17 / 05 / 2024

Mahmudiye jeotermal sera ihtisas bölgesi mi olacak

Mahmudiye jeotermal sera ihtisas bölgesi mi olacak

Eskişehir’in safkan Arap atı yetiştiriciliğiyle ünlü ilçesi Mahmudiye, jeotermal su potansiyeli ile sera ihtisas bölgesi olma yolunda ilerliyor. Ekolojik Tarımdan AŞ firmasının seracılık yatırımlarının 3 milyar euroluk bir büyüklüğe erişmesi bekleniyor.

Konya Seydişehir'de jeotermal otel inşa edilecek!

Seydişehir'in Ketirağıllar bölgesinde 50 derece ve üzerine çıkan ısıda su çıkarılırsa önümüzdeki bahar döneminde jeotermal otelcilik ve jeotermal sera çalışmaları başlayacak.

Mahmudiye jeotermal sera ihtisas bölgesi olmaya talip!

Eskişehir’in safkan Arap atı yetiştiriciliğiyle ünlü ilçesi Mahmudiye, jeotermal su potansiyeli ile sera ihtisas bölgesi olma yolunda ilerliyor. Ekolojik Tarımdan AŞ firmasının seracılık yatırımlarının 3 milyar euroluk bir büyüklüğe erişmesi bekleniyor.

Aydın'da jeotermal alan için acele kamulaştırma kararı!

Aydın'da yer alan J-550 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında yapımı devam eden jeotermal enerjiye dayalı santral çalışmaları kapsamında taşınmazın acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ankara'da 23 jeotermal alan ihale edilecek!

Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, 23 jeotermal kaynak alanı ihale yolu ile aramaya açacak. İhalelerin ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Uşak'ta 12 jeotermal alan ihale edilecek!

Uşak İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Uşak'ta bulunan 12 jeotermal alanı ihale edecek. İhale ilanları bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kırıkkale'de jeotermal alan ihale edilecek!

Kırıkkale İl Özel İdaresi, Beyobası Köyü Mevkiinde bulunan jeotermal kaynak arama sahasını ihale yolu ile aramaya açacak. İhaleye son teklif verme günü 25.11.2015 olarak belirlendi.

Bursa'da 3 jeotermal saha ihaleye çıkıyor!

Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İnegöl ve Orhangazi'de 3 jeotermal sahayı satışa çıkarıyor. Söz konusu ihalelerin son teklif verme tarihi 24 Aralık 2015 olarak belirlendi.

İstanbul Valiliği'nden 14 jeotermal saha ihalesi!

İstanbul Valiliği, Beykoz, Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Eyüp, Avcılar ve Maltepe'de bulunan 14 adet Jeotermal Kaynak Arama ruhsatlı sahayı ihaleye çıkarıyor.

Bafra'ya ihtisas sera OSB kurulacak!

Türkiye’nin en verimli tarım ovalarından biri olan Samsun’un Bafra Ovası’na Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi kurulma kararı alındı. Sera OSB’nin kent ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı belirtildi.

Aydın Kuyucak'a jeotermal elektrik üretim santrali geliyor!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Kuyucak İlçesi'nde, jeotermal elektrik üretim santrali yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifini şartlı kabul etti.

Kırşehir'de 3 jeotermal saha ihaleye çıkıyor!

Kırşehir İl Özel İdaresi, Merkez ve Mucur'da bulunan 3 jeotermal kaynak arama ruhsat sahalarını ihaleye çıkardı. Söz konusu alanların ihaleleri 3 Kasım 2015 tarihinde yapılacak.

Balıkesir'in 5 ilçesinde 8 jeotermal alan ihale edilecek!

Balıkesir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Balıkesir'in Gönen, Altıeylül, Erdek, Bandırma ve Susurluk'ta bulunan 8 jeotermal kaynak alanı satışa çıkardı. Söz konusu ihale 4 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Bolu'da 15 jeotermal saha ihale edilecek!

Bolu İl Encümeni Başkanlığı, Bolu'da bulunan 15 adet jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama sahasını ihaleye çıkarıyor. Söz konusu ihale 20 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Mahmudiye jeotermal sera ihtisas bölgesi mi olacak Haberi

Mahmudiye jeotermal sera ihtisas bölgesi mi olacak


Safkan Arap atı yetiştiriciliğinden, hayvancılık entegre tesislerine kadar bir dizi alanda Eskişehir’in yükselen ilçesi Mahmudiye, şimdi de sera ihtisas bölgesi olmaya talip. 2011 yılında Maden Tetkik ve Arama Müdürlüğü (MTA) ilçenin Şerefiye ve İsmetpaşa mahallelerinde jeotermal su kaynağı buldu. Bu jeotermal kaynakla 10 milyon metrekare sera kurulabilmesinin mümkün olduğu vurgulanıyor. Eskişehir’in 80 ve 70 debi ile en yüksek debili ve 60-80 derece sıcaklığı ile en yüksek sıcaklığa sahip jeotermal sahası olma özelliğini kazanan bölgede özellikle toprağa göre 5 kat daha verim sağlayan topraksız tarım için elverişli ortamın doğduğu ifade...