28 / 04 / 2024

Mahcuz malların satışı hakkında yönetmelik

Mahcuz malların satışı hakkında yönetmelik

Tasarruf mevduatı sigorta fonu tarafından ticari ve iktisadi bütünlük oluşturan mahcuzların satışına ilişkin yönetmelik 21 Kasım 2006 tarihinde 26353 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Mahcuz malların satışı hakkında yönetmelik esasları...

Yeni düzenlemeye göre yedieminlerdeki araçların satışı nasıl yapılacak? Bakan tek tek açıkladı!

Hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların satışına ilişkin süreç başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yedieminlerdeki araçların satışına ilişkin detayları paylaştı.

700 bin hacizli aracın satış süreci başladı! Bölüm bölüm satılacak!

Adalet Bakanlığı, hukuken artık korunmasına gerek kalmayan yedieminlerde bulunan hacizli malların tasfiye edilmesine yönelik düzenlemeyi yürürlüğe koydu. Otomobilden traktöre, minibüsten motosiklete kadar toplam 700 bin hacizli aracın satış süreci başladı.

Yedieminlerde bulunan hacizli mallar yarın satışa çıkıyor

Yedieminlerde bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların, yarın itibarı ile satışa çıkarılacağı açıklandı. İşte sarışa çıkarılan mallar ve haberin detayları...

Hacizli malların satışında yeni sistem yarın başlıyor: Borçlular öncelikli alıcı olacak! 

Muhafazasına gerek kalmayan hacizli malların tasfiyesi ile ilgili süreç yarın resmen başlıyor. Dettaylar tek tek açıklandı. İşte ayrıntılar...

Adalet Bakanı Tunç  duyurdu! Hacizli malların satışında yeni dönem başlıyor! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yedieminlerde bulunan ve icra hukuku kapsamında, artık hukuken muhafazasına gerek kalmayan mahcuz malların tasfiyesini taraf menfaatini ve kamu yararını gözeterek çözüme kavuşturduklarını açıkladı.

Dikkat! Hacizli mallar tüm Türkiye’de satışa çıkıyor!

Hacizli mallar, elektronik ortamda düzenlenen ihaleyle Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelerde satışa çıkıyor. Peki bu malların satışı hangi yolla yapılacak, ihaleye kimler nasıl katılabilecek?

Yunanistan Osmanlı vakıf mallarını satıyor!

Muğla Bodrum’a 7 mil uzaklıktaki İstanköy Adası’ndaki Osmanlı Dönemi’ne ait vakıf mallarının satılmasına sert tepki gösteren Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, satışların durdurulmasını istedi.

TMSF Toksözler'in 3 adet alışveriş mağazasını satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Toksözler Market Dayanıklı Tüketim Malları Mobilya Pazarlama Ticaret Ltd. Şti’ye ait 3 adet alışveriş mağazasını satışa çıkardı.

Kabuller Dayanıklı Tüketim Malları'nın 5 gayrimenkulü satılıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Kabuller Dayanıklı Tüketim Malları ve Dericilik Ticaret Sanayi Anonim Şirketi'nin Osmaniye'de yer alan 5 gayrimenkulünü satışa çıkarıyor.

Reza Zarrab 'gayrimenkullerini satıyor' iddialarını cevapladı!

İran'da idam cezası alan Babek Zencani ile bağlantısının kurulmaya çalışıldığını söyleyen Zarrab, 'Bunu başaramadılar, şimdi mallarını satıyor yalanıyla altyapı oluşturmaya çalışıyorlar' dedi

Hisseli taşınmazın satışı nasıl olur?

Hisseli taşınmaz mallar satışa konu olabiliyor. Ancak hisseli malda satışın yapılabilmesi için paydaşların ortak kararı gerekiyor. Peki, hisseli taşınmazın satışı nasıl olur? İşte hisseli taşınmaz satışları..

Hisseli malların haczi!

Borçlu bir kimsenin mülkiyeti altındaki malların haciz yolu ile el konulması ve akabinde satılması halinde, alacaklıya olan borç bu para ile kapatılıyor. Peki, hisseli malların haczi nasıl olur?

Haczedilen malların satış talebi!

Haciz , bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklı icra yolu ile borcun tahsilini alabiliyor. Peki haczedilen mallar nasıl paraya çevrilir? Haczedilen malların satış talebi nasıl yapılır?

Mahcuz malların satışı hakkında yönetmelik Haberi

Mahcuz malların satışı hakkında yönetmelik

Mahcuz malların satışı hakkında yönetmelik!

Tasarruf mevduatı sigorta fonu tarafından ticari ve iktisadi bütünlük oluşturan mahcuzların satışına ilişkin yönetmelik 21 Kasım 2006 tarihinde 26353 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Mahcuz malların satışı yönetmeliği esasları aşağıda yer alıyor.


TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU TARAFINDAN  TİCARİ VE İKTİSADİ BÜTÜNLÜK OLUŞTURAN MAHCUZLARIN SATIŞINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

             Amaç ve kapsam

             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 134 üncü maddesinin beşinci  fıkrası hükümleri ile 18/6/1999 tarihli ve 4389 sayılı mülga Bankalar Kanunu çerçevesinde ticari ve iktisadi bütünlüğün oluşturulmasına ve satışına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


             Dayanak

         ...