14 / 05 / 2024

maden ocaklarında İş güvenliği

maden ocaklarında İş güvenliği

Maden ocaklarında ocak-eylül döneminde iş sağlığı ve güvenliği yönünden denetimlerde eksiklikleri tespit edilen TTK ve özel sektör kömür işletmelerine 506 bin lira ceza uygulandı.

Erzincan'daki maden faciasında kritik gelişme: Altın için diri fayı 'ölü' gösterilmiş!

Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından Erzincan'daki maden faciasına ilişkin bir son dakika açıklaması geldi ve madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığına, ancak bu fayın projede ölü gösterildiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Cevher Maden sayısını her geçen gün arttıran Koza Altın İşletmeleri Artvin'de yeni maden ocakları açmak için düğmeye bastı.

O ilden milyonlarca dolarlık altın çıkarılacak! Tüm gözler cuma gününe çevrildi!

Heyecanla karşılanan altın rezervi bulunmasında yeni gelişme bir yaşandı. Bilecik Söğüt'te GÜBRETAŞ'a ait maden sahasında bulunan 109 ton altın yani 3,5 milyon ons altın keşfinde beklenen tarih için geri sayım başladı. İşte detaylar...

Hükümetten madencilerin ailelerine maaş ve nakdi destek geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan yasal düzenleme talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Bartın Amasra’daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine mali destek için parti grubuna “yasal düzenleme” hazırlığı yapılması talimatını verdi. İşte ayrıntılar...

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları Ocak ayının 2.haftası kentsel dönüşüme girecek. Mutlu Taş Ocakları'nın kentsel dönüşüm haberini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse duyurdu.

Soma Holding'in 58 ofisi icradan satıldı!

Beş yıl önce sahibi olduğu maden ocağında 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Holding'in Spine Tower’daki 58 ofisi icradan satıldı.

Tacikistan yatırımlarında inşaat ve sanayi sektörü ilk sıralarda!

Tacikistan'a geçen sene 645 milyon dolar yabancı yatırım yapıldı. Doğrudan yabancı yatırımların, sanayi, iletişim, tarım, altyapı, inşaat, jeolojik arama-keşif ve maden ocaklarının işlenmesi alanlarına yapıldığı belirtildi.

TOKİ Soma Konutları teslim ediliyor!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Soma'daki maden faciasında ölen kardeşlerimizin ailelerine yönelik inşa ettiğimiz konutlarımızı önümüzdeki birkaç hafta içinde teslim etmiş olacağız" dedi.

Myz Gayrimenkul İnşaat Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Myz Gayrimenkul İnşaat Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 6 Ekim 2017'de 1 milyon TL sermaye ile Ali Yıldız ve Hamit Maden ortaklığında kuruldu.

Madenoğlu Yapı İnşaat Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Madenoğlu Yapı İnşaat Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Aşur Maden ve Esin Maden ortaklığında 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Soma'da madenci ailelerine konut teslimi yapıldı!

Maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin yakınları için Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun sahipleri, kura çekimiyle belirlendi.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda kuralar çekildi!

Manisa'nın Soma ilçesinde Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konut, kura çekimiyle maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine dağıtıldı.

Soma'da ölen 301 madencinin ailesine konut teslimi yapıldı!

Maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin yakınları için Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun sahipleri, kura çekimiyle belirlendi

maden ocaklarında İş güvenliği Haberi

maden ocaklarında İş güvenliği

Zonguldak'taki maden ocaklarında ocak-eylül döneminde iş sağlığı ve güvenliği yönünden denetimlerde eksiklikleri tespit edilen TTK ve özel sektör kömür işletmelerine 506 bin lira ceza uygulandı. Kentte taş kömürü üretiminin başladığı yıl kabul edilen 1848'den bugüne kadar ocaklardaki göçük, grizu patlaması, karbonmonoksit zehirlenmesi, metan gazı ve karbondioksit boğulması gibi kazalarda her yıl çok sayıda madenci hayatını kaybediyor. 


Yaklaşık 5 bini aşkın madencinin hayatını kaybettiği kömür havzasında, ölümlü maden kazaları arasında yerin metrelerce altındaki göçükler ve metan gazı patlamaları ilk sırada yer alıyor.


TTK'nın yanı sıra Maden Yasası'nın 2004'te yürürlüğe girmesiyle özel sektöre de kiralanan maden ocaklarında, tahkimat sisteminden kişisel koruyuculara kadar çok sayıda önlem alınarak, iş kazalarının azaltılmasına çalışılıyor. 


Havzada, yeni iş kazaların yaşanmaması çabası kapsamında düzenli denetim yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik...