07 / 05 / 2024

Maarif vekaleti

Maarif vekaleti

1936 yılında Milli Eğitim, Beykoz'da geniş bir arazi üzerine yayılmış olan Abraham Paşa veya Beykoz Korusu'nu almak istiyormuş. Aynı yıl Emlak Bankası'nın mülkiyetinde bulunan korunun değeri 30 bin liraymış.

Türk Kızılay, kurban vekaleti bedellerini duyurdu: Yurt içi 5 bin 950 TL, yurt dışı 2 bin 650 TL!

Türk Kızılay'dan yapılan son dakika açıklamasında kurban vekaleti bedelleri tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...

Tisa Yeşil Enerji Elektronik İthalat Ve İhracat Limited Şirketi Kuruldu!

Tisa Yeşil Enerji Elektronik İthalat Ve İhracat Limited Şirketi bugün Avcılar’da Maarif Jafarov tarafından kuruldu.

Diyanet 2022 yılı kurban vekalet ücretlerini açıkladı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban hisse vekâlet bedelleri belli oldu. Kurban vekaleti, bazı koşullar dahilinde yerine getirilecek. Vekalet, sözlü veya yazılı olarak ya da telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları vasıtasıyla verilebilecek.

Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl yapılır?

Vekalet, bir kişinin noterden aldığı belge ile kendi adına işlemlerini yapabilmesi için başka kişiyi yasa önünde yetkili kılmasıdır. Ancak kimi durumlarda vekalet sona erebilir veya vekaletten azil ile kişi vekaleti sonlandırabilir. Peki, Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl

Türkiye Maarif Vakfı, Kuzey Makedonya'da 10 bin metrekarelik okul alanı satın aldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ile Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki FON Üniversitesi arasında üniversite kampüsünün 10 bin metrekarelik kısmının Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alınması için anlaşma imzalandı.

ABD'deki Maarif Okulunun yeni binası 2021-2022 eğitim dönemine yetişecek!

Türkiye Maarif Vakfının (TMV) ABD New Jersey eyaletinde yer alan Maarif Okulu tarafından yeni satın alınan binada aileler için eğlence ve tanıtma günü gerçekleştirildi.

Kerkük'te Uluslararası Maarif Okulu açılacak!

Irak'ta Bağdat ve Erbil'den sonra Kerkük kentinde de Uluslararası Maarif Okullarının açılması için girişimlere başlandığı belirtildi.

Türkiye Maarif Vakfı'nın yurt dışındaki okul sayısı artıyor!

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün yaptığı açıklamada "2023'e kadar Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin yarısında okul açmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz." diye konuştu.. 

Türkiye Maarif Vakfı Afganistan'da yeni ilkokul açacak!

Çalışmalarını sürdüren Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde ilkokul açacak.

Türkiye Maarif Vakfı, Tanzanya'da 260 öğrenci kapasiteli okul açtı! 

Türkiye Maarif Vakfı, Tanzanya'nın kuzeyinde bulunan Arusha eyaletinde yeni okul açtı. 260 öğrenci kapasitesi olan okulda, anaokulu, ilkokul ve ortaokul bulunuyor...

TMV Afganistan'ın başkentinde ilkokulu açtı!

Türkiye Maarif Vakfı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de ilkokul açtı. Modern bina olarak inşa edilen okulda 288 öğrenci eğitim görecek.

Moritanya'da FETÖ'den devralınan okullar eğitim yuvasına dönüştürüldü!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün yurt dışındaki faaliyetlerini engellemek için yürütülen çalışmalar kapsamında Moritanya'da Türkiye Maarif Vakfına devredilen okullar, bilim yuvasına dönüştürüldü.

Türkiye Maarif Vakfı Etiyopya'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya’nın Harar şehrindeki Fetullahçı Terör Örgütü’ne ait okulları devraldı.

Maarif vekaleti Haberi

Maarif vekaleti



Beykoz'daki koru 


Maarif Vekalati burasını almak istiyor


    Maliye Vekaleti, Beykoz'daki Abraham Paşa Korusu'nu Emlak ve Eytam Bankası'na devretmişti. Banka uzun müddet koruyu satılığa çıkardığı halde değerine uygun bir istekli çıkmamıştır. 

    Bunun üzerine koruluğun muhafazasındaki güçlükler nazarı dikkate alınarak bankadan alakası kesilmesi için Vekalet'e müracaat etmiştir. 

    Öğrendiğimize göre, Maarif İdaresi koruda mevcut dört köşkü mektep haline getirmek için teşebbüslere girişmiştir. Maliye Vekaleti bunu muvafık gördüğünden korunun Maarif İdaresi'ne devredilmesi kararlaştırılmıştır. Korunun değeri 30.000 liradır. Maarif İdaresi tarafından burada bir orta mektep açılacaktır.


(1936 yılında Reşat Altın 9 liraya satılıyormuş.)


Akşam 20 Ağustos 1936 



Abdullah Kutalmış...