28 / 04 / 2024

Mahir Polat Kasımpaşa Divanhane Karakolu açıklaması

Mahir Polat Kasımpaşa Divanhane Karakolu açıklaması

İstanbul’un önemli bir tarihi mirası, Koruma Kurulu onaylı yol genişletme çalışması sebebiyle yok oluyor. Kasımpaşa'da yer alan ve Sultan Abdulaziz dönemine ait bir yapı olan Divanhane Eski Karakolu'nun yıkım kararı tüm çabalara rağmen engellenemedi.

Mahir Polat'tan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Kamuoyunda tepkilerle karşılaşan İstanbul'da Tarihi Yarımada’daki Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin önünde yapılan İlim Yayma Vakfı'nın yurt inşaatında resmi süreç sürüyor. Sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'tan açıklama geldi.

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan bina projesinin iptali için harekete geçti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Süleymaniye Camii'nin önüne yapılan binayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Projeyi iptal etmeleri için kurula gidiyoruz" dedi.

Mahir Polat'tan tersane binalarındaki inşaata tepki!

Haliç kıyısında Fatih Sultan Mehmet’in kurduğu tarihi tersane binaları üzerinde gerçekleştirilen büyük bir inşaatın içine kurulan Çağdaş Sanat Fuarı’nın buradaki yıkımları unutturmasına tepki gösteren İBB Genel Sekreter yardımcısı Mahir Polat, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

Şahintepe'deki Azatlı Baruthanesi'nde restorasyon başlıyor!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kanal İstanbul’un güzergahında olan Şahintepe’de bulunan Osmanlı yapısı Azatlı Baruthanesi’nin yıkılmaya yüz tutmuş halini gösteren bir video paylaştı. Polat, "Osmanlı yapısının içler acısı hali… Restorasyon için çalışmalara başlıyoruz” dedi.

Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane karakol binası yıkıldı!

Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binası, İBB’nin başlattığı yargı sürecindeyken bir gecede ağır iş makineleri ile yıkıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Utanç duyuyorum” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da  suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Mahir Polat'tan Gezi Parkı'nın mülkiyetinin değiştirilmesine ilişkin açıklama!

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na verildi. Peki el değiştirme nasıl yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat anlattı...

Mahir Polat'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı için araştırma komisyonu önerisi!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2011'de temeli atılan ve yaklaşık 700 milyon TL harcanan Çandarlı Limanı’nın akıbetinin hâlâ belirsiz olduğunu aktararak, ülke ekonomisine kazandırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Divanhane Eski Karakol Binası'ndaki yıkım tartışmaları büyüyor!

Yıkım çalışmaları başlatılan Divanhane Eski Karakol Binası ile ilgili AKP ve İBB arasında 'ihya' tartışması devam ediyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’ya çağrıda bulundu.

Mahir Polat'tan tarihi Divanhane Karakolu binasının yıkılmasına tepki!

İstanbul’un önemli bir tarihi mirası, Koruma Kurulu onaylı yol genişletme çalışması sebebiyle yok oluyor. Kasımpaşa'da yer alan ve Sultan Abdulaziz dönemine ait bir yapı olan Divanhane Eski Karakolu'nun yıkım kararı tüm çabalara rağmen engellenemedi.

Olası İstanbul depreminde 200 bin bina hasar alacak! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda olası İstanbul depreminde 200 bin binanın hasar alacağını dile getirdi. 

Şemsi Paşa Camii tartışması: Mahir Polat'tan tepki!

Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii'nin deniz kısmına eski İBB yönetimince yapılan ve caminin hasar görmesine neden olan kıyı şeridi projesine tepki gösteren Mahir Polat, "Uygulama tüm Üsküdar tarihi kıyı bandını zalimlik düzeyinde geri dönüşsüz bir şekilde yok etti" dedi.

Oktay Özel: Yerebatan Sarnıcı bekleyemez halde!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Yerebatan Sarnıcı güçlendirme projesine Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 52 gün sonra yanıt verdiğini ve İBB'nin projesinin onaylanmadığını açıkladı.

Mahir Polat Kasımpaşa Divanhane Karakolu açıklaması Haberi

Mahir Polat Kasımpaşa Divanhane Karakolu açıklaması

İstanbul Kasımpaşa’daki Sultan Abdulaziz’in inşa ettirdiği tarihi Divanhane Karakolu binasının tartışmalı Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi’ne (Haliçport) etki alanında kaldığı ve bu kapsamda yıkıldığı belirlendi. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; tüm itirazlara rağmen yıkımın devam ettiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Tarihi binaya kefen mi biçtiniz, tabut mu? Hiçbir gerekçesi olmayan yok etmenin ve yıkmak için gösterilen bu telaşın anlamı nedir” dedi. Haliçport olarak projenin ihalesini 2013'te 1.3 milyar dolar bedelle Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince almıştı. Türkiye ile Katar arasında, Katar’ın İstanbul Haliç Altın Boynuz Projesi’ne yatırım yapmasına ilişkin bir anlaşma imzalandığı da ifade edilmişti.

Binada geçen aylarda iş makineleri ile yıkım başlatılmıştı. Yıkım çalışmasına ilişkin gelen ihbarlar üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri...