01 / 07 / 2024

Maden Camisi nerde

Maden Camisi nerde

Gümüşhacıköy ilçesinde 1800'lü yıllarda gümüş madenlerinde çalışan Rumlar için inşa edilen kilise, cami olarak kullanılıyor. Caminin kubbesindeki Hazreti İsa ve havarilerini simgelediği belirtilen figürler ise canlılığını koruyor.

Alaplı Çağlayan Camisi inşaatına başlandı!

Zonguldak’ ın Alaplı ilçesinde Kılburnu mevkisinde bir hayırsever tarafından bağışlanan arsa üzerine yapılacak Çağlayan Camisi' nin temel kazı çalışmalarına başlandı. Caminin 2015 yılında tamamlanması bekleniyor...

İMMİB 2013 İhracatın Yıldızları ödüllerinden 12’si maden sektörüne gitti!

İMMİB 2013 İhracatın Yıldızları ödüllerinden 12’si maden sektörüne gitti. İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birlikleri ( İMMİB )’ nin bu yıl yedincisini düzenlediği geleneksel İhracatın Yıldızları ödülleri sahiplerini buldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bosna'daki Alaca Camisi'ni yeniden inşa edecek!

Bosna Savaşı sırasında Sırp güçlerince tamamen yıkılan Bosna Hersek'in Foça kentindeki Alaca Camisi'nin yeniden inşası için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Bosna Hersek İslam Birliği Vâkıflar Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Eti Maden, borlu deterjanla dünya sanayisinden pay almayı hedefliyor!

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, ürettikleri "borlu" deterjanın sektördeki yeriyle ilgili olarak, "Deterjan konusu aslında önümüzdeki günlerde çok önemli bir gündem oluşturacak. Yüzde 10'unu alsanız dünyadan, 8,5 milyar dolar eder." dedi..

Akçakoca Merkez Camisi'ne asansör yapılıyor!

Akçakoca Merkez Camisi'nde ibadeti etmek isteyen engelli ve yaşlıları merdiven çıkma zorluğundan kurtarmak amacıyla kaymakamlık. belediye ve Türkiye Sakatlar Derneği Akçakoca Şubesi tarafından asansör inşa ediliyor.

Bakır zengini Maden'de kiralar 100 TL'ye düştü!

Bakır kenti Maden bir zamanlar tenis kortu, 5 hamamı, 3 sineması ve 30 bin nüfusuyla bölgenin ekonomisine katkı sağlarken, Bakır işletmesinin ünitelerinin kapanmasıyla hayalet kasabaya dönüştü...

Marmaris'te maden ocağı açma girişimleri, çevrecilerin tepkisine neden oldu!

Filiz Ersan, Marmaris'in köylerinde maden arama girişimlerinin yeniden başladığı duyumlarını alınca bilgi almak üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğüne başvurduklarını söyledi.

Orhaneli'ndeki asırlık Durdu Bey Camisi restore ediliyor!

Bursa' nın Orhaneli ilçe merkezinde bulanan tarihî Durdu Bey Camisi, baştan aşağı yenilenecek. Durdu Bey Camisi Koruma Derneği Başkanı Cahit Altınok, çalışmalar hakkında bilgi verdi...

Görele'de restorasyonu tamamlanan Tarihi Hasanağa Camisi ibadete açıldı!

Giresun’ un Görele ilçesindeki restorasyonu tamamlanan Tarihi Hasanağa Merkez Camisi yeniden ibadete açıldı. Tarihi Hasanağa Merkez Camisi yaklaşık 7 aylık bir restorasyonla yeniden ibadete kazandırıldı...

Osmaniye'de restore edilen Ağcabey Camisi ibadete açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde restorasyonu tamamlanan Ağcabey Camisi'nin açılış töreninde konuştu. Bakan Çelik, Türkiye'nin 11 yılda önemli mesafe kat ettiğini belirtti...

Zonguldak'ta özel maden ocağında göçük meydana geldi!

Zonguldak' ta özel bir maden ocağında göçük meydana geldi. Zonguldak' ta özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte 39 yaşında ki 1 işçi yaşamını yitirdi.

Hüseyin Ağa Camisi hizmete açıldı!

Bülent Arınç, Demirören Holding sponsorluğunda, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü kontrolünde restorasyon çalışmaları tamamlanan Beyoğlu'ndaki Hüseyin Ağa Camisi' nin hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı...

Eti Maden'in karı 4 kat arttı!

Eti Maden’in Genel Müdürü Orhan Yılmaz, 2005 yılından itibaren dünya bor sektörünün lideri olduklarını belirterek, dünya bor talebinin yaklaşık yüzde 46’sının Eti Maden, yüzde 23’ünün ise RT Borax tarafından karşılandığının altını çizdi.

Maden Camisi nerde Haberi

Maden Camisi nerde


Gümüşhacıköy ilçesinde 1800'lü yıllarda gümüş madenlerinde çalışan Rumlar için inşa edilen kilise, cami olarak kullanılıyor. Caminin kubbesindeki Hazreti İsa ve havarilerini simgelediği belirtilen figürler ise canlılığını koruyor.


Eski Cami Mahallesi'ndeki Maden Camisi, kubbesindeki Hristiyanlık simgeleriyle dikkati çekiyor.


Cami imam hatibi Mahmut Bayraktutar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cami olarak kullanılan yapının 1800'lü yıllarda ilçedeki gümüş madeninde çalışan Ortodoks Hristiyan Rumların isteği üzerine yaptırıldığını söyledi.


Lozan Antlaşması çerçevesinde 1924 yılında bölgeden ayrılan Rumların yerine Batı Trakya'daki Türklerin bölgeye geldiğini anlatan Bayraktutar, kilisenin de cami olarak kullanılmaya başlandığını belirtti.


Bayraktutar, ibadethaneye 1928 yılında mihrap eklendiğini, caminin 1939, 1941 ve 1943 yıllarında meydana gelen depremlerde büyük hasar gördüğünü bildirdi.


- Figürler depremde ortaya çıktı


En son 1996 yılında meydana gelen depremde büyük hasar gören caminin tadilatı sırasında, kiliseyken var...