24 / 07 / 2024

Mahremiyet ve Kamusallık kitabı

Mahremiyet ve Kamusallık kitabı

Mimari tarihçisi ve teorisyeni Beatriz Colomina, “Mahremiyet ve Kamusallık” kitabında modern mimarinin kurucularından Adolf Loos ve Le Corbusier’nin eserlerinden yola çıkarak, daha önce görülmemiş boyuttaki kitle iletişiminin, geleneksel anlayışları temelden sarstığım savunuyor.

Mahremiyet ve Kamusallık kitabı yayınlandı!

Mimari tarihçisi ve teorisyeni Beatriz Colomina, “Mahremiyet ve Kamusallık” kitabında modern mimarinin kurucularından Adolf Loos ve Le Corbusier’nin eserlerinden yola çıkarak, daha önce görülmemiş boyuttaki kitle iletişiminin, geleneksel anlayışları temelden sarstığım savunuyor.

Başakşehir Evleri 1. Kısım ve 2. Kısım değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Emlak Konut Başakşehir Evleri 1. Kısım ve 2. Kısım projelerinin değerleme raporunu yayınladı.

1940 yılında Üsküdar ve Kadıköy'de yeni yollar açılacak!

1940 yılında Üsküdar ve Kadıköy'ün nazım imar planını hazırlayan Prost, Üsküdar ve Kadıköy'de açılacak başlıca yolların güzergahını belirlemiş. Prost'un hazırladığı imar planıyla şekil alacak ilçelerde birçok yol daha açılacakmış.

1940 yılında Prost, Üsküdar ve Kadıköy'ün nazım planını hazırlamış!

1940 yılında Mimar Henri Prost, Üsküdar ve Kadıköy'ün nazım imar planını hazırlamış. Prost'un üç mıntıkaya ayırdığı imar planı Şehir Meclisi tarafından incelendikten sonra tatbik edilecekmiş.

Bartın Su ve Atık Su projesi toplantısı 4 Eylül'de!

Avrupa Birliği fonları ve ulusal kaynaklar vasıtasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı planlanan ve yaklaşık 190.000 kişiye hizmet edecek.

Kahramanmaraş Su ve Atık Su projesi geliyor!

Avrupa Birliği fonları ve ulusal kaynaklar vasıtasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı planlanan ve yaklaşık 600.000 kişiye hizmet edecek.

Riskli yapı tespitinde tahliye ve yıkım işlemleri!

Ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıyan yapılara riskli yapı deniyor. İşte, riskli yapı tespitinde tahliye ve yıkım işlemleri!

3.Köprü ve İzmit Körfez Köprüsü'nde ilk kez drone kullanıldı!

3. Boğaz Köprüsü ve İzmit Körfez Köprüsü inşaat alanlarında, dikey kapsama kalitesini ölçmek üzere ilk kez drone (insansız hava aracı) kullandığını açıkladı.

Genç Yapı'dan Çengelköy ve Kadıköy'e 2 yeni proje!

Genç Yapı Grubu, Anadolu Yakası'nda 2 yeni proje hayata geçiriyor. Projeler Çengelköy ve Kadıköy'ün en değerli noktalarında yer alıyor.

Fa Restorasyon Ve Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fa Restorasyon Ve Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Adriana Malpiedi ve Ferman Algül tarafından 10 bin TL sermaye ile 19 Haziran 2015 tarihinde Beyoğlu'nda kuruldu.

Altınözü Kozkalesi ve Akamber Köyü'nde acele kamulaştırma!

Hatay Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü hizmet binasının yapımı ve uygulama bahçelerinin kurulması amacıyla Altınözü ilçesine bağlı Akamber Köyü ve Kozkalesi Köyü'nde acele kamulaştırma yapılacak...

Antalya Demre'ye 5 bin yatak kapasiteli yeni otel ve tatil köyleri kurulacak!

Antalya Demre’deki yeni turizm tahsis alanında 8 firma tarafından 5 bin yatak kapasiteli otel ve tatil köyleri kurulacak. Sektör temsilcileri Demre-Beymelek arasındaki turizm gelişim alanında zaman içinde 25 bin yatak kapasitesine ulaşılacağını ifade etti

Demre'de otel ve tatil köyleri kurulacak!

Antalya Demre’deki yeni turizm tahsis alanında 8 firma tarafından 5 bin yatak kapasiteli otel ve tatil köyleri kurulacak. Demre-Beymelek arasındaki turizm alanında zaman içinde 25 bin yatak kapasitesine ulaşılacağını ifade etti.

Mahremiyet ve Kamusallık kitabı Haberi

Mahremiyet ve Kamusallık kitabı

TOKİ Haber Dergisi’nde yer alan habere göre; Modem düşünce, geleneğin “deşmeyi” asla düşünmediği birçok konuda kalem oynatıyor. Mahremiyet de o konulardan biri. Peki nedir bu mahremiyet? Sınırları nerede başlar nerede biter; zamana, mekâna ve topluma göre değişiklik mi gösterir?


Mahrem kelimesi, Arapça “haram” kökünden türemiş. Mahrem kökünden oluşan mahremiyet kelimesi de “Bir şeyin gizli hali, saklı olan” anlamına geliyor. Mahremiyet olgusu, farklı kültür ve coğrafyalarda, toplumların kendi kültürlerine göre kamusal alan ve özel mekânları biçimlendirmelerinde önemli rol oynar. Bazıları için mahremiyet, kamusal alanda da yaşanabilirken, kimisi için katı sınırları olan özel alanlarla sınırlandırılmış bir duygudur. Modernliğin, mahremiyet algısını değişime uğratmasıyla birlikte konut yapıları ve kamusal-özel alanların birbirinin içine geçtikleri yahut birbirlerini tamamen dışladıkları görülebiliyor. Madrid doğumlu mimari tarihçi ve...