30 / 04 / 2024

Mal rejiminin sona ermesi

Mal rejiminin sona ermesi

Paylaşmalı mal ayrılığı nedir? Kanuna göre paylaşmalı mal ayrılığında eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını koruyor...

Mal rejiminin sona ermesi!

Mal rejimi nasıl sona eriyor? Türk Medeni Kanununa göre mal rejimi, eşlerden birinin ölümü veya başka bir mal rejiminin kabulüyle sona eriyor. İşte mal rejiminin sona ermesi...

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Her yıl iki eşit taksit şeklinde ödenen emlak vergisi ödemesi anlaşmalı bankalar üzerinden alınıyor. Peki konut ya da iş yeri sahibi olanların ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Menteşe Şehirlerarası Terminali'nde sona yaklaşıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Menteşe Şehirlerarası Terminali’nde sona gelindi. 1 milyon 186 bin 400 TL’ye mal olacak terminalde çalışmalar hızla devam ediyor.

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B yasasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için 6 aylık ek süre bugün sona eriyor. 2B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvurulabiliyor...

TOKİ Erzurum Mal Meydanı 2.Etap başvuruları bugün sona eriyor!

TOKİ'nin Erzurum'un Palandöken ilçesinde Kentsel Yenileme Projesi kapsamında hayata geçirdiği 529 konut için başvuruları bugün sona eriyor.

Konya Kulu Şehir Konağı'nda sona gelindi!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kulu’ya kazandırdığı, Aile Sanat ve Eğitim Merkezi olarak hizmet verecek şehir konağında sona gelindi. 2 milyon 600 bin liraya mal olacak şehir konağı ilçeye değer katacak.

Manisa Karaçay Köprüsü'nde sona doğru!

Manisa Büyükşehir Belediyesi eski Muradiye yolunda bulunan Karaçay Köprüsü’nde başlattığı çalışmalarda sona geldi. 587 bin liraya mal olan köprü, asfalt çalışmalarının da tamamlanmasının ardından taşıt trafiğine açılacak

Kira sözleşmesi nasıl sona erer?

Kira sözleşmesi ev ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı arasında imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl sona erer? Kira sözleşmesi ne zaman sona erer? Kira sözleşmesi sona erme nedenleri nelerdir?

Paylı mülkiyet nasıl sona erer?

Birden fazla kişinin bir gayrimenkulün tamamına paylı olarak, bu malı maddi olarak paylaşmadan malik olmalarına, paylı mülkiyet deniyor. Peki, paylı mülkiyet nasıl sona erer?

Paylı mülkiyet nasıl sona erer?

Birden fazla kişinin bir gayrimenkulün tamamına paylı olarak, bu malı maddi olarak paylaşmadan malik olmalarına, paylı mülkiyet deniyor. Peki, paylı mülkiyet nasıl sona erer?

Boşanma davalarında mal rejimi!

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması asıl oluyor. Peki, eşler boşanırsa mal rejimi ne olur? Boşanma davalarında mal rejimi nasıl tasfiye edilir?

Veraset ve intikal vergisi 1. taksit ödemesi ne zaman sona eriyor?

Veraset yoluyla veya ivazsız şekilde mal edinenlerle, veraset ve intikal vergisinin mükellefi sayılıyor. Peki, veraset ve intikal vergisi 1. taksit ödemesi ne zaman sona eriyor?

İskan almak ne kadara mal olur?

Bir yapının inşaat çalışmalarının sona ermesinin ardından yapıya mülkiyet kurulabilmesi için iskan alınması gerekiyor. İskan alma sorumluluğu müteahhitlerde oluyor. Peki, iskan almak ne kadara mal olur?

Mal rejiminin sona ermesi Haberi

Mal rejiminin sona ermesi

Paylaşmalı mal ayrılığı nedir?

Paylaşmalı mal ayrılığında eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını koruyor.


Belirli bir malın eşlerden birine ait olduğunu iddia eden kimse, iddiasını ispat etmekle yükümlü oluyor. Eşlerden hangisine ait olduğu ispat edilemeyen mallar ise onların paylı mülkiyetinde sayılıyor.


Medeni Kanunda yer alan esaslara göre eşlerden her biri, kendi borçlarından bütün malvarlığıyla sorumlu oluyor. Mal rejimi, eşlerden birinin ölümü veya başka bir mal rejiminin kabulüyle sona eriyor.


Ayrıca mahkemece evliliğin iptal veya boşanma sebebiyle sona erdirilmesine veya mal ayrılığına geçilmesine karar verilmesi hâllerinde de, mal rejimi dava tarihinden geçerli olmak üzere sona eriyor.


Her eş, diğer eşte bulunan mallarını geri alır. Paylaşmalı mal ayrılığı rejimi sona erdiğinde, üstün yararı olduğunu ispat eden eş, diğer...