23 / 07 / 2024

mahalle konseptli kentsel dönüşüm

mahalle konseptli kentsel dönüşüm

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde, Aydın Düşünce Platformu tarafından düzenlenen "Şehir ve Medeniyet" konferansına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı. Özhaseki konferansta önemli açıklamalar yaptı. 

Ekrem İmamoğlu: Beyoğlu'nun kentsel dönüşüm ve tapu sorununu mahalle mahalle ele alacağız!

Yerel seçim sonrası ilk ziyaretini Beyoğlu Belediyesi Başkanı İnan Güney’e yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu’nun kentsel dönüşüm ve tapu sorunları olduğunu ve bunları mahalle mahalle ele alacaklarını söyledi.

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

Adana Yüreğir Belediyesi düğmeye bastı! Büyük dönüşüm ile depreme dayanıklı konutlar inşa ediliyor!

Adana’nın Yüreğir Belediye Şehit Erkut Akbay Mahalle'sindeki kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Projeye ilişkin Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir bilgi verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada "Dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı" dedi.

Fikirtepe halkı kentsel dönüşümden memnun!

Uzun zamandır yılan hikayesine dönen Fikirtepe'deki kentsel dönüşümde mutlu sona ulaşılıyor. Mahalle sakinleri kentsel dönüşüm çalışmalarından oldukça memnun.

Samsun Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Samsun'da Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı.

Bursa’da riskli 7 mahalle kentsel dönüşüm bekliyor!

Bursa’da riskli bölge ilan edilen 7 mahalle Elazığ’daki depremden sonra kentsel dönüşümü bekliyor.

TOKİ mahalle konseptli projeler üretiyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 76 gökdelen üzerinden "haksız rant elde edildiği ve TOKİ tarafından rapor hazırlandığı" iddialarına yanıt verdi. Bulut, "Böyle bir rapor yok. İdaremiz  böyle bir rapor hazırlanmamıştır." dedi.

AND Almanya'dan 18 milyon TL ciro ile döndü!

AND Gayrimenkul tarafından Kartal’da hayata geçirilen ‘Yeni Nesil Mahalle’ konseptli AND Pastel projesi, Almanya’da görücüye çıktı. AND Almanya'dan 18 milyon TL ciro ile döndü. 

Mahalle konseptli kentsel dönüşüm projeleri geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Belediyeler kentsel dönüşüm alanlarını belirleyecekler, belediyeler projeler hazırlayacaklar" dedi...

TOKİ Kayaşehir 108 konut açık artırması yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kayaşehir'de hayata geçirdiği mahalle konseptli projedeki 108 konut ve 10 iş yerini açık artırmayla satışa çıkarıyor.

Kayaşehir TOKİ 108 tripleks konut açık artırması için son 3 gün!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kayaşehir'de hayata geçirdiği mahalle konseptli projede yer alan 108 adet tripleks konut ile 10 adet iş yeri 12 Ekim'de açık artırmayla satışa çıkacak.

TOKİ Kayaşehir 108 tripleks konut açık artırması için son 5 gün!

TOKİ, Kayaşehir'de inşa edilen mahalle konseptli projede yer alan 108 adet tripleks konut ile 10 adet iş yerini 12 Ekim'de açık artırmayla satacak.

mahalle konseptli kentsel dönüşüm Haberi

mahalle konseptli kentsel dönüşüm

Özhaseki, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde, Aydın Düşünce Platformu tarafından düzenlenen "Şehir ve Medeniyet" konferansına katıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümle ilgili kanun çıktıktan sonra yılda 500 bin konutu değiştirip, dönüştürmeyi düşündüklerini belirterek, "Piyasaya da böylece yılda 200 milyar lira girecek. Ayrıca 300 sektör bundan etkilenecek ve faydalanacak. Piyasaya müthiş doping etkisi yapacak." diye konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre şehirlerin canlı organizmalar ve içinde yaşadığı insanlarla etkileşim halinde olduğunu aktaran Özhaseki, buraların geleceklerinin yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılı olduğunu kaydetti.

"Kentsel dönüşümü bir fırsata dönüştürebiliriz"

 

Bakan Özhaseki, Türkiye’nin bir deprem bölgesinde olduğunu da sözlerine ekleyerek şunları kaydetti:

"Bu ülkenin altındaki hareketliliğe göre davranırsınız ya da zaman zaman gelip hasar verip gider. Bu anlamda kentsel dönüşümü bir fırsata dönüştürebiliriz. Bunun için bir...