21 / 05 / 2024

Mahalli idareler fonu tahsisi

Mahalli idareler fonu tahsisi

19 Eylül 1984 tarihinde 18520 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği'nde mahalli idareler fonunun tahsisine ilişkin hükümlere yer veriliyor. İşte mahalli idareler fonunun tahsisi...

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik Yürürlükten Kaldırıldı!

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31193 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Milli Emlak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile mahalli idareler ve bunların merkezi idare ile ilişkileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenecek.

İşte Varlık Fonu hakkında merak edilenler!

Türkiye’de en çok merak edilen ve tartışılan kurumların başında Varlık Fonu geliyor. Varlık Fonu hakkında en çok merak edilenler internet sitesinde yanıtlandı.

Azure Grup, Katar’da 5 milyar dolarlık yatırım fonu kurdu!

Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, Katar Doha Merkezli AzureMana adı altında yatırım fonu kurduklarını açıkladı.

Türkiye Varlık Fonu ile Katar Devlet Fonu ortak oluyor!

THY, Milli Piyango, Ziraat Bankası, Halk Bankası gibi Türkiye’nin dev şirketlerini portföyünde bulunduran Türkiye Varlık Fonu ile Katar Devlet Fonu ortak oluyor. İşte Para Dergisi’ndeki o haber...

Türkiye Gayrimenkul Fonu büyük projeleri finanse edecek!

AE Arma-Elektropanç Strateji, İş Geliştirme ve Kontratlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Levent Sümer, Türkiye Gayrimenkul Fonu’nu değerlendirdi. İşte o haber...

Varlık Fonu'na devredilen arsalar satılacak!

Bakanlığa bağlanan Türkiye Varlık Fonu'nuna devredilen arsaların değerlendirilmesi için yeni adımlar atıldı. Fondaki arsalar uygun fiyata satılacak yada yeni projeler uygulanacak.

İş Portföy Gayrimenkul Yatırım Fonu'na 440 milyon TL'lik talep!

Portföy yönetimi sektörünün lider kuruluşlarından olan İş Portföy, Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu için talep toplama sürecini başarıyla tamamladı

Omurga GPYŞ Karma Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun ihracı yapıldı!

Omurga Portföy, "Omurga GPYŞ Karma Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu"nun ihracını gerçekleştirdi. Fonu"nun ihracını gerçekleştirdi. Omurga Portföy Genel Müdürü Kösebay: "İlk fonun yatırımını tamamladıktan sonra ikincisini çıkaracağız" dedi.

Varlık Fonu'nun amacı yatırımcı çekmek!

Sayıştay Başkanı Ahmet Seyit Baş, Varlık Fonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Baş, Varlık Fonunun denetimi konusunda, hisseleri fona devrolan ve fonun yönetimindeki aktiflerin önemli olduğunu açıkladı.

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak!

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak. Şirket bonoları, devlet tahvilleri, risk fonları, uzun dönemli altyapı, sanayi, gayrimenkul yatırımları ve ABD devlet tahvilleri CIC fonunun yatırımları arasında yer almaktadır.

Mahalli idareler fonu tahsisi Haberi

Mahalli idareler fonu tahsisi

Mahalli idareler fonunun tahsisi!

2380 sayılı "Belediyelere ve İl Özel İdarelerine Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun"un 3004 sayılı Kanunla değişik 1 inci maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak hazırlanan Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği hükümlerine göre mahalli idareler fonunun tahsisi ile ilgili hükümlere yer veriliyor.


Mahalli idareler fonu tahsis önceliği 

Madde 9- Tahsisler aşağıdaki öncelik sırasına göre yapılır;

a) Yeni kurulan belediyeler, 

b) Kalkınma plan ve programlarına göre, kalkınmada öncelikli iller kapsamına giren belediyeler, 

c) Turistik bölgelerdeki belediyeler, 

ç) Daha önce hiç yardım almamış belediyeler, 

d) Kendi imkanları ile başlamış ve keşifine göre yarısı tamamlanmış bir işin tamamlanması için başvuran belediyeler, 

e) Fon yardımı ile başlattığı projeyi planlanan süre içerisinde başarı ile bitirip bir başka hizmet için başvuran belediyeler,


Tahsis Yapılması  

Madde 10- Mahalli İdareler Fonu Gider Hesabında Toplanan...