08 / 05 / 2024

Maçka taş ocağı projeleri

Maçka taş ocağı projeleri

Maçka'da HES'ler ve taş ocakları vatandaşı isyan ettirdi. Yöre sakinleri HES ve taş ocakları nedeniyle derelerde su kalmadığını, balıkların öldüğünü ve patlatılan dinamitler nedeniyle mağdur olduklarını dile getirip yetkililerden yardım istedi.

31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık? 1 Ocak'ta AVM'ler kaçta açılacak 2024?

Yılbaşı dolayısıyla 31 Aralık 2023 ve 1 Ocak 2024 alışveriş merkezleri (AVM) çalışma saatleri araştırılıyor. ''AVM'ler 1 Ocak'ta kaçta açılacak 2024'' sorusunun yanıtı alışveriş merkezine gitmek isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki AVM'ler 1 Ocak'ta kaçta açılacak 2024?

AVM'ler Kurban Bayramı 2023'te açık mı? Alışveriş merkezleri bayramda kaçta açılacak? Son dakika AVM çalışma saatleri...

Bayramda AVM'lerin çalışma saatleri merak ediliyor. 'AVM'ler Kurban Bayramı 2023'te açık mı?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Peki alışveriş merkezleri bayramda saat kaçta açılacak? İşte Kurban Bayramı 2023 AVM çalışma saatleri...

AVM'ler Ramazan Bayramı 2023'te açık mı? Alışveriş merkezleri bayramda saat kaçta açılıyor? AVM çalışma saatleri 2023!

AVM'ler Ramazan Bayramı 2023'te açık mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki alışveriş merkezleri bayramda saat kaçta açılıyor? İşte AVM çalışma saatleri 2023...

Maçka Kaymakamlığı'ndan büyük fırsat! 24 adet gayrimenkul satışı yapılıyor!

Maçka Kaymakamlığı'ndan 24 adet taşınmaz ihale usulü ile satışa sunulacak. Taşınmazlar Ardıçlıyayla, Barışlı, Coşandere, Hamsiköy, Kaynarca, Köprüyanı mahallelerinde yer alıyor. İşte ihaleye ilişkin detaylar...

AVM'ler Ramazan Bayramı 2022'de açık mı? Alışveriş merkezleri bayramda kaçta açılıyor? AVM çalışma saatleri 2022!

AVM'ler Ramazan Bayramı 2022'de hizmete açık mı? Alışveriş merkezleri bayramda kaçta açılıyor sorusunun yanıtı merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki alışverişi merkezleri Ramazan Bayramı 2022'de açık mı? İşte AVM çalışma saatleri 2022...

TOKİ Trabzon Maçka 144 konut ihalesi 13 Ocak'ta!

Trabzon Maçka Esiroğlu Mahallesi 2. Etap 144 Adet Konut ve 2 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 13 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

İTÜ Gümüşsuyu ve Maçka kampüslerindeki binaların satışı TBMM'de!

İTÜ Gümüşsuyu ve Maçka kampüslerinde bulunan tarihi binaların satışı TBMM gündemine taşındı. Baş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Maçka kaçak yapılardan temizleniyor!

Yaylalardaki kaçak yapıların yıkım çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Maçka Belediye Başkanı Korray Koçhan, yayla turizminin bölge için büyük önem taşıdığına dikkat çekti..

Maçka Parkı çevresinde yapılan düzenlemeler mecliste!

Maçka Parkı çevresinde tünel inşaatı sebebiyle yapıldığı iddia olunan düzenlemeler meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili olarak CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, yazılı soru önergesi hazırladı..

Maçka Parkı için yogalı protesto!

Beşiktaş’ta gerçekleşmesi planlanan ve Maçka Parkı’nı da etkileyecek tünel projesini protesto etmek isteyen çevreciler, tepkilerini parkta koşu, yoga gibi etkinlikler yaparak gösterdi.

Maçka Parkı'na tünel planı protesto edilecek!

Doğa ve yaşam savunucuları İBB ve İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulları’na itiraz dilekçelerini verdi. Maçka Parkı'na tünel planını istemeyen vatandaşlar 4 Şubat'ta bir araya gelecek.

Ankara 1. OSB'deki 1.4 milyar dolarlık yatırıma taş ocağı engeli!

Ankara Sanayi Odası 1. OSB’nin genişletilmesi için önerilen araziye bakanlık onay verdi. ASO , 1.4 milyar dolarlık yatırım kararı almasına rağmen arazide faaliyet gösteren “taş ocağı” projeyi kilitledi.

Şanlıurfa Maşuk'ta sağlık ocağı yapılacak!

Maşuk'ta sağlık ocağının bulunmadığının gündeme getirilmesi üzerine Başbakanlık'tan yapılan açıklamada bölgede şuan arsa teminin yapıldığı ve 2017 yılında sağlık merkezinin yapılacağı belirtildi.

Maçka taş ocağı projeleri Haberi

Maçka taş ocağı projeleri

Trabzon'un Maçka ilçesinde vatandaş HES'lerden ve taş ocaklarından şikayetçi. HES ve taş ocakları dolayısıyla derelerde su kalmadığını, akan suyun ise kirli olduğunu bu yüzden balıkların öldüğünü ifade eden vatandaşlar, taş ocaklarının patlattığı dinamitler nedeniyle de mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. Maçka'da Hamsiköy ve Mulaga deresi üzerinde bulunan yaklaşık 6 HES'in doğaya ve çevreye verdiği zararı dile getiren yöre sakinlerinden Ziya Eyüboğlu, "Benim bildiğim kısacık bir mesafede yaklaşık 6 HES söz konusu, bu HES'ler nedeniyle derelerimiz kurudu, balıklarımız öldü. Çünkü bu HES'ler mevcut su oranından almaları gerekenden fazla su topluyor. Balıklara can suyu bırakmıyorlar. Derelere bıraktıkları suyun oksijen miktarı az. Balıklarımız ölüyor. Dereye daha fazla su bırakmaları gerekiyor ki balıklar ölmesin. Deredeki su hep bulanık akıyor" dedi. 


DERELER ÖZGÜR AKSIN BALIKLAR ÖLMESİN


Turizme...