16 / 06 / 2024

madenciler yılsonu ihracat hedefi

madenciler yılsonu ihracat hedefi

İMİB verilerine göre; Ocak-Kasım 2013 döneminde sektör, miktar bazında geçen yıl gerçekleştirdiği 18,88 milyon ton ihracatı bu yıl yüzde 9,52 oranında artırarak 20,67 milyon tona ulaştırdı.

İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamalar konut sektörünü nasıl etkileyecek?

İsrailli iş adamları, Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamaların, emlak ve kira fiyatlarında artışa neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının 2023 yıl sonu değeri ne kadar?

Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının 2023 yılsonu değeri belli oldu. İşte Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının değeri...

Emlak Konut GYO, 3'üncü çeyrekte satış hedefini aştı! Yılsonu kar beklentisi 4.21 milyar TL!

Emlak Konut GYO tarafından 2023'ün 3'üncü çeyreğine ilişkin hasılat, kar ve satış rakamları açıklandı. Peki Emlak Konut GYO bu yıl ne kadar kar ve satış hedefliyor? Şirketin projelerinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

İhracatın yarısından fazlasını sanayi sektörü üstlendi!

Türkiye'nin geçen yılki ihracatının yüzde 42,3'ünü, ithalatının ise yüzde 60,9'unu büyük ölçekli girişimler yaparken, ihracatın yüzde 55,4'ü, ithalatın ise yüzde 49,5'i sanayi sektöründe faaliyet gösteren girişimlerden geldi.

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Beyaz eşyada iç talep yükseldi, ihracat geriledi!

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği'ne (TÜRKBESD) göre yılın ilk altı ayında yurt içi satışlar artarken, ihracat azaldı. Başkan Gökhan Sığın, üretimlerinin 33 milyon adet, ihracatlarının 26 milyon adet olduğunu ifade etti.

Türkiye'den Kazakistan'a tüm zamanların en yüksek ihracatı gerçekleşti!

Türkiye, Kazakistan'a 727 milyon 450 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını yaptı. Kazakistan'a bu dönemde en fazla ihracatı, 164 milyon 768 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü gerçekleştirdi.

Dolar ve gram altın yıl sonunda bu kadar olacak! O isim peş peşe açıkladı! Hemen bakmayan, bin pişman!

Altın ve finans piyasası uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki oynaklığı dikkate alarak yılsonu tahminini güncelledi. Dolar ve gram altın yıl sonunda bu kadar olacak! O isim peş peşe açıkladı! Hemen bakmayan, bin pişman!..İşte ayrıntılar...

Tarımda ihracat rekoru kırıldı! Tüm zamanların en yüksek ihracatı!

TİM verilerine göre sektör, 2022’de 34 milyar doların üstünde ihracat yaparak, tüm zamanların en yüksek ihracat rakamına ulaştı.

O sektörden ihracat rekoru! ABD’ye de Türkiye’den gidiyor!

Türkiye’de en önemli ihraç kalemlerinden biri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinde  2022 yılı ihracatı bir önceki yıla oranla yüzde 25,4 artışla 11,5 milyar doları buldu.

Marmara Park AVM'nin değeri resmen belli oldu! Marmara Park AVM'nin piyasa değerinde büyük şok! 

2012'de Esenyurt'ta açılan ve merkezi konumuyla dikkat çeken Marmara Park AVM'nin 2022 yılsonu değeri belli oldu. Marmara Park AVM'nin piyasa değerinde büyük şok! İşte o rakam...

Ticaret yapanlar bu habere dikkat! Bir ülkeye yönelik ihracatımız rekor kırdı! Size de ekmek olabilir

Türkiye'nin büyüme yolculuğu devam ederken, ihracat verileri de vatandaşlarla paylaşılıyor. Ülkemizin bir ülkeye yönelik ihracatı ise rekor seviyelere ulaştı.

İhracatı üçüncü çeyrekte 18 milyar doları aştı

Türkiye’nin makine ihracatı 2022’nin üçüncü çeyreği sonunda, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 oranda artarak 18,4 milyar dolar oldu. En büyük ihracat pazarları ise sıralamasında Almanya, ABD ve İtalya olarak tespit edildi. 

madenciler yılsonu ihracat hedefi Haberi

madenciler yılsonu ihracat hedefi


Türk madencilik sektörü, 2013 yılı için belirlediği 4,5 milyar dolarlık ihracat hedefini Kasım ayı sonunda aştı.  İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) verilerine göre Ocak-Kasım 2013 döneminde 4 milyar 617 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren sektör, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla ihracatını yüzde 22 artırdı. Bu dönemde maden ihracatının en fazla yapıldığı 5 ülke sırasıyla Çin, ABD, Irak, İtalya ve Belçika oldu. 

Madencilik sektörü Kasım ayında da ihracattaki artış trendini korudu. İMİB verilerine göre; Ocak-Kasım 2013 döneminde sektör, miktar bazında geçen yıl gerçekleştirdiği 18,88 milyon ton ihracatı bu yıl yüzde 9,52 oranında artırarak 20,67 milyon tona ulaştırdı. Değer bazında ise artış oranı yüzde 22. Onbir aylık dönemde geçen yılın 3 milyar 782 milyon dolarlık ihracatı bu yıl 4 milyar 617 milyon dolar...