03 / 05 / 2024

Mal beyanı nerede yapılır

Mal beyanı nerede yapılır

Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Bakanlar Kurulu üyelerinin mal beyanını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına vermesi gerekiyor. Peki diğer kamu çalışanları mal beyanını nereye verecek? İşte yanıtı...

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan 1,6 milyar TL'lik villa açıklaması! İmamoğlu İnşaat'a ait! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer Emirgan’da yaklaşık 1,6 milyar TL değerinde 3 villasının olduğu ve bu villaları mal beyanında göstermediğine yönelik çıkan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mal beyanında bulunmama cezası 2021!

Mal beyanında bulunma yükümlülüğü, şeffaflığının tesis edilebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Peki mal beyanında bulunmama cezası 2021 ne kadar? İşte mal beyanında bulunmama cezası 2021...

2020 yılı kira gelirlerinin beyanı!

Mal ve hakların kiraya verilmesinden elde edilen gelirleri Gelir Vergisi Kanunu gayrimenkul sermaye iradı olarak belirtiliyor. Taşınmaz kiralanmasından elde edilen gelirlerle sınırlı olarak, kira gelirlerinin beyanı ve vergilemesini nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kamu çalışanlarının mal beyanı için otomatik takip sistemi kurulacak!

Yolsuzlukla mücadele kapsamında kamu çalışanlarının mal beyanlarının doğruluğunu araştırmak için dijital takip sistemi kurulacak...

Mal beyanına otomatik takip!

Kamu çalışanlarının mal beyanlarının doğruluğunu araştırmak amacıyla dijital takip sistemi kurulacak. Kamu çalışanlarının mal beyanlarının yükleneceği sistem ile mal beyanında yaşanan artışları dikkat çeken kamu çalışanları sistem üzerinden izlenebilecek.

Kemal Kılıçdaroğlu malvarlığını güncelledi!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2018 yılına ait mal beyanını dün TBMM Başkanlığı’na sundu.

Ulus Belvedere Residence nerede? İşte lokasyon!

Beşiktaş Ulus'ta inşa edilecek olan Ulus Belvedere Residence projesinin  350 milyon dolara mal olması öngörülüyor. Peki Ulus Belvedere Residence nerede? İşte lokasyon!

3 soruda mal ayrılığı sözleşmesi!

Mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını koruyor. Peki mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır? Mal ayrılığı sözleşmesi nasıl hazırlanır? diyorsanız işte yanıtı...

Hollanda gurbetçilerin Türkiye’deki mal varlığını araştırıyor!

Hollanda’da asgari geçim yardımı ödeneği alan gurbetçilerin kendi ülkelerinde sahip oldukları mal varlıkları araştırılıyor. İlk belirlemelere göre 43 kişinin yanlış beyanından dolayı Hollanda’da aldıkları asgari geçim yardımı ödeneği kesildi.

Kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Taşınmaz mal kiralarından elde edilen gelirler Mart ayında vergilendiriliyor. Belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimselerin beyanname vererek vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Kira geliri yoksa beyan verilir mi?

Taşınma mal kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira bedeli alınmıyorsa ne olur? Kira geliri yoksa beyan verilir mi? İşte yanıtı..

Kira gelir vergisi beyan tarihleri 2016!

Gayrimenkulünü kiraya vererek gelir sahini olan mal sahipleri, kanunen bu gelir için vergi ödemek ile mükellef oluyor. Vergide öncelikle beyanname veriliyor. İşte kira gelir vergisi beyan tarihleri 2016..

Emlak beyanında gerekli belgeler!

Taşınmaz mal satın alan kimseler, 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi mükellefi oluyor. Yeni mükellefin ilçe belediyesine beyan vermesi gerekiyor. İşte emlak beyanında gerekli belgeler..

Mal beyanı nerede yapılır Haberi

Mal beyanı nerede yapılır

Mal beyanı nereye verilir?

Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu; rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele cümlesinden olarak; bu Kanunda sayılanların mal bildiriminde bulunmalarını, bildirimlerin yenilenmesini, mal edilmelerin denetimiyle, haksız mal edinme veya gerçeğe aykırı bildirimde bulunma halinde uygulanacak hükümleri, bu Kanunda belirlenen suçlarla bazı suçlardan dolayı kamu görevlileri ve suç ortakları hakkında takip ve muhakeme usulünü düzenliyor.


Peki kimler mal beyanını nereye verir? Mal beyanı nereye verilir?


Mal beyanının verileceği merciler şu şekilde sıralanıyor:

- Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Bakanlar Kurulu üyeleri için, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı.


- Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personel için, özlük işleri ile ilgili birimler.


- Kurum, teşebbüs, teşekkül ve kuruluşların genel müdürleri ile yönetim ve denetim kurulu üyeleri için, ilgili bakanlıklar.


- Yüksek mahkemelerin daire başkan ve...