04 / 07 / 2024

maketten ev almak

maketten ev almak

Konut kredi faizlerinin düşmesi ve verilen teşvikler konut sahibi olmayı kolaylaştırdı. Peki ev satın alırken dikkat edilmesi gerekenler neledir?

Maketten ev alırken bunlara dikkat!

Maketten konut alırken ileride mağduriyet yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Konutun inşa edileceği arsa üzerinde satışa sunulacak konut sayısı kadar kat irtifakı kurulması ve inşaat izinlerinin alınmış olması gerekiyor.

Maketten ev alırken dikkat edilmesi gerekenler!

"Maketten" daire alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Tüketici nasıl yasal haklarından yararlanabilir? Tüm bu soruların cevapları sizler için araştırıldı...

Maketten ev alırken dikkat!

Yeni projelerden ev almak isteyen tüketiciler, maketten konut seçiyor. Türkiye'nin lider gayrimenkul firmalarından Remax Lot Brokerı Can Alisbah maket projelerin de tüketiciler için güvenli bir yatırım olduğunu açıkladı.

Maketten ev satışı sözleşmesi 2015!

Yeni Tüketici Kanunu'nda yer alan hükümlere göre maketten yapılan konut satışlarında bazı hususlara sınırlamalar getirildi. İşte, maketten konut satışı sözleşmesi 2015!

Maketten ev satın alma dilekçesi!

Maketten yapılan konut satışlarına Yeni Tüketici Kanunu ile sınırlamalar getirildi. Maketten ev satışlarında yapılan sözleşmelerin kanunda belirtilen hükümlere uygun olması gerekiyor. İşte, maketten ev satın alma dilekçesi!

Maketten ev satışı nasıl olur?

Henüz daire ortada yokken daire satışına maketten konut satışı deniyor. Maketten konut satışının yapılabilmesi için yapı ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, maketten ev satışı nasıl olur?

Maketten ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Uzmanlar daire sahibi olmak isteyen vatandaşı maketten konut satışına karşı uyarıyor. Peki maketten konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Maketten ev alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Maketten konut satışlarının nasıl yapılacağı, 27 Kasım 2014 tarihinde 29188 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelikte yer alıyor. İşte maketten ev alırken dikkat edilmesi gerekenler....

Maket üzerinden konut satışı nasıl yapılacak?

Maket üzerinden konut satışlarının bazı şekil şartlarına bağlı olarak yapılması gerekiyor. Peki, yeni Tüketici Yasaları ile maket üzerinden konut satışı sözleşmesi nasıl olacak? Maket üzerinden konut satışı nasıl yapılacak?

Maketten satış mağdurlarına “temiz” çözüm!

Son yıllarda konut sektöründe yaygınlaşan “maketten satış” yani “sat-yap” sisteminde mağdur sayısı her geçen gün artıyor. İnşaat yatırımcıları mağduriyetlerin yaşanması için “kapkaççı firmalar” temizlensin diyor. İşte maketten satışa patronların yorumu.

Maketten ev alana, müteahhit teminat gösterecek

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması Kanunu'nda yapmayı öngördüğü değişiklikle, ön ödemeli sözleşmelerde tüketiciye koruma zırhı getiriyor.

Maketten konut alacaklar firma ve projeye iyi baksın

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, son zamanlarda emlak piyasasında maketten konut satışlarının yoğunlaştığına dikkat çekerek, "Eğer konut alıcısı, bitmemiş bir projeyi satın alıyorsa, firmayı ve projeyi iyi incelesin" dedi

Tahir Tellioğlu : Maketten konut satışı acilen kurala bağlanmalı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, arka arkaya gelen iflas haberlerinin inşaat sektörünü tehdit ettiğini belirterek, ‘’Maketten konut satışları acilen kurala bağlanmalı, aksi takdirde ikinci banker vakası çok yakın" dedi.

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 

Ev almak isteyenler için çok önemli uyarı: Konut almadan önce bodrum katını gezin!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev almak isteyenlere çok önemli uyarılar yaparak, "Konut almadan önce bodrumu gezin" dedi.

İstanbul'da ortalama konut fiyatı 5,5 milyon TL'nin üzerine çıktı! Ev almak hayal mi oldu?

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları geçtiğimiz bir yılda yüzde 48,4 arttı. İstanbul’da ortalama konut fiyatları 5.5 milyon TL’nin üzerine çıktı. Ev almak artık hayal mi oldu?

