05 / 05 / 2024

maden ocağı yangınında kaç işçi mahsur kaldı

maden ocağı yangınında kaç işçi mahsur kaldı

Eynez mevkisindeki bir maden ocağında trafoda çıkan yangın sonrası yerin 2 kilometre altında mahsur kalan işçileri kurtarmak için uzman ekiplerin çalışması devam ederken, mahsur kalanlardan bazıları arama kurtarma ekiplerince çıkartılmaya başlandı...

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü Masquerade Club İstanbul gece kulübünün yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, bu mekanı yapıldığı günden beri istemediklerine ve ruhsatın başka mekanın başka olduğuna dikkat çekti. 

Antalya’daki orman yangınında 8 kişi ölmüş 58 kişi yaralanmıştı. İmara açıldı!

Antalya’da geçen yıl meydana gelen yangın faciasının yaşandığı bölgede bulunan Aşağı Işıklar mahallesindeki 22 bin 683 metrekare alan TOKİ Başkanlığı’nca kamulaştırıldı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Marmaris yangınında evi yanan vatandaşlara kira yardımı!

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, Marmaris yangınıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Evi yanan vatandaşlarımıza konteynerler klimalı olarak teslim edildi, konteynerde kalmak istemeyenlere de ayrıca kira yardımı yapıldı" dedi.

Bartın'da çıkan yangın nedeniyle 40 dönüm alan zarar gördü!

Bartın’da dün iki noktada çıkan orman yangınında yaklaşık 40 dönümlük alan zarar gördü.Bartın Orman İşletme Müdürü Yanık: "Yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için hazırlık çalışmalarımıza başladık” dedi.

Zonguldak Alaplı'da orman yangını meydana geldi!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, yaptığı açıklamada, orman örtüsünde etkili olan yangında soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bartın'da maden ocağında göçük!

Bartın'ın Amasra ilçesinde özel kömür işletmesine ait maden ocağında galeri açma çalışması sırasında göçük meydana geldi. Göçüğün altında kalan 3 Çinli işçiden 1'i kurtarılırken, 2 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bartın'da maden ocağında göçük meydana geldi!

Bartın'ın Amasra ilçesinde özel kömür işletmesine ait maden ocağında galeri açma çalışması sırasında göçük meydana geldi. 3 Çinli işçiden 1'i kurtarılırken, 2 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Başbakan Davutoğlu Karaman'daki maden ocağında incelemelerde bulundu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman'ın Ermenek ilçesinde su baskını nedeniyle 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında incelemelerde bulundu. Ahmet Davutoğlu maden ocağının girişine giderek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Marmaris'te 4 bölgede orman yangını çıktı!

MARMARİS'te önceki gün ilk belirlemelere göre piknik tüpü iddiasıyla çıkan orman yangınında 44 hektarlık alan kül oldu. Aynı gün içinde Antalya, Adana ve Seydikemer'de de orman yangınları yaşandı.

Soma'da Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı!

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı. Ocakta üretim durdurularak çalışanlar tahliye edildi.Kömürün kızışması sonucu çıkan yangının büyümemesi için 3. ve 4. ayaklara duvar örüldüğü belirtildi.

Soma'da maden ocağında yangın!

301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağı'nı da işleten Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı. Ocakta üretim durdurularak çalışanlar tahliye edildi...

Marmaris'teki orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor!

Marmaris'te 44 hektar orman alanına zarar veren yangın tamamen söndürüldü. Yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle korku ve paniğe neden olan yangın söndürüldü, soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

Adana'daki orman yangınında 2 dönüm ormanlık alan zarar gördü!

Adana'daki orman yangınında 2 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Durmuşlu Mahallesi Baraj mevkisindeki kızılçam ağaçların oluşturduğu ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, ekipler sabaha kadar müdahale etti.

maden ocağı yangınında kaç işçi mahsur kaldı Haberi

maden ocağı yangınında kaç işçi mahsur kaldı


Soma'da maden ocağındaki yangın sonrası madenin içinde mahsur kalan işçilerden bazıları sağ olarak çıkarılmaya başlandı.


Eynez mevkisindeki bir maden ocağında trafoda çıkan yangın sonrası yerin 2 kilometre altında mahsur kalan işçileri kurtarmak için uzman ekiplerin çalışması devam ederken, mahsur kalanlardan bazıları arama kurtarma ekiplerince çıkartılmaya başlandı.


Madenden çıkan her işçi, yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. İşçilerin bir bölümünün yürüyerek çıktığı, sedyeyle çıkarılan bazı işçilerin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı gözlendi. Çıkarılan işçiler, maden önünde bekletilen ambulanslarla hastanelere sevk ediliyor.  


Bu sırada çok sayıda işçi ailesinin madenin önüne yığılması nedeniyle güvenlik görevlileri kalabalığı dağıtmaya çalışıyor. Çok sayıda işçi yakınının madene ulaşmak üzere yola çıkması nedeniyle ilçe merkezi ile maden arasındaki 30 kilometrelik yolda konvoy oluştu. 


Maden önünde bekleyen bazı işçi yakınlarının dua ettiği bazılarının da...