27 / 07 / 2024

mal bildiriminde Hediye ve hibeler

mal bildiriminde Hediye ve hibeler

Hediye ve hibeler beyan edilir mi?: Hediye/hibe niteliğindeki eşyayı alan ilgilisi, eşya değerinin on aylık net asgari ücret toplamını aşan değerde olduğunu belirlemesi halinde, il defterdarlığına değer takdiri için kurumları vasıtasıyla gönderir...

Boyner ve YKM’de CardFinans şenliği! 200 TL ParaPuan hediye

30 Eylül 2022 tarihine kadar CardFinans kredi kartınızla Boyner, YKM mağazalarında ya da  boyner.com.tr'de QNB Finansbank POS'larından tek seferde yapacağınız 1.250 TL ve üzeri ilk alışverişinize anlaşmalı QNB Finansbank üye işyerlerinde geçerli 200 TL ParaPuan hediye edilecek. 

Morhipo.com’da Cardfinans kullananlar yaşadı! 200 TL ParaPuan hediye

30 Eylül 2022'e kadar Cardfinans kredi kartınız ile morhipo.com'dan QNB Finansbank POS'larından tek seferde yapacağınız 1.250 TL ve üzeri ilk alışverişinize anlaşmalı QNB Finansbank üye işyerlerinde geçerli 200 TL ParaPuan hediye edilecek.

Baymak'tan kombi alana Rowenta’dan elektrikli süpürge hediye!

Yoğuşmalı kombi pazarının lideri Baymak’tan yeni bir kampanya daha. Kampanya kapsamında 31 Ekim 2016’ya kadar Baymak yetkili satıcılarından idee kombi alanlara Rowenta’dan 500 TL değerinde toz torbasız elektrikli süpürge hediye.

İmar kanununda yapılacak değişiklikler belirlendi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kamuda Şeffaflık Paketi"ni açıkladı. Pakette yer alan dikkat çekici maddelerden biri de Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin il başkanlarının bile TBMM'ye mal bildiriminde bulunması zorunluluğu. İşte pakette yer alan detayl

Mal bildiriminde geç bulunmanın cezası nedir?

Mal bildirimlerinin; Mal Bildirimi Yönetmeliğinde sayılan görevlere atanmada, göreve giriş için gerekli olan belgelerle birlikte, belirtilen tarihlerde bildirim yapılması gerekiyor. Peki, mal bildiriminde geç bulunmanın cezası nedir?

Mal bildiriminin verileceği merciler hangileridir?

Her türlü seçimle iş başına gelen kamu görevlileri ve dışardan atanan Bakanlar Kurulu üyeleri ile yönetmelikte belirlenen diğer kimselerin mal bildiriminde bulunmaları gerekiyor. Peki, mal bildiriminin verileceği merciler hangileridir?

Mal bildiriminde bulunması gerekenler kimlerdir?

Mal bildirimi, mal varlığını ve geçim kaynaklarını vergi dairesine yazılı veya sözlü olarak bildirmesi işlemleri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mal bildiriminde bulunması gerekenler kimlerdir? İşte yanıtı..

Çinli milyoner doğduğu köyde yeniden yaptırdığı 72 evi hediye etti!

Çin'de Xiong Shuihua isimli bir milyoner doğduğu köydeki eski evleri yıktırıp yerlerini yenilerini yaptırdı ve 72 aileye evleri bedava hediye etti. Milyonerin projesi 4 milyon dolara mal oldu...

Termo Teknik Logic Yoğuşmalı Kombi porselen yemek takımı hediye ediyor!

İngiliz iş dünyasının prestijli “Kraliçe Ödülü-The Queen’s Award” sahibi Logic Kombi’yi Türkiye’ye sunan Termo Teknik LOGIC Yoğuşmalı Kombi, 31 Ağustos’a kadar Güral Porselen’den 41 parça porselen yemek seti hediyeli.

Başbakan Erdoğan YSK'ya mal bildiriminde bulundu!

Başbakan Erdoğan YSK'ya mal bildiriminde bulundu. YSK'ya gelen Başbakan Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya ve Burhanettin Sevencan ile serbest muhasebeci ve mali müşavir Ramazan Kocaboy, mal bildirim formunu teslim etti.

Mal beyanı yapılmazsa ne olur?

Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Kanun kapsamında sayılan kamu görevlilerinin bildirim vermeleri zorunlu tutuluyor. Peki belli dönemlerde yenilenmesi de gereken mal beyanı yapılmazsa ne olur? İşte yanıtı...

Mal beyanı kanunu!

3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kısaca Mal beyanı kanunu 04 Mayıs 1990 tarihinde 20508 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kanun esasları...

Mal beyanı vermeme cezası!

Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik esaslarına göre mal beyanı vermeme cezası kapsamında bildirim vermesi zorunlu olan ancak beyanda bulunmayanlar için Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuluyor..

mal bildiriminde Hediye ve hibeler Haberi

mal bildiriminde Hediye ve hibeler

Hediye ve hibeler beyan edilir mi?

Mal beyanı vermek ile yükümlü olan kamu görevlileri, milletlerarası protokol, mücamele veya nezaket kaideleri uyarınca veya diğer herhangi bir sebeple yabancı devletlerden, milletlerarası kuruluşlardan, sair milletlerarası hukuk tüzel kişiliklerinden, Türk uyruğunda olmayan herhangi bir gerçek veya tüzel kişi veya kuruluştan, aldıkları tarihteki değeri on aylık net asgari ücret toplamını aşan her hediye veya hibe niteliğindeki eşyayı, aldıkları tarihten itibaren bir ay içinde kendi kurumlarına teslim etmek zorundadırlar. YÖNETMELİKLER, ŞUBAT 1991 (Ek-6)


Ancak, yabancı devlet adamları ve milletlerarası kuruluş temsilcileri tarafından verilen imzalı hatıra fotoğraflarının çerçeveleri bu madde hükümlerine dahil değildir.


Hediye ve hibe eşyalarda yapılacak işlem

İlgili yönetmelikte 3 üncü maddede belirtilen kamu görevlileri ve bunların eşlerine, milletlerarası protokol, mücamele veya nezaket kaideleri uyarınca veya diğer herhangi...