04 / 05 / 2024

mağara yapı izni

mağara yapı izni

Tabiat Varlığı Olarak Belirlenecek Olan Doğal Mağaralara İlişkin İlke Kararı gereğince mağaralar “A grubu, B grubu ve C grubu mağaralar” olarak gruplara ayrıldı. Peki, hangi mağaralarda hangi yapılar inşa edilebilir?

5 kasım pazar günü toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? Hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? 

5 Kasım 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 45. İstanbul Maratonu, Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutlamak amacıyla "Yüzyılın Koşusu" sloganıyla büyük bir heyecanla bekleniyor. Bu özel etkinliğe halkın ulaşabilmesi için toplu taşıma ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor.

O ilde de toplu ulaşıma zam yapıldı! İşte yeni tarife

Toplu taşımaya zam gelmeye devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artış sonrası belediyeler toplu taşıma ücretlerine zam yapıyor. İşte detaylar...

Bugün Marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? 30 Ağustos toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi? Son dakika!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki bugün marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? Hangi toplu taşımalar ücretsiz? 

Hüma Araç Kiralama İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Hüma Araç Kiralama İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Eyüp Güloğlu tarafından kuruldu.

Ankara'da toplu taşıma o tarihte ücretsiz olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, temmuz ayı birinci toplantısında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, şehir içi toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vermesi karara bağlandı.

Binaların inşasında mağaza yapımı şartlara bağlı olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, planlı alanlar imar yönetmeliğinde düzenlemeye gitti ve içinde konut olan vinaların zemin katlarında konut dışı fonksiyonların yapılabilmesinin belirli koşullara bağlandığını açıkladı. 

Otomobile ilgi bitiyor derken patladı! Ocakta kaç araç satılığına çok şaşıracaksınız!

Pandemi dönemiyle otomobile olan talep durmak bilmiyor. Vatandaşın pandemi döneminde toplu taşıma araçlarından uzak durabilmek adına yöneldiği otomobil piyasası, salgının hemen akabinde patlayan enflasyonla yatırımcı için de çok önemli bir gelir kapısı oldu. Geçtiğimiz sene hem sıfır hem de ikinci e

Toplu taşıma ücretleri 2023 ne kadar oldu? İstanbul’da otobüs, metrobüs, metro, taksi ne kadar oldu?

İstanbul’da ulaşıma zam yapıldı. İstanbul toplu ulaşım ücretlerine yapılacak zam oranı açıklandı. İşte detaylar!

İBB'den ulaşıma en az yüzde 25 zam teklifi! İstanbul'da ulaşıma zam yapılacak mı? Şimdi bakın!

İstanbul’da yükselen maliyetler sebebiyle esnaftan ve işletmeci kurumlardan gelen talepler üzerine İBB tarafından hazırlanan toplu ulaşıma yüzde 24.79 oranında zam teklifi UKOME’de çoğunluktaki bakanlık temsilcilerinin oyları ile kabul edilmedi. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da toplu taşımaya zammı geldi? 2022 İETT tarifesi…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yapmış olduğu Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu taşıma fiyatlarına yüzde 40 zam yapıldığı duyurmuştu. İBB, akaryakıt fiyatlarının artmasının ardından toplu taşıma araçlarına zam teklifinde bulunmasıyla yeni rakamlar da ortaya çıkmış oldu.

Öğrencilere toplu taşıma ücretsiz oldu! Metro metrobüs ve vapurda geçerli olacak

İstanbul'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrenci ve sınav görevlileri, bu hafta sonu toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek. Sınavın 2 saat öncesinden başlayan ücretsiz ulaşım imkanı, sınav bitişinin 2 saat sonrasına kadar devam edecek.

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Asgari ücrete Temmuz'da zam var mı?

Asgari ücret zammı ile ilgili gelişmeler tüm vatandaşlar tarafından güncel olarak takip ediliyor. Milyonlarca vatandaş ek zammın yapılması için heyecanlı bekleyiş içerisinde. Peki, Asgari ücrete ara yapılacak mı? Asgari ücrete Temmuz'da zam var mı? İşte tüm detaylar...

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, Etkinlikleriyle Sektöre Yön Verecek!

Bulunduğu bölgenin en büyük uluslararası buluşma noktası Yapı Fuarı –Turkeybuild İstanbul, 2022 yılında 44’üncü kez kapılarını açıyor. 

mağara yapı izni Haberi

mağara yapı izni

Mağaralarda hangi yapılar inşa edilebilir?

Tabiat Varlığı Olarak Belirlenecek Olan Doğal Mağaralara İlişkin İlke Kararı gereğince mağaralar “A grubu, B grubu ve C grubu mağaralar” olarak gruplara ayrıldı. 


Böylece mağara alanlarında yapılabilecek yapılar da sınıflara ayrılmış oldu. Peki, hangi mağaralarda hangi yapılar inşa edilebilir?


A grubu mağaralarda bilimsel ve ekolojik araştırmalar dışında hiçbir faaliyet yapılamayacak. 


B grubu mağaralarda günübirlik tesisler ve mağaranın ve yakın çevresinin korunması, geliştirilmesi, tanıtımı amacına yönelik yapılar yapılabilecek.


C grubu mağaralar ise “Doğal mağara özellikleri taşıyan sağlık ve eko turizm açısından önemli, mağara içerisinde ve yakın çevresinde rekreasyonel faaliyetler ile tarım, turizm faaliyetleri yapılabilecek kontrollü kullanıma uygun nitelikli mağaralar” olarak tanımlandı. 


Bu mağaralar ile koruma alanı içerisinde, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin almak koşulu ile halka açık rekreasyon amaçlı günübirlik...