29 / 04 / 2024

makina değerleme amacı

makina değerleme amacı

TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Makine Değerleme Yönetici Yardımcısı Mesut Kaya sözcülüğünde hazırlanan "Makina Değerleme" başlıklı değerlendirmesi..

Torun Makina Değerleme Ve Gayrimenkul Değerleme Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Torun Makina Değerleme Ve Gayrimenkul Değerleme Sanayi Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Bumin Torun ve İnci Torun ortaklığında kuruldu.

Yabancıya konut satışında değerleme sorunu çözülmeli!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya konut satışlarında değerleme sorununu çözmek amacıyla komisyon kurulduğunu dile getirdi.

Deniz GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

Deniz GYO, portföyünde bulunan ve yıl içinde alınacak varlıkların değerlemesinin yaptırılması amacıyla; Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatınca tanımı yapılmış ve yetki verilmiş değerleme hizmeti alınacak şirketlerini seçti. 

Endeksa'dan değerleme uzmanlarına özel 3 aylık üyelik!

Endeksa, koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirlere destek oluyor. Gayrimenkul danışmanlarına ücretsiz eğitimler veren Endeksa, 3 ay ücretsiz olarak değerleme uzmanlarına özel üyeliği sağlayacak.

Park Mavera 3'ün stoktaki 358 konutun değerleme raporu!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Park Mavera 3 projesinde gayrimenkul sertifikasına konu olmayan 358 adet konutun güncel değerinin tespiti amacıyla düzenlenen değerleme raporunu yayınladı.

Kuyumcukent Gayrimenkul, değerleme şirketini seçiyor!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları aktifinde bulunan tüm gayrimenkullerin güncel değerlerinin tespiti amacıyla gayrimenkul değerleme şirketini seçecek.

Makina değerleme ve değerlemenin amacı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Makine Değerleme Yönetici Yardımcısı Mesut Kaya sözcülüğünde hazırlanan "Makina Değerleme" başlıklı değerlendirmesi..

Lal Gayrimenkul Değerleme'de 23 Nisan coşkusu!

Lal Gayrimenkul Değerleme, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklar için gerçekleştirilen özel bir etkinlikle kutladı.Çocukları eğlendirmek amacıyla ofise gelen palyaço ve Nasrettin Hoca karakteri ise çocuklar için günün sürprizi oldu.

Çemtaş Makas Fabrikası'nın değerleme raporu yayınlandı!

Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş., tapusu alınmış olan Kocaeli Çayırova Şekerpınar'daki Makas Fabrikası'nın arsa, fabrika binası ve makine parkının TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'ne yaptırılan değerleme raporunu yayınladı...

Lal Akademi Gayrimenkul Değerleme Esasları Eğitimi tamamlandı!

22 Eylül 2013 tarihinde gerçekleştirilecek SPL Sınavına hazırlık amacıyla, Lal Akademi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen 4 haftalık “ Gayrimenkul Değerleme Esasları Eğitimi ” tamamlandı.

Lal Gayrimenkul, Gayrimenkul Değerleme esasları için etüt veriyor!

SPL Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı Gayrimenkul Değerleme Esasları Modülü için hazırlık amacıyla planlanan 4 haftalık eğitim devam ediyor. Lal Gayrimenkul Gayrimenkul, Değerleme esasları için etüt veriyor...

Emlak Konut Kayabaşı Resneli Çiftliği arsası değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Başakşehir Kayabaşı Mahallesi'nde Resneliği Çiftliği sınırlarındaki 2 adet parselin değerleme raporunu yayınladı...

Yapı Kredi Koray GYO Narmanlı Han değerleme raporu!

Yapı Kredi Koray GYO İstanbul Beyoğlu'ndaki Narmanlı Han değerleme raporunu yayınladı...

makina değerleme amacı Haberi

makina değerleme amacı

Makine Değerlemede üretim hatları, makine ve ekipmanlar, yardımcı teçhizatlar, taşıt araçları, elektronik cihazlar, ofis mobilya-demirbaş ve mefruşatlar, diğer taşınmaz türlerinden ayrılan ve değerlemede kullanılacak yaklaşım şekli ile değerlemenin raporlanmasını etkileyen önemli farklılıklar içermektedir. Bahsi geçen maddi duran varlıklar taşınmazlara göre çok daha hızlı yıpranabilmekte ve teknolojik olarak demode olma riski taşımaktadır.

Hangi amaca yönelik değerleme yapılacağı (değerlemenin amacı) çalışmanın ana konusunu oluşturmakla beraber, buna bağlı olarak çalışma aşamaları ve kullanılan değerleme yaklaşımları önemli ölçüde değişiklik gösterebilmektedir. Değerleme uzmanı, makine ve ekipman değerlemesinde, değerlemeye konu varlığın yapısına ve değerleme amacına uygun olarak birtakım varsayımları gözönünde bulundurmalıdır. Örnekler çoğaltılabileceği gibi, makine ve ekipmanın tesisin bir bütün olarak çalışır durumda faaliyetine devam edeceği, mevcut makine parkının taşınacağı, tesisin faal veya gayri faal durumda...