04 / 05 / 2024

maketten konut saıtşları

maketten konut saıtşları

Yeni Tüketici Kanunu’yla Mayıs 2014’ten itibaren ruhsatsız projelerde ev satışı yasaklandı. Kamuoyunda, “Maketten satış” olarak bilinen ön ödemeli konut satışında yaşanan boşluğu doldurmak için Kasım 2014’te yönetmelik yayınlandı.

ABD'de konut başlangıçları Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla 1 milyon 631 bine yükseldi ve beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

ABD'de konut başlangıçları 1 milyon 450 bine yükselerek beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, bu yılın Şubat ayında yüzde 9,8 artışla 1 milyon 450 bine yükseldi ve beklentileri aştı.

Kredilerde ibre terse dönüyor! Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faizlerinde son durum ne? 

Merkez Bankası’nın banka kredi eğilim anketi yılın son çeyreğinde bankaların KOBİ ve büyük işletme kredileri koşullarını sıkılaştıracağını ortaya koydu. Peki konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

ABD'de konut başlangıçları Mart 2022'de en yüksek seviyeye ulaştı!

ABD'de konut başlangıçları, Mart 2022'de bir önceki ayla karşılaştırıldığında yüzde 0,3 arttı ve 1 milyon 793 bine ulaştı. 

Amerika'da konut başlangıçları 0.3 arttı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde konut başlangıçları, Haziran 2006'dan bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı.

ABD'de konut başlangıçları son 16 yılın zirvesinde!

Resmi olarak açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, ABD'de konut başlangıçları, Haziran 2006'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2022 fiyat listesi!

Yeni konut yatırımları için harekete geçen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan dev proje geliyor. Emlak Konut GYO yeni projesi olan Avcılar Firuzköy'ün tüm detaylarını açıkladı. İşte Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy projesinin detayları...

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

Hayata geçirdiği projelerle çok konuşulan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yeni projesi Avcılar Firuzköy'ün ayrıntılarını tek tek açıkladı. İşte Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

ABD'de konut başlangıçları Kasım ayında beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları Kasım 2021'de beklentileri aştı...

Emlak Konut GYO Avcılar projesi nerede?

Emlak Konut GYO Avcılar projesi nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Emlak Konut GYO Avcılar projesi nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

ABD'de konut başlangıçları Ağustos ayında beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Ağustos ayında yüzde 3,9 artış göstererek, 1 milyon 615 bine çıktı.

Toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar mecliste!

Türkiye'de iller bazında toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

maketten konut saıtşları Haberi

maketten konut saıtşları

Yeni Tüketici Kanunu’yla Mayıs 2014’ten itibaren ruhsatsız projelerde ev satışı yasaklandı. Kamuoyunda, “Maketten satış” olarak bilinen ön ödemeli konut satışında yaşanan boşluğu doldurmak için Kasım 2014’te yönetmelik yayınlandı. 30’dan fazla bağımsız bölümden oluşan projelerde, banka teminat mektubu, bağlı kredi ile teminat, bina tamamlanma sigortası veya hakediş sistemlerinden birisinin uygulanmasını zorunlu tutuldu. Buna rağmen, son dönemde bazı markalı konut üreticilerinin ruhsat almadan ve yönetmeliğin hükümlerini yerine getirmeden projelerini tanıtarak, ön satış adı altında vatandaşlardan para topluyor. Müteahhitlerin eski usül satışa nasıl devam ettiğini, yeni yasal düzenlemelerin akıbetini ve tüketicileri bekleyen riskleri Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Eski Başkanı ve Satış Küpü Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Tuncel’le konuştuk:


Yeni konutzedelerin oluşmaması için çıkartılan yasa ve yönetmelikler neden uygulanamıyor?

Maalesef büyümenin ana...