti.


Şehrin görüntüsünün ferahlaması ve trafik akışının rahatlaması açısında kurulacak olan bu sanayinin il için hayırlı olmasını dileyen Başkan Savaş, Hatay Büyükşehir...