03 / 07 / 2024

Maketten satışta yeni düzenleme

Maketten satışta yeni düzenleme

Hükümet seçimden önce çıkartılmak üzere yeni bir torba yasanın hazırlıklarına başladı. Torbada inşaat ve bankacılık sektörlerine ilişkin önemli düzenlemeler yer alacak. Maketten satışlarda teslim süresi 42 aya çıkartılacak.

Beylikdüzü Violet Diamond 48 ay vade sıfır faiz fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Güven Reform Group İnşaat tarafından doğayla iç içe Gürpınar'da yükselen Violet Diamond projesi 48 ay sıfır faiz fırsatıyla satışta! İşte Violet Diamond projesiyle ilgili ayrıntılar...

Mirador Park Tuzla'da yüzde 40 peşin 36 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

PP Yapı Mirador Marina projesi teslimi sonrasında Mirador Park Tuzla projesi için kolları sıvadı. Mirador Park Tuzla projesi yüzde 40 peşin 36 ay vade fırsatıyla satışta.

Esenboğa SKYLİFE 1 milyon 99 bin liradan başlayan lansman fiyatlarıyla satışta! Yeni proje!

Zümrüdü Anka İnşaat tarafından Ankara Esenboğa'da inşa edilen SKYLİFE projesinde 1 milyon 99 bin liradan başlayan lansman fiyatlarıyla satışta. Peki SKYLİFE projesinde hangi konut tipleri bulunuyor? İşte SKYLİFE projesiyle ilgili ayrıntılar...

Ege Yapı Pay ön satışta! Yeni proje!

Ege Yapı'nın Yalova'da hayata geçirdiği yeni projesi ön satışa çıktı. Ege Yapı Pay adını taşıyan projeden yüzde 30 peşinatla arsa ve ev sahibi olunabiliyor.

Çekmeköy Doğa Evleri 3, 12 taksit fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Yalçınkaya İnşaat tarafından Çekmeköy'de inşa edilen Çekmeköy Doğa Evleri 3 projesi 12 ay taksit imkanıyla satışta. Peki Çekmeköy Doğa Evleri 3 konut fiyatları ne kadar? Doğa Evleri 3 projesiyle ilgili ayrıntılar...

Nefes İndica Antalya yüzde 50 peşin 12 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Antalya ili Korkuteli ilçesi Akyar mahallesinde konumlanan Nefes İndica Antalya projesinde 280 parselin satışları yüzde 50 peşin 12 ay vade fırsatıyla satışta. 

Mistral GYO Kumsal Boyalık lansmana özel yüzde 10 indirim fırsatıyla satışta! Yeni proje! 

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kumsal Boyalık projesinde satışlar başladı. Peki Kumsal Boyalık'ta konut fiyatları ne kadar? İşte projeyle ilgili merak edilenler... 

Yeni Levent Modern projesi 60 aya varan vade fırsatıyla satışta!

DAP Gayrimenkul Geliştirme vizyonu ve Emlak Konut güvencesi ile hayata geçen Yeni Levent projesinin ikinci etabı olan Yeni Levent Modern, 60 aya varan vade fırsatıyla satışta.

İğneada Country Taş Evler satışta! Yeni proje!

Yeşil Vadi, Kırklareli’nin Karadeniz sahiline yakın noktada konumlandırdığı ‘İğneada Country Taş Evler’ projesini satışa çıkardı.

Topkapı Beyaz Park Gümüşsuyu satışta! Yeni proje!

Beyaz İnşaat imzası taşıyan Topkapı'nın yeni prestij bölgesi Beyaz Park Gümüşsuyu avantajlı ödeme koşullarıyla satışa çıktı.

Yeni Değer Konakları satışta! Yeni proje! 

Yeni Değer Konakları'nda konut satışları başladı. Projede 54 adet daire bulunuyor. Peki Yeni Değer Konakları'nda konut fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili merak edilenler...

The One Güneşli lansmana özel yüzde 20 indirim fırsatıyla satışta! Yeni proje!

The One Güneşli projesi Bardo İnşaat tarafından İstanbul Güneşli'de yükseliyor. Proje  lansmana özel yüzde 20 indirim fırsatıyla satışta! Peki The One Güneşli'de konut fiyatları ne kadar? The One Güneşli ile ilgili ayrıntılar...

Tenet Topkapı Prime 24 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Tenet İnşaat imzası taşıyan, İstanbul'un kalbinde lüks ve konforun kapılarını açan Tenet Topkapı Prime 24 ay vade fırsatıyla satışta. İşte Tenet Topkapı Prime projesiyle ilgili ayrıntılar...

Maketten satışta yeni düzenleme Haberi

Maketten satışta yeni düzenleme

Hükümet seçimden önce çıkartılmak üzere yeni bir torba yasanın hazırlıklarına başladı.  Torbada inşaat ve bankacılık sektörlerine ilişkin önemli düzenlemeler yer alacak. Maketten satışlarda teslim süresi 42 aya çıkartılacak. 


Kredi Sigorta Fonu'ndaki 1 milyar liralık güvencelim, 2 milyar liraya çıkartılması, Bakanlar Kurulu na da bunun 10 katma kadar artırma yetkisi verilmesi de planlanıyor. Torbada olması beklenen inşaat sektörünü yalandan ilgilendiren düzenlemelerin bazıları şöyle:


• Yapı kooperatiflerinin denetim ve sorumluluğu Gümrük ve Bakanlığı'na verilecek. Şu anda bu işi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyor. 

• Maketten ev satışında teslim sinesi 36 aydan 42 aya çıkartılacak. 

• Ev alan vatandaşların da cayma hakkı olacak. Bir yerden ev alan ancak 30 ay içmde bundan vazgeçenler yüzde 2 ceza ödeyecek. 

30 ay üstünde bir süre sonra "Evi almak istemiyorum" derse...