22 / 12 / 2024

madenlerde İş güvenliği

madenlerde İş güvenliği

Maden ocaklarında ocak-eylül döneminde iş sağlığı ve güvenliği yönünden denetimlerde eksiklikleri tespit edilen TTK ve özel sektör kömür işletmelerine 506 bin lira ceza uygulandı.

Madenlerde sığınma odalarının kurulması zorunlu oldu!

Soma ve Ermenek’te yaşanan maden facialarının ardından sıkça gündeme gelen ‘yaşam odaları’ için ilk adım atıldı. Madenlerde sığınma odalarının kurulması konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki verildi.

Maden işçisine sigorta müjdesi!

Maden kazalarıyla sarsılan Türkiye'de, işçiler özel sigorta ile güvencelendirmeye çalışılacak. Özel sigortacılık şirketleri madenlerde risk denetimi yapacak, bütün işçilere kaza sigortası zorunlu olacak.

Madenlerin denetimi özelleştiriliyor!

AK Parti hükümeti, şimdi de madenlerde denetimi özelleştirecek bir yasa hazırlığı içinde. Hükümet, Maden Yasası ve Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısı’nı TBMM’ye sundu.

Madenlerde yaşam odası zorunlu hale gelecek!

Madenciler Günü'nde onaylanan ILO sözleşmesine göre işçilere barınma ve oksijen imkânı tanıyan yaşam odaları zorunlu hale gelecek. İki çıkışın bulunacağı madenlerde işçiler gerekli gördüğünde inceleme talep edebilecek

Madenlerde yaşam odası zorunlu olacak mı?

Çalışma Bakanlığı, madenlerde oksijen maskesi değişim istasyonu ve oksijen maskesini zorunlu hale getirirken, hayat kurtaracak ‘yaşam odaları’nı yine kapsama almadı.Madenlerde yaşam odası olacak mı?

İTO: İnşaat malzemelerinde yüzde 3,52 artış var!

Geçen ay yakacak ve enerji maddelerinde yüzde 5,11, madenlerde yüzde  4,25, inşaat malzemelerinde yüzde 3,52, kaydedilen artışlar genel indeksi artırıcı yönde etkiler gösterdi    

madenlerde İş güvenliği Haberi

madenlerde İş güvenliği

Zonguldak'taki maden ocaklarında ocak-eylül döneminde iş sağlığı ve güvenliği yönünden denetimlerde eksiklikleri tespit edilen TTK ve özel sektör kömür işletmelerine 506 bin lira ceza uygulandı. Kentte taş kömürü üretiminin başladığı yıl kabul edilen 1848'den bugüne kadar ocaklardaki göçük, grizu patlaması, karbonmonoksit zehirlenmesi, metan gazı ve karbondioksit boğulması gibi kazalarda her yıl çok sayıda madenci hayatını kaybediyor. 


Yaklaşık 5 bini aşkın madencinin hayatını kaybettiği kömür havzasında, ölümlü maden kazaları arasında yerin metrelerce altındaki göçükler ve metan gazı patlamaları ilk sırada yer alıyor.


TTK'nın yanı sıra Maden Yasası'nın 2004'te yürürlüğe girmesiyle özel sektöre de kiralanan maden ocaklarında, tahkimat sisteminden kişisel koruyuculara kadar çok sayıda önlem alınarak, iş kazalarının azaltılmasına çalışılıyor. 


Havzada, yeni iş kazaların yaşanmaması çabası kapsamında düzenli denetim yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik...