29 / 04 / 2024

mahkeme dava masrafı ne kadar

mahkeme dava masrafı ne kadar

2014 yılında herhangi bir sebepten dolayı açılacak davalarda ne kadar başvuru harcı alınır? Celse harçları ne kadardır? İcra ve iflas harçları ne kadardır? İşte mahkeme harçları 2014....

Kiracı evden çıktıktan sonra dava açabilir mi?

Kiracı ve ev sahibinin arasındaki iletişim bozulabilir. Hatta bu bozulma dava, mahkeme boyutuna kadar da gidebilir. Peki bu durumda ne olur? İşte detaylar!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarda yeni dönem başlıyor! Bunu yapmadan dava açamayacaksınız!

Artan ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalara arabulucu şartı gelecek. Taraflar, dava açmadan hemen önce arabulucuya başvuracak. Burada anlaşma sağlanamaz ise mahkeme yoluna gidilecek. Direkt olarak mahkemeye dava açılması halinde ise davaların reddine karar verilecek. İşte detaylar…

Seyfi Dursunoğlu'nun mirasında masraf krizi!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Son olarak Dursunoğlu'nun mirasında masraf krizi yaşandı. Dursunoğlu’nun mirasını bağışladığı ÇYDD’nin masraf talebi mahkeme tarafından yerine getirilmedi. 

Mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021!

Miras bırakan kimsenin ölümünün ardından ilgili Sulh Hukuk Mahkeme'sine başvuru yapılarak, söz konusu miras, mirasçıları tarafından reddedilebiliyor. Peki mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte mirasın gerçek reddi dava dilekçesi örneği...

Antalya Konuksever AVM için ikinci dava beklenecek!

CHP Konuksever’de AVM’nin önünü açan ilk mahkeme kararının kabulünü istedi. AK Parti’nin oylarıyla ikinci dava beklenecek.

Yalı davasında Ebru Gündeş'in dava dosyası ayrıldı!

Ebru Gündeş'in, eşi Rıza Sarraf'la birlikte yargılandığı ve 3 yıl hapsinin istendiği davada mahkeme, Sarraf'ın ifadesinin alınmadığı ve Gündeş'in adil yargılanma hakkının ihlal edilmemesi amacıyla dava dosyasını ayırdı.

Yavuz Seçkin babasından miras kalan ev için dava açtı!

Yavuz Seçkin babasından miras kalan Fatih'teki ev için dairede bulunan kiracıya dava açtı. Kira sözleşmesinin olup olmadığı mahkeme kararıyla araştırılarak davanın sonuçlanması bekleniyor.

Mahkeme Ajda Pekkan'ı villa davasına çağırdı!

Sarıyer Tarabya’da bulunan eski villasına yasaya aykırı tadilat yapmak suçlamasıyla hakkında dava açılan Ajda Pekkan, iki duruşmaya da katılmayınca mahkeme Pekkan’a davetiye gönderilmesine karar verdi.

Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2016!

Tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Dava için mahkeme bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2016..

İpoteğin kaldırılması davası görevli mahkeme!

Borcunu ödendiği halde tapu belgesini alamayanlar ipotek fekki için dava açabiliyor. Peki, ipoteğin kaldırılması davası görevli mahkeme hangisidir? İpoteğin kaldırılması davası nasıl açılır?

Bitlisli arsa sahibi 3 liralık kamulaştırma için 4 bin lira ödeyecek!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde arazisinden geçecek enerji nakil hattı için kamulaştırma bedeli görüşmelerine gitmeyen İlhami Gökbulak'a, 3 lira 56 kuruş ödenmesine hükmeden mahkeme, 4 bin 116 lira dava masrafının da bu kişiden tahsil edilmesine karar verdi.

Ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015!

Ortak mülkiyete konu olan taşınmazlarda anlaşmaya varılamadığı takdirde bu uyuşmazlık mahkeme yolu ile çözülebiliyor. Peki, açılan dava için ne kadar masraf yapılır? İşte ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015..

Tüketici mahkemesinden emsal karar!

Özel bir banka, müşterisine 600 bin TL konut kredisi verdi. Bu kredi için 19.500,00 TL dosya masrafı aldı. Müşteri bir süre sonra kendisinden haksız para alındığını öğrendi. Mahkeme, dosya masrafı adı altında alınan paranın faizi ile iadesine karar verdi.

mahkeme dava masrafı ne kadar Haberi

mahkeme dava masrafı ne kadar

Mahkeme harçları 2014!

2014 yılında mahkemelerde açılacak davalar için uygulanacak harçlar aşağıda sıralanıyor:


Yargı Harçları (2014)

A) Mahkeme harçları: 

(6217 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi ile değişen fıkra. Yürürlük:14/4/2011) Hukuk, ceza ve ticaret davalarıyla, idari davalarda ihtilafsız yargı konularında, Anayasa Mahkemesine bireysel başvurularda ve icra tetkik mercilerinde 


I- Başvurma harcı: 

Dilekçe veya tutanakla dava açma veya davaya müdahale veya tevdi mahallinin tayini, ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, tesbiti delail ile ilgili taleplerde, 

1.Sulh mahkemelerinde, icra tetkik mercilerinde 11,70 

2.Asliye mahkemelerinde, idare mahkemelerinde 25,20 

3.(5235 sayılı Kanunun 52 nci maddesi ile değişen bent. Yürürlük:1/4/2005) Bölge Adliye Mahkemeleri, Bölge İdare Mahkemeleri, Yargıtay, Danıştay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde 38,70 

(Mahkemenin yetkisizlik veya görevsizlik kararı vermesi sebebiyle yetkili veya görevli mahkemeye yeniden başvurulması halinde bu harç alınmaz.) 

4. (6216 sayılı Kanunun 75/8 inci maddesi...