02 / 05 / 2024

mahalleler birliği imar affı kanunu

mahalleler birliği imar affı kanunu

İstanbul Mahalleler Birliği, "İmar Affı Kanunu" ve "Afet Kanunu"nun haksız uygulamalarına karşı Kanun Değişikliği Teklifi önerilerini TBMM'de grubu olan siyasi partilere iletecek. Ankara'ya gidecek heyet 8 Mart Pazar günü uğurlanacak.

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Gültepe imar planları oy birliği ile kabul edildi!

Gültepe Belediyesi İmar Planları, Konak Belediyesi Aralık ayı olağan toplantısının ikinci oturumunda oy birliği ile kabul edildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bu projeden sonra Beşetepeler Bölgesi'ne başlayacaklarını söyledi...

Sarıyer Mahalleler Birliği'nden imar planı eylemi!

Sarıyer Mahalleler Birliği üyeleri, Sarıyer'in gecekondu mahallesini kapsayan imar planlarının, İBB Planlama Müdürlüğü tarafından Sarıyer Belediyesi'ne gönderilmesi nedeniyle eylem yaptı.

Mahalleler Birliği Şişli'de kentsel dönüşümü eleştirdi!

İstanbul'un çeşitli mahallelerinden üyeleri bulunan Mahalleler Birliği Şişlide toplandı. Kentsel Dönüşüm çalışmalarının deprem hazırlığı yapmak yerine zenginleri daha da zengin ettiğini söyleyen mağdur üyeler; konuyu Ankara'ya taşıma kararı aldı.

Gaziosmanpaşa Mahalleler Birliği kamulaştırma kararına dava açacak!

Gaziosmanpaşa Mahalleler Birliği acele kamulaştırma kararını protesto edecek. Bugün saat 12:00'de Gaziosmanpaşa Meydanı'ndan buluşacak birlik basın açıklamasıyla davalarını açacaklar.

Uşak Deri OSB revizyon imar planının onayı için işbirliği!

Düzenli şehirleşme ve sanayileşme amacıyla Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesinin imar planlarının en kısa sürede onaylanması için; Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Uşak Deri (Karma) OSB Yönetimi işbirliği yapıyor.

Mahalleler Birliği imar affı kanunu için Ankara'ya gidiyor!

İstanbul Mahalleler Birliği, "İmar Affı Kanunu" ve "Afet Kanunu"nun haksız uygulamalarına karşı Kanun Değişikliği Teklifi önerilerini TBMM'de grubu olan siyasi partilere iletecek. Ankara'ya gidecek heyet 8 Mart Pazar günü uğurlanacak.

Mahalleler Birliği tapu sorunları için Ankara'ya gidiyor!

Tapu sorunlarına çözüm bulabilmek için İstanbul'un çeşitli semtlerinden vatandaşların oluştur Mahalleler Birliği sorunlarını iletmek için Ankara'ya gitmeye hazırlanıyor.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden imar planı tepkisi!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 10 maddelik bildirgesinde, imar planlarının çok sık değişmesi eleştirildi. Sektörün tıkanan sorunlarının çözümü için öneriler sunuldu. İşte açıklanan İnşaat Sektörü Bildirgesi...

Türkiye Belediyeler Birliği'nden imar kanunu toplantısı!

TÜRKİYE Belediyeler Birliği ve Ege Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlenen ihale ve imar kanunu ile ilgili toplantı Çeşme'de yapıldı...

Belediyeler Birliği Çeşme'de ihale ve imar kanununu konuştu!

Belediyecilerin gündeminde “ihale ve imar kanunu” vardı. Türkiye Belediyeler Birliği ve Ege Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlenen “ihale ve imar kanunu” ile ilgili toplantı Çeşme’de yapıldı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 10 maddelik bildirge!

TMB'nin 10 maddelik bildirgesinde imar planlarının çok sık değişmesi eleştirildi. TÜRKİYE Müteahhitler Birliği (TMB) 10 maddelik bildirge açıkladı. TMB Başkanı Mithat Yenigün de çok sık değişen imar düzeninin sorun olduğunu vurguladı..

mahalleler birliği imar affı kanunu Haberi

mahalleler birliği imar affı kanunu

İstanbul Mahalleler Birliği, "İmar Affı Kanunu" ve "Afet Kanunu"nun haksız uygulamalarına karşı Kanun Değişikliği Teklifi önerilerini TBMM'de grubu olan siyasi partilere iletecek. Ankara'ya gidecek heyet 8 Mart Pazar günü saat 12.00'de Şişli Cevahir AVM önünden uğurlanacak. 


Heyet, önceki gün Aydınlık'ı ziyaret etti. 2012'de çıkarılan her iki kanun da 15 Mayıs 2015'te yürürlükten kaldıracak. Güvencesiz kalacak mahalleliler için harekete geçen İstanbul Mahalleler Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada "Haklarımız güvence altına alınmadan kanunlar kaldırılmamalıdır. Bugüne yaşanan mağduriyetler dikkate alınarak gerekli denetim ve düzenlemeler yapılmalıdır. 

Kentsel Dönüşüm uygulanmasında rant lobilerinin kanunda değişiklik istekleri, emeğiyle geçinen bizlerin aleyhine işletilmektedir"...