20 / 05 / 2024

Maden sektörü daralma

Maden sektörü daralma

"Sektörümüzde son iki yılda önemli ölçüde daralma yaşanmaya başladı, artış oranları düştü" diyen Maden Mühendisleri Odası Başkanı Yüksel, madenciliğin sorunlarının çözümü için "Madencilik Bakanlığı kurulmalı" önerisinde bulundu

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

Maden sektöründe hedef 40 milyar dolar ihracat!

Ekonominin üç senelik yol haritasını belirleyen OVP’de madencilik sektörü de geniş yer buldu. TİM Maden Sektör Kurulu Rüstem Çetinkaya, “Eğer OVP’deki maddeler uygulanırsa, 6,5 milyar dolarlık ihracatımızı 30-40 milyar dolar seviyelerine çıkarabiliriz” dedi.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İnşaat sektöründeki daralma derinleşiyor! Yatırımlar düştü, borçlar arttı! İşte veriler…

TMB tarafından yayınlanan İnşaat Sektörü Temmuz 2022 raporunda, 2021 yılındaki girdi maliyetlerinde yüzde 150 düzeyine varan fiyat artışlarının yaşandığının görüldüğü aktarıldı. İşte raporun detayları...

İngiltere'de inşaat sektörü daralma yaşadı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre; ülke genelinde inşaat sektöründe yüzde 0,8 daralma meydana geldi. 

İnşaat sektörü yeniden yükselişe geçti!

2018'den itibaren daralma eğiliminde olan inşaat sektörü, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgının ortaya çıkmasından nasıl etkilendi?

İş makineleri sektörü 2021'den umutlu!

Bir süredir daralma eğiliminde olan iş makineleri sektörü normalleşme ile birlikte yeniden yükselişe geçmeyi bekliyor. 

İnşaat sektörü yatırımları tam gaz!

Geçen sene daralma yaşanan inşaat sektörü bu yıl tam gaz yatırımlara başladı. Yeni yatırım iştahının artması yan malzemeleri üreten sektörleri de canlandırdı. Çimentodan demire, seramikten bataryaya tüm alt sektörlerde satışlar yükseldi. 

Singapur'da inşaat sektöründe yüzde 22,9 daralma!

Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nın verileri incelendiğinde, inşaat sektöründe bir önceki çeyreğe göre yüzde 22,9 daralma görüldü.

Çimento sektörü ihracata yöneldi!

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, iç pazarda yaşanan daralma sonucunda sektörün ihracatta faaliyet göstereceğini açıkladı. Nemli, Bursa Çimento olarak yeni pazarların da etkisiyle ihracat oranlarını yüzde 10’un üzerine çıkacağını ifade etti.

İngiltere'de inşaat sektöründe sert daralma!

İngiltere'de inşaat sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Haziran ayında 43,1 seviyesine geriledi...

Gürsel Baran: İnşaat sektöründeki daralma uzun sürmeyecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, TÜİK verilerine göre, inşaat sektörünün 2019'un ilk çeyreğinde yüzde 10,9 daraldığını belirterek, "İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi ve yaklaşık 200 sektörü etkiliyor. Sektördeki bu daralma uzun sürmeyecektir" dedi

İnşaat sektöründe daralma mı var?

Türkiye ekonomisi 2018 yılının dördüncü çeyreğinde özel tüketim ve yatırımda görülen düzeltme ile yüzde 3 daralırken, en sert daralma kaydeden sektör faiz hadlerine duyarlı inşaat oldu. 

Maden sektörü daralma Haberi

Maden sektörü daralma


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel, maden sektöründe son iki yılda önemli ölçüde daralma yaşandığını, artış oranlarının düştüğünü söyledi. 


Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen 5. Dünya Doğaltaş Kongresi için Antalya'da bulunan Yüksel, Türkiye'nin dünya doğaltaş rezervinin yüzde 40'ına sahip olduğunu belirtti.  


Sektörde yaklaşık bin 500 doğaltaş ocağı, fabrika ölçeğinde 2 bin kadar tesis ile ortak ve küçük ölçekli 9 bin atölyenin faaliyet gösterdiğini bildiren Yüksel, istihdam edilen kişi sayısının 300 bin civarında bulunduğunu kaydetti. Yüksel, "Sektörümüzde son iki yılda önemli ölçüde daralma yaşanmaya başladı, artış oranları düştü" dedi. 


"Daralmada Çin'in etkisi var"


Son iki yılda yaşanan düşüşün nedenlerinin birinin Çin'in doğaltaş ithalat politikasını değiştirerek Türkiye'de ocak almaya ve ithalatını da bu ocaklardan yapmaya başlaması...