07 / 07 / 2024

Mağusa İçin Elele Projesi nedir

Mağusa İçin Elele Projesi nedir

Mağusa-İçin-Elele ortak bir zemin oluşturmak ve çelişen planlama önceliklerini bağdaştırabilmek amacı ile, uluslararası uzmanların ve genel olarak herkesin de katılımını da sağlayarak bir dizi çalıştay düzenliyor...

Tümaş Teknoloji İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Tümaş Teknoloji İnşaat Anonim Şirketi Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Osmanoğlu tarafından kuruldu.

Hüma Tur İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Hüma Tur İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Avcılar’da 100.000,00 TL sermaye bedeli ile İsmail Topçu tarafından kuruldu.

Maçkolik arz halka oldu mu? Arz fiyatı ne? Maçkolik 1 lot kaç TL? İşte detaylar...

 Maçkolik’in halka arzı onaylandı. Peki, talep toplama ne vakit zaman? Türkiye’nin en büyük internet sitelerinden biri olan Maçkolik’in halka arzı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar...

Alibaba’nın kurucusu Çinli milyarder Ma için müthiş iddia!

Dünyanın sayılı milyarderlerinden ve online alışveriş şirketi Alibaba’nın kurucusu Jack Ma’nın tıpkı Alibaba’daki gibi, finans şirketi Ant Group’taki görevini bırakacağı iddia edildi. Peki ünlü milyarder bu görevinden neden ayrılıyor?

Maçkolik’in halka arzıyla, Türkiye sermaye piyasalarında bir ilk yaşanacak!

Dünyadaki tüm futbol ve basketbol spor dallarıyla ilgili güncel gelişme ve haberleri takip eden ve iddia sonuçlarını da yayınlayan internet sitesi Maçkolik halka arz oluyor. Maçkolik’in halka arzıyla birlikte bir ilk yaşanacak.

Ma Aslan İnşaat Makina Metal Hırdavat Plastik Kimya Limited Şirketi kuruldu!

Ma Aslan İnşaat Makina Metal Hırdavat Plastik Kimya Limited Şirketi Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Aslan tarafından kuruldu.

Çiftçiye ek destek müjdesi! Çeltik için 76, buğday için 42, ayçiçek için 37 TL ek destek ödemesi başladı!

Milyonlarca çiftçi, artan maliyetler ve kuraklık sebebiyle üretim yapmakta güçlük çekiyor. Hükümet bu durumu engellemek için düğmeye bastı ve çiftçiye çeşitli destekleri duyurdu. Peki çiftçiye hangi çalışma için kaç lira destek ödeniyor? İşte çiftçilere yapılan destek ödemeleri...

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Güler Işık’ın inşaat firmasına açtığı davada karar!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açmıştı. Söz konusu davada mahkeme tarafından karar verildi.

Gümaş Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gümaş Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yahya Yeşil tarafından kuruldu.

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!

Gebze Darıca arasında inşa edilen metro hattı için tünel açma çalışmaları bugün başladı. Tünel açma için yapılan törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Güler Işık inşaat firmasıyla mahkemelik oldu!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açtı. 

Kayseri Talas Millet Bahçesi için yarışma düzenlenecek!

Talas Belediyesi tarafından İl Jandarma Komutanlığı içindeki 100 bin metrekarelik alana yapılacak millet bahçesi için yarışma düzenleyecek. Düzenlenecek yarışma için başvurular başladı. 

Mağusa İçin Elele Projesi nedir Haberi

Mağusa İçin Elele Projesi nedir


"Hayalimizdeki Mağusa" ismi altında, Kıbrıslı Rum ve Türklerden oluşan bir grup mimar, planlamacı ve şehir tasarımcısı, çalışmalarına başladı. Geçen hafta, iki toplumdan gönüllü gençlerin de katılımıyla, grup yazın yakıcı güneşinden korkmayarak Mağusa sokaklarında taramalar yaparak, bölgenin tüm bina ve yapıları ile ilgili bilgi topladı. Bu karma platform, toplanan bilgilerle, «Mağusa-İçin-Elele» projesi için tasarım araçları geliştirebilmeyi hedefliyor. Bu araçlar yardımıyla Mağusa'mn geleceğinin şeffaf bilgi ve katılımcı süreçlerle şekillenebileceği planlama yöntemlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. 


Proje lideri Socrates Stratis «Mağusa-İçin-Elele» projesinin herhangi bir öngörüyü teşvik etmek gibi bir hedefi olmadığına, tam aksine, projenin amacının "interaktif (etkileşimli) bir websitesi, taşınabilir fiziki bir şehir maketi ve hayalgücünü devreye sokabilecek çevrimiçi bir oyun gibi pratik model ve araçlarla Mağusa'mn geleceğini inşa etmeye çalışan herkesi desteklemek" olduğuna dikkat...