15 / 05 / 2024

Mağlova Su Kemeri son durum

Mağlova Su Kemeri son durum

Mimar Sinan’ın Alibey deresi üzerine inşa ettiği Mağlova Su Kemeri, Dünya Su Günü’nde yeniden gün yüzüne çıkıyor. Sultangazi Belediyesi sınırları içerisinde bulunan kemerlerin çok yakında yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılması bekleniyor..

A101’de filtre kahve makinesi 399 TL’ye, araç içi el süpürgesi 179 TL’ye, su dalgası maşası 349 TL’ye düştü!

A101’in 19 Ekim tarihli yeni aktüel ürünler kataloğu paylaşıldı. Bu kapsamda, filtre kahve makinesi 399 TL’ye, araç içi el süpürgesi 179 TL’ye, su dalgası maşası 349 TL’ye düştü. İşte A101 fiyat listesi 19 Ekim 2023...

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

Has İnşaat mağdurları, içinde oturamadıkları evlerinin şimdi de kentsel dönüşüme gireceği iddiasını gündeme getirerek, kara para aklamak iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Devlet Su İşlerinde çalışma imkanı! KPSS şartı yok! İşte başvuru detayları!

Devlet Su İşlerinde çalışma imkanı. Son dönemde Devlet Su İşleri (DSİ) personel alımlarını arttırdı. İşte detaylar!

Deprem sonrası fırsatçılar İzmir’de kiraları yüzde 30 artırdı!

İzmir depreminden sonra bölgede toparlanma çalışmaları sürerken, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen nakliye firmaları depremzedelerin mağduriyetini su istimal ediyor. Kiralık daire fiyatları yükselmeyi sürdürüyor.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 1500 yıllık su kemeri bulundu!

Gaziosmanpaşa'da başlatılan kentsel dönüşüm projesinin kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait 1500 yıllık su kemeri ortaya çıktı.

Çatalca'daki 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri yıkıldı!

Define avcılarının son hedefi Çatalca'da bulunan 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri oldu. Define avcıları, tarihi kemerin bir çok bölümünü dinamitlerle yıktı.

Innovia 4 mağdurlarından suç duyurusu çağrısı!

Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini geçtiğimiz yıl durdurdu. Innovia 4 mağdurları projeyle ilgili olarak suç duyurusu çağrısı yaptı.

Tarihi su kemerleri restore edilecek!

Dünyanın en eski su kemerlerinden biri olan Bozdoğan Kemeri (Valens Su Kemeri) onarılacak. İstanbul'un tarihi simgelerinden biri olan Bozdoğan Kemeri, İSKİ tarafından restore edilecek. 

Raci Şaşmaz: Şirketi çalışanlar dolandırdı!

Fikirtepe'de konut projesi hayata geçiren Pana Yapı'nın bölgedeki inşaatları bitirmesi bekleniyor. Şirket hakkında konut mağdurları suç duyurusunda bulunmuştu. Mağdurlardan sonra şirket de suç duyurusunda bulundu...

Selimoğlu İnşaat mağdurlarından Raci Şaşmaz'a suç duyurusu!

Kurtlar Vadisi'nin yapımcısı Raci Şaşmaz'ın patronu olduğu Selimoğlu İnşaat hakkında suç duyurusu yapıldı. Kira yardımlarının kesildiğini iddia eden 100 kişi mağdur olduklarını söylüyorlar. 

Mimarlar Odası: AKM'yi yıkmak suçtur!

Yeni AKM projesine Mimarlar Odası'ndan itiraz geldi. Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, “AKM’yi yıkıma terk etmek de yıkmak da suçtur. Hukuki girişimde bulunacağız” dedi.

Edwards 15 yeni mağaza açacak!

RMK Classic Giyim, Türkiye genelinde beş mağazası bulunan Edwards için düğmeye bastı. RMK Classic CEO’su Füsun Kuran, “2019’a kadar 15 yeni şube açmayı planlıyoruz” dedi.

A101 bin mağaza açacak!

A101 CEO'su Erhan Bostan, 2017 ciro hedeflerini erken tutturduklarını belirterek, "Bu sende 7 bin şube hedefliyorduk ama muhtemelen 7 bin 100-7 bin 200 ile yılı kapatırız. 2018 yılı son hedefimiz ise 8 bin mağaza" diye konuştu.

Mağlova Su Kemeri son durum Haberi

Mağlova Su Kemeri son durum

Sultangazi ilçesi Alibey Barajı üzerinde 450 yıl önce Mimar Sinan tarafından inşa edilen Mağlova Su Kemeri, 22 Mart Dünya Su Günü’nde turist rehberlerini ağırladı. Dünyanın en önemli mimarlık şaheserlerinden biri olarak gösterilen 450 yaşındaki Mağlova Su Kemeri 258 metre uzunluk, 36 metre yüksekliğe sahip olan barındırdığı mühendislik - mimari ve estetik özellikleri sebebiyle şaheser olarak nitelendiriliyor.


“MİMAR SİNAN TURLARI DÜZENLENECEK”

Mağlova Kemerleri’ni dünya mirasına kazandırmak için harekete geçen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, TURSAB ile ortaklaşa bir projeye imza atarak Mimar Sinan Turu düzenlemek için harekete geçti. Sultangazi Belediyesi projesi kapsamında eğitim alan yaklaşık 50 turist rehberine Mağlova Su Kemeri’ni gezdirdi.


REHBERLER MAĞLOVA’YA HAYRAN KALDI

İlk önce İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Cebeci köyüne götürülen rehberler burada tarihi bir kiliseyi de...