26 / 07 / 2024

maden ocakları kapatılıyor mu

maden ocakları kapatılıyor mu

Çin'in kuzeyinde bulunan Hıbey eyaletinde 56 maden ocağının kapatıldığı bildirildi.56 madenden 10'unun yasa dışı, diğer 46 madenin de yerleşim yerlerine yakın olmasından dolayı kapatıldığı vurgulandı.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için her sene gerçekleştirilen indirim kampanyası yarın başlıyor.

Gümüşte ralli mi başlıyor? Değeri artacak mı? Hızlı artış ne zaman başlayacak?

Değerli metaller denince akla altın başta olmak üzere pek çok maden geliyor, ancak uzun süredir düşüşte olan gümüş pek de revaçta değildi. Gümüşün piyasadaki değer kaybının dibi görmüş olabileceği ve 2022’nin ikinci yarısında değerinde hızlı bir toparlanma yaşanacağı düşünülüyor.

Balıkesir Edremit'te zeytinlikler imara açılıyor iddiasına belediyeden yanıt!

Balıkesir Edremit’te Zeytinli Mahallesi’nin sakinlerinin “CHP-FETÖ işbirliği ile zeytinlikler imara açılıyor” iddialarına yanıt geldi. Mahallede yer alan 8 bin 320 metrekarelik arsanın imara açılması için ilk adımın daha sonradan kapatılan Zeytinli Belde Belediyesi tarafından atıldığı ortaya çıktı.

İMİB Doğal Taş Söyleşileri 22 Haziran'da başlıyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) organizasyonu ile gerçekleşen online İMİB Doğal Taş Söyleşileri, 22 Haziran'da başlıyor. Söyleşinin konuğu Apak Mimarlık’ın kurucusu Emre Apak olacak.   

Batman'da kaçak yapıların giriş çıkışları kapatılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Batman Belediyesi, şehirdeki kaçak yapıların giriş çıkışlarını kapatıyor.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kapatılıyor!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kapatılıyor. 

Ankara Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapatılıyor!

Ankara'daki Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kapatılıyor. Tarihi hastane devletin kendi arazisi ise kiracı olduğu Bilkent Şehir Hastanesi’ne devrediliyor.

Elazığ Maden'de 278 konut ve 232 iş yeri boşaltılıyor!

Elazığ Maden'de heyelan riski bulunan afete maruz alanlardaki 278 konut ve 232 iş yeri için tahliye kararının ardından binaların boşaltılmasına yönelik hazırlıklar yapılıyor.

İMİB, doğal taş projeleriyle MIPIM'e katılıyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, 2017’yi "Dünya Türk Doğal Taşları Yılı" olarak belirledi. İMİB bu kapsamdaki projeleriyle MIPIM Fuarına katılıyor.

Erenköy Köprüsü sökülüyor!

İstanbul'u Anadolu’ya bağlayan demiryolunun üzerindeki Erenköy Köprüsü sökülüyor. Kadıköy’ün en önemli iki arteri, Bağdat ve Şemsettin Günaltay (Minibüs) caddelerini bağlayan köprünün kaldırılması nedeniyle Ethem Efendi Caddesi’nin bir bölümü yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Denizli Üçgen Köprülü Kavşakları projesi başlıyor!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın açıkladığı 121 Dev Proje kapsamında yapılacak 'Üçgen Köprülü Kavşakları' projesi başlıyor. Tüm hazırlıkları tamamlanan proje için Üçgen Meydanı'ndaki bazı yollar 12 Kasım Cumartesi gecesinden itibaren trafiğe kapatılacak.

Park Bravo mağazaları kapatılıyor mu?

Park Bravo için, mahkeme, verdiği konkordato kararını kaldırdı. Kararın kaldırılması ile birlikte şirkete yönelik hacizler başladı. Mağazalar birer birer kapatılırken, bazı alacaklılar mağazalarda haciz işlemi yaptı.

maden ocakları kapatılıyor mu Haberi

maden ocakları kapatılıyor mu

Çin'de 56 maden ocağı kapatıldı. Yerel yetkililer, nisan ayında başlattıkları çalışma kapsamında, nüfusun yoğun olduğu bölgelere yakın olan madenlerin faaliyetlerini denetlemek ve madenlerden kaynaklanan hava kirliliğini azaltmak amacıyla 632 işletmenin incelemeye alındığını kaydetti.  


İncelemede, kapatılan 56 madenden 10'unun yasa dışı, diğer 46 madenin de yerleşim yerlerine yakın olmasından dolayı kapatıldığı vurgulandı. 


Diğer yandan 251 madenin çevre koruma gereksinimleri konusunda gerekli koşulları sağlamadığı için üretiminin durdurulduğu belirtilirken, 325 madenin de koşullarını iyileştirmeye çalıştığı ifade edildi.


Hıbey eyaletinde aktif 14 bin maden ocağın bulunduğu ve bölgedeki hava kirliliğini büyük ölçüde etkilediği belirtiliyor. 


Çin Çevre Koruma Bakanlığı'nın verilerine göre, Çin'de havası en kirli 10 şehirden 7'si Hıbey eyaletinde...