01 / 05 / 2024

maçka silahhanesi

maçka silahhanesi

Sultan Abdülaziz döneminde, 1873 yılında yaptırılan İTÜ'nün 145 yıllık tarihi Silahhane binası restore edilecek. Yaklaşık 31 milyon liraya ihale edilen restorasyon çalışması 2021 yılında tamamlanacak.

1946 yılında Maçka Silahhanesi resim galerisi olacak!

1946 yılında bir kültür semti haline getirilmeye çalışılan Maçka'daki Silahhane binası resim galerisi olarak kullanılacakmış. Bizans ve Osmanlı dönemine ait tabloların sergileneceği bina Türkiye'nin en zengin galerisi olacakmış.

1946 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Maçka Silahhanesi'ne taşınacak!

1946 yılında Fındıklı'da eski Meclis-i Mebusan binasında bulunan Güzel Sanatlar Akademisi, Belediye'ye devredilen eski Maçka Silahhanesi'ne taşınacakmış. Silahhane binasında, eğitime elverişli bir hale getirilmesi için, tadilat yapılacakmış.

1946 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Maçka Silahhanesi'ne taşınacakmış!

Güzel Sanatlar Akademisi yani Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 1946 yılında Maçka Silahhanesi'ne taşınacakmış. Maçka Silahhanesi restore edildikten sonra taşınma işlemi başlayacakmış. Eski İtalyan sefaret binası da konservatuvar binası olacakmış.

1943 yılında Maçka Silahhanesi'ni Askeri Müze yapmak istemişler!

Topkapı Sarayı'nın avlusunda, Ayasofya'nın yakınında ve onunla çağdaş olan Aya İrini Kilisesi Askeri Müze olarak kullanılıyormuş. Buradaki tarihi eserlerin daha iyi muhafazası için Maçka Silahhanesi'ne taşınması için başvuruda bulunulmuş.

1932 yılında Maçka Silahhane'de satılık arsa ilanı!

15 Mart 1932 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan ilanda Maçka'da satılacak kıymetli arsaların ihale yoluyla satılacağı duyurulmuş. İlanda satılacak arsaların bulunduğu yerin krokisi de çizilmiş.

Maçka kaçak yapılardan temizleniyor!

Yaylalardaki kaçak yapıların yıkım çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Maçka Belediye Başkanı Korray Koçhan, yayla turizminin bölge için büyük önem taşıdığına dikkat çekti..

TOKİ Maçka son sözleşme tarihi!

TOKİ Maçka projesinde yer alan 132 adet konutun sözleşme imzalama işlemleri için son gün bugün olarak belirlendi.

TOKİ Vakfıkebir ve Maçka Konutları'nın kurası çekildi!

TOKİ Trabzon Vakfıkebir ve Maçka projelerinde yer alan 297 konutun kurası çekildi

7 Temmuz 2017 TOKİ Trabzon Maçka kura sonucu!

7 Temmuz 2017 TOKİ Trabzon Maçka kura sonucu henüz belli olmadı, 7 Temmuz 2017 TOKİ Trabzon Maçka kura sonucu açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

TOKİ Trabzon Maçka kura sonucu 7 Temmuz 2017!

TOKİ Trabzon Maçka kura sonucu 7 Temmuz 2017 henüz açıklanmadı, TOKİ Trabzon Maçka kura sonucu 7 Temmuz 2017 belli olduğunda Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Trabzon Maçka 7 Temmuz 2017 kura sonuçları!

Trabzon Maçka 7 Temmuz 2017 kura sonuçları henüz açıklanmadı, Trabzon Maçka 7 Temmuz 2017 kura sonuçları belli olduğunda Emlakkulisi.com'da yer alacak.

7 Temmuz 2017 TOKİ Maçka kura sonuçları!

7 Temmuz 2017 TOKİ Maçka kura sonuçları henüz açıklanmadı, 7 Temmuz 2017 TOKİ Maçka kura sonuçları belli olduğunda Emlakkulisi.com'da yer alacak.

TOKİ Maçka kura sonucu listeleri!

TOKİ Maçka kura sonucu listeleri henüz açıklanmadı, TOKİ Maçka kura sonucu listeleri belli olduğunda Emlakkulisi.com'da yer alacak.

TOKİ Maçka kura sonuçları açıklandı mı?

TOKİ Maçka kura sonuçları henüz açıklanmadı, TOKİ Maçka kura sonuçları açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

TOKİ Trabzon Maçka kura sonuçları 7 Temmuz 2017!

TOKİ Trabzon Maçka kura sonuçları 7 Temmuz 2017 henüz belli olmadı. TOKİ Trabzon Maçka kura sonuçları 7 Temmuz 2017 açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Gezi Parkı ve Maçka Parkı köprü ile bağlanacak!

Taksim Gezi Parkı ile Maçka Parkı arasına Ekolojik Yaya Köprüsü inşa edilecek. Köprü ile iki bölge birbirine bağlanacak.

Maçka Forumu'ndan park açıklaması!

Maçka Forumu, İBB Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Karayolu Tünelleri Projesi kapsamında inşaat alanına dönecek Maçka Parkı için açıklama yaptı.

Maçka Demokrasi Parkı'na ilişkin 7 sorun mecliste!

Maçka Demokrasi Parkı'nın tünel projesi için kullanılmasına ve karayolu projelerinden etkilenen park, orman ve yeşil alanlara ilişkin soru önergesi hazırlandı..

maçka silahhanesi Haberi

maçka silahhanesi

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ), Maçka Yerleşkesi'nde bulunan ve Maçka Kışlası olarak da bilinen tarihi silahhane binası yenilenecek. Binanın restorasyonu için açılan ihale sonuçlandı. 

Habertürk'te yer alan habere göre, İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nun bulunduğu tarihi bina için, "Restorasyon, Onarım, Tadilat, Yenileme Uygulama İnşaatı" adı altında açılan ihaleyi Tolga Anıl kazandı. 

 Üniversite yönetimi, restorasyonun 31 milyon 214 bin 237 TL'ye yapılması için Tolga Anıl ile sözleşmeler imzalandı. Söz konusu çalışmaların 6 Ocak 2021 tarihinde tamamlanması planlanıyor. 

Dolmabahçe Sarayı'nın kuzeyinde yer alan Maçka Silahhanesi, 1873 yılında Sarkiz Balyan tarafından yaptırıldı. Sultan Abdülaziz döneminde inşa ettiren tarihi binayı 1955'den beri İstanbul Teknik Üniversite'si...