03 / 05 / 2024

maçka ormanüstü köyü kamulaştırma

maçka ormanüstü köyü kamulaştırma

Saman Hidroelektrik Santrali için proje güzergahına isabet eden Trabzon Maçka'ya bağlı Ormanüstü Köyü ve Çatak Köyü'nde belirlenen alanlarda kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

1935'te Maçka kışlasına bekleme yerleri yapılmış! İlk durak örneği Atikalipaşa!

1935 yılında Maçka Kışlasında Tramvay bekleyen vatandaşların sığınabilecekleri bir bekleme alanlarının yapılması kararlaştırılmış.

Maçka Kaymakamlığı'ndan büyük fırsat! 24 adet gayrimenkul satışı yapılıyor!

Maçka Kaymakamlığı'ndan 24 adet taşınmaz ihale usulü ile satışa sunulacak. Taşınmazlar Ardıçlıyayla, Barışlı, Coşandere, Hamsiköy, Kaynarca, Köprüyanı mahallelerinde yer alıyor. İşte ihaleye ilişkin detaylar...

Batman Çayüstü köyü sakinleri mağaralardan villalara taşındı!

Batman Çayüstü'nde yüzyıllardır mağarada yaşayanlar için 51 villa inşa edildi. Yaşadıkları mağaraların Ilısu Barajı projesiyle birlikte sular altında kalacak olması sebebi ile ilk kez modern bir yapıda yaşayacak olan ailelere devlet tarafından 70 bin TL faizsiz kredi desteği verilecek...

Nusret Gökçe, Park Hyatt Maçka’yı satın alıyor!

Ünlü işletmeci Nusret Gökçe, İstanbul Maçka'da yer alan Park Hyatt oteli 50 milyon Euro karşılığında Doğuş Grubu'ndan satın alıyor.

Taşköprü Yaylası’nda fırsatçıların kaçak yapıları yıkıldı!

Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylası’nda 15 Temmuz Evleri olarak inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı. Ekipler, '15 Temmuz Mahallesi' tabelalarını kaldırarak yıkıma başladı.

Ai Weiwei’nin Pekin'deki stüdyosu yıkıldı!

Çin Halk Cumhuriyeti’ni 2015 yılında terk eden sanatçı Ai Weiwei'nin Pekin'de bulunan stüdyosu yıkıldı.

Orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

Datça’da sit alanındaki kaçak inşaat yıkıldı!

Datça ilçe merkezine 15 kilometre mesafedeki, imara kapalı olan Sarı Liman mevkisinde yapılan kaçak inşaat yıkıldı.

Osmangazi Beleyesi kaçak yapıları yıkıyor!

Osmangazi Beleyesi, Soğanlı Mahallesinde inşaat halindeki iki katlı kaçak binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Maçka Parkı'ndaki 199 ağaç söküldü!

Çalışmaları başlayan Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tüneli için Maçka Parkı’ndaki 199 ağaç yerinden söküldü.

Maçka Parkı'ndaki kafe yıkıldı!

Şişli Maçka Parkı'nda hakkında yıkım kararı bulunan bir kafe İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldı. 

Trabzon Uzungöl'deki 20 kaçak yapıya yıkım kararı!

Trabzon Uzungöl kıyısında yer alan 20 kaçak yapı için yıkım kararı alındı. Kararın yılbaşından önce uygulanması bekleniyor.

Maçka kaçak yapılardan temizleniyor!

Yaylalardaki kaçak yapıların yıkım çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Maçka Belediye Başkanı Korray Koçhan, yayla turizminin bölge için büyük önem taşıdığına dikkat çekti..

maçka ormanüstü köyü kamulaştırma Haberi

maçka ormanüstü köyü kamulaştırma


Saman Hidroelektrik Santrali projesinin yapımı amacıyla proje güzergahında yer alan Trabzon Maçka'ya bağlı Ormanüstü Köyü ve Çatak Köyü bölgesinde belirlenen alanlar acele kamulaştırılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.



BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2014/6608

Trabzon İlinde tesis edilecek Saman Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması; anılan Bakanlığın 1/7/2014 tarihli ve 20196 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar?Kurulu’nca 9/7/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.




Gülcihan YELKENCİ /...