28 / 04 / 2024

Maden Kanunu ruhsat iptali yerine idari para cezası

Maden Kanunu ruhsat iptali yerine idari para cezası

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yatırım süreçlerini kolaylaştırmak için ağır işleyen bürokratik işlemlere yeni düzenleme getiriyor.

29 ilin yüzde 67'sine maden ruhsatı verildi!

Ülke topraklarının yüzde 67'si maden sahası oldu. İncelenen 29 ilde toprakların yüzde 67'sinin madenler için ruhsatlandırıldığı ortaya çıktı.

Ruhsat yenileme ücreti 2021!

İmar Kanunu kapsamında yapı inşaatına 2 yıl içerisinde başlanması ve 5 yılda ise inşaatının tamamlanması gerekiyor. Aksi durumda ruhsatın yenilenmesi şartı bulunuyor. Ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

Ruhsat almadan inşaat yapana 1000 TL'lik ceza!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikleri kapsayan yasa yürürlüğe girdi. Buna göre, projesine ruhsat almayana 1000 TL'lik para cezası verilecek.  

İhlas Gayrimenkul Çukurca'daki maden sahası için ruhsat başvurusu yaptı! 

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Hakkari ili, Çukurca'da bulunan maden sahası ile ilgili yaptığı işletme ruhsatı talebi Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nce uygun görüldü...

İhlas Gayrimenkul'den ruhsat devri açıklaması!

İhlas Gayrimenkul'ün sahip olduğu maden ruhsatlarından, Çanakkale Merkez'de bulunan 1 adet işletme izinli maden ruhsatı ile Bayındır'da bulunan toplam 4 işletme talepli maden ruhsatının, CVK Maden İşletmeleri'ne devri için sözleşme yapıldı.

Ruhsat almadan daire satışına yasak, ön lansmanı hareketlendirdi!

Tüketici Kanunu’un ruhsat almadan projeden daire satışını yasaklamasıyla gayrimenkul projelerinde ön lansman sürecine gidildi. Birçok şirket, resmi satışa geçmeden önce ön duyurularla talep topluyor.

Çorlu Seymen Köyü maden arama ruhsatı ile gündemde!

Hürriyet Gazeteyesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugün köşesinde "Çorlu'nun üstü bitti şimdi de altına giriyorlar" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Artvin'de 129 maden ruhsatı var!

Trabzon’da düzenlenen “Madenlerin Ekonomiye Katkısı ve Artvin’de Madencilik’ konulu konferansta Artvin Cerrattepe’deki maden projesi öne çıkarken, yapılan konuşmalarda burada çıkartılması planlanan madenin çevreye olumsuz bir etkisinin olmayacağı belirtildi.

Artvin'de 4 bin 406 hektarlık maden ruhsatı mı verildi?

Cerattepe’de maden ocağı açmak isteyen yandaş işadamı Mehmet Cengiz’e sadece 40 hektar için değil, Artvin’i de içine alan 4 bin 406 hektarlık maden ruhsatı verildiği belirlendi.

Artvin Orman İşletmesi Cerattepe maden projesine yer teslimi yaptı!

Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, Cerattepe'deki maden şirketine 77 bin metrekare alanda maden arama ruhsatı için şantiye kurulması ve çalışma yapılması yönünde yer tahsisi işlemini gerçekleştirdi.

Artvin Cerattepe'deki maden ruhsatı projesinde son durum!

Artvin Cerattepe'deki Maden ruhsatı projesi yargıya taşındı. Artvin Valisi projeyle ilgili “İyi rezerv var, eski ÇED'i çöpe atın. Ben şirketin güvenliğini sağlamak zorundayım'' dedi.

Tekirdağ'da icradan 11.1 milyon TL'ye satılık maden sahası!

Tekirdağ 2. İcra Dairesi, Tekirdağ Merkez'de bulunan maden ruhsat sahasını satışa çıkardı. Söz konusu alanın satış bedeli 11 milyon 138 bin 360 TL olarak belirlendi.

İnşaat ruhsatı kaç yıl geçerlidir?

İmar Kanunu gereğince bir yapının inşaat çalışmalarına yasal olarak başlanılabilmesi için inşaat ruhsatı alınması zorunlu oluyor. Peki, belediyeden alınan inşaat ruhsatı kaç yıl geçerlidir?

Maden Kanunu ruhsat iptali yerine idari para cezası Haberi

Maden Kanunu ruhsat iptali yerine idari para cezası

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yatırım süreçlerini kolaylaştırmak için ağır işleyen bürokratik işlemlere yeni düzenleme getiriyor


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden Kanunu, Enerji sektörü Bürokratik işlemlerdeki zorluklar nedeniyle dünyada 13. sırada yer alan Türkiye, enerji sektöründeki yatırımlara yönelik düzenlemeye gidiyor.


Dünya Gazetesi'nden Meltem Gündüz'ün haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yatırım süreçlerini kolaylaştırmak üzere lisans, ruhsat ve izin işlemlerinde istenen belgeleri azaltacak, elektronik ortamda temini mümkün olan belgelerin başvuru sahiplerinden alınmaması yönünde düzenleme yapacak.


Maden Kanunu’nun uygulama yönetmeliğinde yapılacak değişiklikle, ruhsat iptali yerine idari para cezası getirilmesi...