05 / 05 / 2024

mağaza kiraları arttı mı

mağaza kiraları arttı mı

Yüksek kira getirisi cadde mağazalarına talebi artırdı. Bağdat Caddesi’nde dönüşen çok sayıda konut yer alıyor...

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Carousel AVM'den mağaza kiralarına indirim!

Carousel AVM, ocak-mart döneminde mağaza kiralarında yüzde 40 ile yüzde 60 arasında indirim uugulayacak...

Perakendeci mağaza kapatıyor, ‘dijital’de doğan mağaza açıyor!

Koronavirüs sürecinin dünyayı kasıp kavurması, ilk dönemlerde hayatı durduran noktaya gelinmesi perakende sektörünü derinden etkiledi. Perakendeci mağaza kapatırken, dijital üzerinde satışlar arttı.

Mağaza sahipleri 3 ay daha kiraların ötelenmesini istiyor!

Son günlerde AVM'lerin açılması gündeme gelmiş durumda. Bu sebeple AVM sahipleri ve mağaza sahiplerinin arasında bir mücadele başladı. Mağaza sahipleri 3 ay daha kira ertelemesi talep ediyor...

A101 2019'da 500 yeni mağaza açacak!

8 bin mağazaya sahip A101, yeni yılda büyüme atağını sürdürecek. 2018'de 20 milyar TL’lik ciro eldecek mağaza zinciri, cirolarını yüzde 30 arttıracak.

Ofis ve mağaza kiraları yüzde 22 geriledi!

Cushman&Wakefield tarafından hazırlanan rapora göre yılın ilk çeyreğinde 2017 yılının aynı dönemine göre cadde mağazaları ve ofis kiraları kura bağlı olarak yüzde 22'ye varan oranlarda geriledi

Mağaza kiralarında KDV indirilmeli!

Türk markaları yurt dışında hedeflerini sürdürecek. Birleşmiş Markalar Derneği yıl sonunda yurtdışında 500 yeni mağaza açmayı hedefliyor.

İstanbul'un 'cadde'lerinde mağaza kiraları uçtu!

İstanbul’un ünlü alışveriş caddelerinde değişimler olduğunu söyleyen Avi Alkaş, “Bazı binalar yıkılıp yeni baştan mağazaya dönüştürülüyor. Caddelerdeki mağaza kiraları metrekare başına 125-300 doları buldu” dedi

THK'dan Çankaya'da satılık mağaza!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı tarafından Ankara'nın Çankaya İlçesi, Kızılay Mahallesi'nde bulunan depolu mağaza 7 Nisan 2015 tarihinde kapalı teklif açık arttırma usulüyle ihale edilecek.

Mağaza kiralarının düşmesi Ruslara fırsat yaratabilir!

Rusya'nın para birimi rublenin dolar karşısında değer kaybetmesi, Osmanbey, Laleli ve Merter piyasasında panik havası yarattı. Yetkililer mağaza kiralarının düşmesinin fırsat yaratabileceğini söyledi..

İstiklal Caddesi dünyada kiraların en pahalı olduğu ikinci cadde oldu!

İstiklal, Bağdat ve Abdi İpekçi dünyanın en pahalı ilk 10 caddesi arasına girdi. İstiklal Caddesi aynı zamanda mağaza kiralarının en fazla arttığı lokasyon oldu..

Süvari Bükreş’te üç mağaza açtı!

Son yıllarda yurtdışı yatırımlarını arttıran hazır giyim sektörü Romanya’ya adeta çıkarma yaptı. 129 mağazası bulunan erkek hazır giyim markası Süvari, Bükreş’te açtığı üç mağaza ile Avrupa pazarındaki iddiasını güçlendirdi....

Miss Poem Kosova'da mağaza açıyor!

Hazır giyim markalarının zincir mağaza tercihi nedeniyle aynı modeli giyen insanların arttığını savunan Miss Poem'in kurucusu Suat Sekman, çok yakında ilki Kosova'da olmak üzere yurtdışında mağaza açacaklarını belirtti..

mağaza kiraları arttı mı Haberi

mağaza kiraları arttı mı

Pandemiyle beraber tüketicilerin kapalı ortamlara mesafeli olması, alışveriş caddelerine olan talebin artmasını sağladı. İlk sırada Bağdat Caddesi olacak şekilde, markaların da tüketicinin ardından açık alanlara yönelmesi, AVM’lerin doluluk oranlarının düşmesine, caddelerde de artmasına neden oldu. Pandemiden önce yüzde 80 doluluk oranına sahip pek çok caddede bu oran yüzde 100'e yükseldi. AVM'lerdeyse söz konusu oran ortalamada yüzde 95’ten yüzde 85’lere düştü. 

Yüksek talebe karşılık sınırlı arz, caddelerde kira bedellerini hızla yükseltti. Pek çok mülk sahibi bu durumu fırsata çevirdi ve konutta olduğu gibi iş yeri kirasında da fahiş fiyat yükselişleri uyguladı.

Peki alışveriş caddelerinin kiralarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Sektörden alınan bilgilere göre alışveriş caddelerinde kiralara yüzde 300'leri aşan zamlar yapıldı. Diğer taraftan yüksek kira getirisi, pek çok caddede konutların mağaza...