02 / 05 / 2024

maçka turizm bölgeleri

maçka turizm bölgeleri

Doğal güzellikleri, kültür varlıkları ve tarihi yapısıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, Türkiye'nin 10 turizm kentinden biri ilan edilecek.

Maçka Kaymakamlığı'ndan büyük fırsat! 24 adet gayrimenkul satışı yapılıyor!

Maçka Kaymakamlığı'ndan 24 adet taşınmaz ihale usulü ile satışa sunulacak. Taşınmazlar Ardıçlıyayla, Barışlı, Coşandere, Hamsiköy, Kaynarca, Köprüyanı mahallelerinde yer alıyor. İşte ihaleye ilişkin detaylar...

Maçka Parkı'ndaki kafe yıkıldı!

Şişli Maçka Parkı'nda hakkında yıkım kararı bulunan bir kafe İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldı. 

Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri yönetmeliği!

Bugünkü Resmi Gazete'de Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri yönetmeliği yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı..

Maçka kaçak yapılardan temizleniyor!

Yaylalardaki kaçak yapıların yıkım çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Maçka Belediye Başkanı Korray Koçhan, yayla turizminin bölge için büyük önem taşıdığına dikkat çekti..

Gezi Parkı ve Maçka Parkı köprü ile bağlanacak!

Taksim Gezi Parkı ile Maçka Parkı arasına Ekolojik Yaya Köprüsü inşa edilecek. Köprü ile iki bölge birbirine bağlanacak.

Maçka Parkı’nda tünel projesini durdurma çağrısı!

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, gündemden düşmeyen Maçka Parkı’nda incelemelerde bulundu. Kurul, İBB’ye projeyi durdurma çağrısı yaptı.

Maçka Parkı için toplanan imza İBB'ye verildi!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi kapsamında imara açılacak Maçka Parkı için toplanan imzalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verildi.

Maçka Parkı imar planına 2 bin dilekçeyle itiraz!

Maçka Parkı'nı savunmak isteyen vatandaşlar, imar planına karşı topladıkları 2 bin itiraz dilekçesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etti.

Maçka Parkı'na tünel planı protesto edilecek!

Doğa ve yaşam savunucuları İBB ve İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulları’na itiraz dilekçelerini verdi. Maçka Parkı'na tünel planını istemeyen vatandaşlar 4 Şubat'ta bir araya gelecek.

İBB'den Maçka Parkı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),Maçka Parkı'nda tünel inşaatı sırasında ağaçların kesilmediğini tünel çalışmasının sona ermesinin ardından nakledilen ağaç sayısı kadar ağaç dikiminin yapılacağını bildirdi.

Maçka Anabasis Yolu turizme kazandırılıyor!

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, tarihi Anabasis yolun Trabzon bölümünün turizme açılacağını söyledi. İlk adımları 4 yıl önce atılan projenin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandı.

Maçka turizm kenti ilan edilecek!

Doğal güzellikleri, kültür varlıkları ve tarihi yapısıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, Türkiye'nin 10 turizm kentinden biri ilan edilecek.

İsmail Üzmez: Turizm bölgeleri orman yangınlarından korunmalı!

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez orman yangınlarında en iyi şekilde organize edilmesi için yangınla mücadele komisyonu kararları alındığını, turizm bölgelerinin orman yangınlarından korunması gerektiğini söyledi.

maçka turizm bölgeleri Haberi

maçka turizm bölgeleri

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğa severlerin Trabzon tercihinde son yıllarda ilk sırayı alan Maçka'nın, 4 bin yıllık tarihi geçmişinin izlerini ve kültürünü, doğal güzellikleriyle turizmin hizmetine sunduğunu söyledi.İlçenin tarihi, kültürel ve doğal yapısıyla bölgenin en önemli turizm merkezlerinden olduğunu vurgulayan Koçhan, "Sümela Manastırı, Vazelon Manastırı, Kuştul Manastırı, Kiraz, Labazen, Kulindağı, Mağura, Figanoy, Lişer ve Hocamezarı gibi birçok mesire yeriyle öne çıkan Maçka, kaynak suları, temiz havası ve doğasıyla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürü ve Hamsiköy sütlacıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Maçka ilçesi artık turizmde bir marka haline geldi" diye konuştu.Koçhan, Maçka'nın, Türkiye'nin 10 turizm kentinden biri ilan edileceğinin, kentte yapılan Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı'nda ifade edildiğine dikkati çekerek,...