Buradan ev almak isteyenlere 1 milyon TL hibe ediliyor! Aman dikkat, son tarih 27 Temmuz!

Toskana'da ev almak isteyenlere 1 milyon TL hibe ediliyor. Son tarihin 27 Temmuz 2024 olarak açıklandığı destek için bazı şartların sağlanması gerekiyor. 

Ev almak mı daha mantıklı, fon almak mı? 20 yılın en iyi getirili fonu bir evin değerini geçiyor! 

'Fon almak mı mantıklı, ev almak mı daha mantıklı?' sorusunun yanıtı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki nasıl hesaplanmalı? Nelere dikkat edilmeli? İşte o rakamlar... 

'Konutta yeni vergi düzenlemesi' kiraları yükseltir, yeni ev almak isteyenlerin kabusu olur!

Finansal danışman Hüseyin Kantürk, X sosyal medya hesabından konutta yeni vergi düzenlemesine değindi ve "Kiraları yükseltir, yeni ev almak isteyenlerin kabusu olur" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Faize para koymak mı, ev almak mı daha karlı? İşte şaşırtan o hesap! 

Yeni ev alacaklar ve yatırım yapacaklar, konuta şu an yatırım yapmanın mantıklı olup olmadığını araştırıyor. Peki faize para koymak mı, ev almak mı daha karlı?

Konut fiyatları reel olarak düşüyor, şimdi ev almak için doğru zaman mı?

Açıklana resmi rakamlara göre, konut fiyatları reel olarak düşüyor. Peki şimdi ev almak mantıklı mı? İşte konut fiyatları ile ilgili detaylar...  

Kredi ile ev almak isteyenler dikkat! Kredi kullanmak yerine bunu yapabilirsiniz

Birçok kişi artan kredi faizleri nedeniyle ev sahibi olma hayalini ertelemek zorunda kalıyor. Kredi ile ev alanlar içinse yüksek geri ödemeler söz konusu. Gayrimenkul danışmanı Arif Güdül, kredi almak yerine yeni bir alternatif sundu.

Konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi bir dönem mi?

Konut satışları ülke genelinde düşüşe geçti. Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre binde bir oranında geriledi. Peki konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi dönem mi?

Ev almak isteyenler dikkat! 600 bin TL'nin aylık taksitleri ne kadar? İşte banka banka son dakika faiz oranları!

Ev almak isteyenlerin yakından takip ettiği konut kredisi faiz oranları banka banka güncellendi. İşte son dakika Nisan 2024 konut kredisi faizleri...

Ev almak isteyenler dikkat! Ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir?

Ev almak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilen ortak konut kredisi birden çok kişinin aynı konut için birlikte kredi alarak ortak bir konut sahibi olmalarını sağlayan bir finansman çözümü şeklinde belirtiliyor. Peki ortak konut kredisi nasıl çekilir?

Konutta fiyatlar dolar bazlı düşüyor! Şimdi ev almak için doğru zaman mı?

'Şimdi ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşüyor mu?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. Borsa ve Eurobond Yatırımcısı 32,8 bin takipçili Zengin Muallim isimli kullanıcı, konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

maketten ev almak Haberi

maketten ev almak

Günümüzde ev sayısının artması, arz talep dengesi, devletin ev almak için vatandaşa uyguladığı uygun kredi imkanları birlikte değerlendirildiğinde ev almak ciddi manada kolaylaştı. Peki ev alırken nelere dikkat edilmesi gerekir? İşte Hürriyet Aile Gazetesi yazarı Avukat Elvan Kılıç'ın  konu hakkında yazısı...

Son zamanlarda artan maliyetleri karşılayamayan müteahhitler inşaatları teslim edemez olmuş ve vatandaş mağdur edilmiştir. Bunun yanında, ev sahibi olmak isteyenlerin bu isteklerinden nemalanan fırsatçılar ortaya çıkmış, bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinden de vatandaş mağdur olmuş ve bu konuyla ilgili hukuki uyuşmazlıklar çoğalmaya başlamıştır. Ev almak eskiden çok önemli bir olay olup statü atlamak anlamına geliyordu. Oysa şimdi ev almak basitleşse de fiyat oynamaları, kredilendirme sistemi derken basit görünen işin arkasında yasal olmayan birtakım işlemler olduğu fark edilmeye başlanmıştır.

EV ALIRKEN NELERE DİKKAT...