20 / 07 / 2024

Mağlova Kemeri ulaşım

Mağlova Kemeri ulaşım

MİMAR Sinan 'ın 450 yıl önce Alibey Deresi üzerine inşa ettiği Mağlova Su Kemeri, yeniden gün yüzüne çıkıyor. Kemerin, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğraması bekleniyor.

İBB'den İstanbullulara ücretsiz ulaşım müjdesi! Toplu taşıma kullananlar dikkat! Kullanılan bakiye geri yüklenecek...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni kampanya ile indirimli ulaşım uygulamasından faydalanacak kesimlere bir yenisini ekledi. İstanbulkart kullananlar için geçerli olacak yeni kampanyanın detayları belli oldu. İşte ayrıntılar...

65 yaş üstüne şok karar: O illerde ücretsiz ulaşım yapamayacak! Karar Türkiye genelinde uygulanacak mı?

65 yaş üstü toplu taşıma konusu gündemde büyük yankı uyandırdı. Bu kapsamda binlerce kişi 65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli mi olduğunu sorguluyor. Peki, hangi illerde 65 yaş üstüne toplu ulaşım ücretli oldu? İşte detaylar...

İETT toplu taşıma ulaşım ücretleri tarifesinde son durum ne? İşte 31 Ağustos 2022 fiyat listesi…

İstanbul trafiğinde her gün kullandığımız otobüs, metrobüs, metro, marmaray, gemi gibi ulaşım araçlarının ücret tarifesi herkesin gündeminde. Yakın zamanda açıklacak olan okullarla birlikte gözler bilet fiyatlarında. İşte, 31 Ağustos 2022 fiyat listesi

Felaketin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 3 köprüde ulaşım kapatıldı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde risk devam ediyor. İlçede sele neden olan Ezine çayı üzerinde ulaşımı sağlayan 3 köprü tehlike nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Toplu taşımada indirimli saat uygulaması başlıyor! Toplu ulaşım hangi saatlerde indirimli olacak?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş toplu ulaşım ile ilgili yaptığı açıklamada “Sabah trafiğini rahatlatmak ve Ankaralının bütçesine katkı sağlamak için sabah 06.00-06.45 saatleri arasında toplu taşıma ücretlerinde indirim yapacaklarını söyledi.

İETT Ulaşım Akademisi kuruyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu UGETAM ile İETT arasında yapılan anlaşma uyarınca Ulaşım Akademisi kurulacak.

Yeni havalimanının ulaşım ihalesi salı günü yapılacak!

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, İstanbul genelinde Yeni Havalimanı toplu ulaşım entegrasyonu kapsamında, 18 hat üzerinde 150 otobüs ile 10 yıl süreli toplu taşıma yapmak üzere hat kiralama ihalesini 4 Eylül Salı günü yapacak.

Yozgat'ta Şehir Hastanesi'ne ulaşım kolaylaşacak!

Yozgat Belediyesi, Şehir Hastanesi'ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla başlattığı yol açma çalışmalarını bitirdi. Ana yol ve bağlantılarında asfalt dökümü de başladı.

Ulaşım hatlarına yakın markalı konut projelerine ilgi arttı!

Megakent İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı, evinden işyerine gitmek isteyenlere zor anlar yaşattı. Vatandaşlar toplu taşıma araçlarına ya da ana arterlere ulaşmakta güçlük çekti. Ev sahiplerine kesintisiz ulaşım vaat eden toplu ulaşım hatlarına yakın markalı konut projelerine ilgi arttı

Düzce Belediyesi yeni ulaşım ağı oluşturuyor!

Düzce Belediyesi Düzce’nin merkezi ile mahalleleri arasında yeni bir ulaşım ağı oluşturuyor. Bu kapsamda yapılan yol açma çalışmaları Kiremitocağı Mahallesinde sürüyor.

Viraistanbul Kavaklı ulaşım kolaylığıyla öne çıkıyor!

Gül Proje'nin Beylikdüzü Kavaklı sahil bölgesinde hayata geçirdiği Viraistanbul projesi 1.156 konut ve 39 cadde mağazasından oluşuyor. Proje ulaşım kolaylığıyla öne çıkıyor.

Kameroğlu İnşaat Beylikdüzü Konutları ulaşım!

Kameroğlu İnşaat Beylikdüzü Konutları ulaşım bilgilerine göre proje, Demir Romance projesinin yanında yer alıyor. Projede konut ve rezidans daireler ile mağaza, otel ve hastane de bulunuyor.

Ayazağa Vadi İstanbul Park ulaşım!

Ayazağa Vadi İstanbul Park ulaşım bilgilerine göre proje, İstanbul Şişli - Ayazağa bölgesinde yer alıyor. 23 bin 500 metrekarelik mağaza alanına sahip proje için ön talep toplanıyor.

Mağlova Kemeri ulaşım Haberi

Mağlova Kemeri ulaşım

Sultangazi Belediye sınırları içerisinde bulunan kemerlerin çok yakında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğraması bekleniyor. Sultangazi İlçesi Alibey Barajı üzerinde 450 yıl önce Mimar Sinan tarafından inşa edilen Mağlova Kemeri, dün 22 Mart Dünya Su Günü'nde turist rehberlerini ağırladı.


Dünyanın en önemli mimarlık şaheserlerinden biri olarak gösterilen, 258 metre uzunluk, 36 metre yüksekliğe sahip olan, barındırdığı mühendislik mimari ve estetik özellikleri sebebiyle şaheser olarak nitelendiriliyor. Mağlova Kemeri konusunda Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, TURSAB ile ortaklaşa bir projeye imza atarak "Mimar Sinan Turu" düzenledi. 50 turist rehberine Mağlova Su Kemeri gezdirildi. 



Önce İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Cebeci Köyü'nde tarihi bir kiliseyi gezen rehberler, daha sonra Alibey Deresi'nin yanındaki patika yollardan Mağlova Kemerleri'ni ziyaret etti. Sukemeri'ni gören turist rehberleri...