17 / 06 / 2024

mahya kiremidi

mahya kiremidi

Binaların çatılarını kaplamaya yarayan kiremit nedir, kiremit neden yapılır? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Mahya Peyzaj İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mahya Peyzaj İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Ali Aslan, Hüzseyin Ateş ve Yaşar Kartal ortaklığında kuruldu. 

Çamlıca Camisi'nde mahya sürprizi!

İstanbul'un en büyük camisi olan Çamlıca Camisi'nin inşaatı tamamlandı. İç süslemelerin yapıldığı camide Mevlid Kandili nedeniyle "Türk Bayrağı" asıldı ve "Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun" yazılı mahyalar asıldı.

Mahya İnşaat Göztepe’de kentsel dönüşüme başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Mega Kent İstanbul, müteahhitlerin gözdesi haline geldi. Özellikle Anadolu Yakası’nda Kadıköy Göztepe aksında yenileme çalışmaları durmaksızın ilerliyor.

Braas Çatı Sistemleri'nden mahya geçiş kremiti!

Braas Çatı Sistemleri, çatıdaki her detayı titizlikle çözmeye yönelik ürünler geliştiriyor. Mahya geçiş kiremiti, mahya geçiş kiremiti adaptörü ile birlikte kullanılarak tam su geçirimsiz bir detay çözümüne imkan sağlıyor.

Braas Kiremit, Evolution Innotech teknolojisi ile bir adım önde!

Braas Çatı Sistemleri, 2015 yılının son çeyreğinin başında art arda yatırımlarını lanse ediyor. Braas Kiremidi pazarda iki nesil öne geçirecek yüzey kaplama teknolojisi “Evolution Innotech” Gebze tesisine yapılan önemli bir yatırımla hayata geçiriliyor.

Mahya Gayrimenkul İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Mahya Gayrimenkul İnşaat Anonim Şirketi, Hasan Yavuz Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Mahmut Yavuz Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 1 milyon TL'lik sermaye ile 27 Mayıs'ta kuruldu.

Mahya Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mahya Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hüsnü Devecioğlu, Mecit Öztekin, Hüseyin Özcan Devecioğlu tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 12 Eylül'de kuruldu.

M1 Merkez Kartal AVM Ramazan etkinlikleri!

Sunay Akın ile Mahya Işıkları Söyleşileri ve Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Ramazan Sohbetleri M1 Merkez Kartal AVM'de düzenlenecek. M1 Merkez Kartal AVM 11 Ayın Sultanı'nda ziyaretçilerini bekliyor...

M1 Merkez Adana AVM'de Sunay Akın ile Mahya Işıkları Söyleşisi 14 Temmuz'da!

Usta Şair,Yazar,Gazeteci, Araştırmacı,Tiyatro oyuncusu Sunay Akın eski zamanların Ramazan öykülerini M1 Merkez Adana AVM ziyaretçilerine 14 Temmuz akşamı saat 21.30’da anlatacak...

Mahya İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Mahya İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Hüsnü Devecioğlu, Muharrem Gürses, Hüseyin Özcan Devecioğlu tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 19 Şubat'ta kuruldu.

Kırklareli Belediyesi, 1.4 milyon TL'den mezbaha yeri satıyor!

Kırklareli Belediye Başkanlığı, Pınar Mahallesi, Mahya Baba Caddesi üzerindeki mezbaha yerini 1 milyon 400 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 13 Ağustos 2012 Pazartesi günü saat 15:00'de yapılacak

PAGEV üyelerine Sunay Akın'dan Mahya Işıkları!

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), geleneksel iftar yemeğinde üyelerini ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Renaissance Polat İstanbul Hotel 'deki iftarda Sunay Akın, 'Mahya Işıkları' ile izleyenleri eski rama

Braas Figoroll Plus çatı izolasyonunda yeni nesil çözüm!

Türkiye"ye ilk olarak Braas"ın tanıttığı; çatılarda havalandırma sağlayan mahya bandı Airband, Ar-Ge çalışmaları ile güçlenerek yerini yeni nesil Figoroll Plus"a bırakıyor

mahya kiremidi Haberi

mahya kiremidi

Kiremit nedir?

Kiremit, çatıları kaplamakta kullanılan, birbirinin kenarına binip suyu alta geçirmeden akıtacak biçimde yapılmış çoğu pişmiş topraktan meydana gelen gereç olarak ifade ediliyor. 


Kiremidin yanlarından iki dayanak üzerine oturtulduğunda ortasına 120 kilogramlık tek bir yük uygulanınca kırılmaması gerekiyor. Yukarıda kiremidin topraktan meydana geldiğini belirtmiştik. Bunun yanı sıra, cam, beton ve metal kiremitler de bulunuyor.


Kiremit çeşitleri, alafranga kiremit, alaturka kiremit, almankremidi, düz kiremit, flamankiremidi, geçmeli kiremit, havalandırma kiremidi, mahya kiremidi, marsilya tipi kiremidi, metal kiremit, pul kiremit ve yassı kiremit olarak karşımıza çıkıyor.


Kiremit çeşitleri..

-Alafranga kiremit, makine kiremididir.

-Makine kiremidi, kenarları birbirine uyacak şekilde kanallı, dikdörtgen kiremite deniyor. Makine kiremidi günümüzde en yaygın kullanılan kiremit türü arasında yer alıyor.

-Alaturka kiremit, yarım silindir şeklinde, uçlarından biri ötekinden biraz daha geniş olan kiremite deniyor. Bu...