09 / 07 / 2024

MAG Vakfı Genel Müdürü Mustafa Elvan Cantekin

MAG Vakfı Genel Müdürü Mustafa Elvan Cantekin

Marmara depreminin yıldönümünde Türkiye 'nin afetlere karsı hazırlıklarını değerlendiren MAG Vakfı Genel Müdürü Mustafa Elvan Cantekin, depreme karsı sadece bina dönüşümünün değil, şehir dönüşümünün önemine dikkat çekti.

Şehit aileleri dikkat! TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilsin önerisi geldi! İşte detaylar..

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, şehit aileleri için dikkat çeken bir konut önerisinde bulundu. Yıldırım, TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilmesini gündeme getirdi. 

Kentsel dönüşüm kredisi desteğinin artırılması sektörü canlandıracak!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Genel Sekreteri Dr. Haldun Ersen, kentsel dönüşüm kredisi desteğinin arttırılmasına yönelik yazılı açıklama yaptı.

Trabzon Beşikdüzü ve Vakfıkebir için acele kamulaştırma kararı!

Trabzon ili, Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi. 

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Gezi Parkı açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Gezi Parkı'nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na devredilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü kardeş ülkelerdeki tarihi eserleri restore ediyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, restorasyon çalışmalarını kardeş ülkelerde de devam ettiklerini açıkladı. Ersoy, ''84 yıl sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfının mülkiyetindeki ve tapusunda olan Ayasofya Kebir Camisi'ni hem inanç hem kültür turizmine kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi.

İHH Suriye'deki briket ev hedefini 20 bine çıkardı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım yaptığı açıklamada Suriye içerisinde hayata geçirilen briket ev projesi kapsamında hedefledikleri sayıyı 20 bine çıkardıklarını söyledi.

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy: Galata Kulesi, Osmanlı kayıtlarında Kule-i Zemin Vakfı'na ait!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Galata Kulesi'nin mülkiyet hakkına ilişkin değerlendirme yaptı. İşte Ersoy'un o açıklamaları...

Suriye yeniden imar ve inşa edilecek!

Karadeniz Vakfı Genel Kurulu'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Suriye yeniden imar, inşa ve ihya edilecek. Irak yeniden inşa, imar ve ihya edilecek'' dedi.

Vehbi Koç Vakfı'ndan 26 milyon dolarlık 13 okul yatırımı!

Vehbi Koç Vakfı (VKV) Genel Müdürü Erdal Yıldırım, 26 milyon dolarlık 13 okul yaptırıp Milli Eğitim’e hibe ettiklerini açıkladı. Yıldırım, 8-9 yıl önce yeni okullar yaptırmanın gündemlerine geldiğini söyledi.

TÜGVA'nın genel merkez binası Pazar günü açılacak!

Türkiye’de gönüllü gençlerin kurduğu Türkiye Gençlik Vakfı'nın genel merkez binasının yapımı tamamlandı. Pazar günü açılacak binanın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Öğrencilerin konaklama ihtiyaç haritası 7 Ağustos’ta açıklanıyor!

Öğrencilerin konaklama konusundaki ihtiyaç haritası 7 Ağustos’ta Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı ve Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Jülide Erdoğan tarafından açıklanacak...

MAG Vakfı Genel Müdürü Mustafa Elvan Cantekin Haberi

MAG Vakfı Genel Müdürü Mustafa Elvan Cantekin



Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı yoğunluk kazanan kentsel dönüşüm uygulamaları ile İstanbul Valiliği'nin başlattığı Güvenli Yaşam eğitim kampanyalarını Türkiye'de afet risklerinin azaltılması konusunda son derece önemli adımlar olarak değerlendirdi. 


MAG Vakfı Genel Müdürü Mustafa Elvan Cantekin, Türkiye'nin özellikle Afet ve Acil Durum Başkanlığı kurulduktan sonra çok yol kat ettiğini söyledi. Cantekin "Afet ve Acil Durum Başkanlığı kurulduktan sonra afetlere karşı duyarlılık ve bilinç çok gelişti. Türkiye nüfusu neredeyse 74 milyon. Şu anda kesin bir risk haritası çıkarılmamış da olsa Türkiye nüfusunun yüzde 70'den fazlası çeşitli doğa kaynaklı risklere maruz. Böyle bir risk karşısında nasıl hazır olacağını bilen vatandaş sayısı çok az. 5 şehirde toplam 5 bin gönüllü eğit tik fakat Türkiye'nin nüfusu düşünüldüğünde yeni gönüllülerin eğitimi ve onların motivasyonlarının yüksek tutulması...