05 / 05 / 2024

mal sahibinden depozito geri almak

mal sahibinden depozito geri almak

Ev sahibinden depozito almak ortak hesaba yatırıldıysa basit oluyor. Ancak kiracı evi boşaltırken evi teslim aldığı günkü gibi bıraktığı ve evde değerini düşürebilecek hasarlar bırakmadığı takdirde...

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Kiracıların ev kiralarken yaptığı depozito ödemesini geri alırken ev sahibinin ise faiz ödemesi yapması neticesinde yasal boyutu merak konusu. İşte merak edilen soru kiracı ev sahibinden depozito faizi alabilir mi?

Kiracı ve ev sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapmak yeterli, tazminat yolu

Kiracı, ev sahibi milyonları ilgilendiren gelişme. Kiracı içinde oturduğu eve tadilat yaptırırsa ve değerinin artmasını sağlıyorsa, mal sahibinden dairenin değer artışı oranı kadar talepte bulunabilmekte. Peki bu nasıl yapılacak? İşte cevabı

Ev sahiplerine kötü, kiracılara iyi haber! Artık iade edilecek

Enflasyon ve dövizde yaşanan hızlı yükseliş ev sahipleriyle kiracıları birbirine düşürdü. Son dönemde artan kira fiyatları ‘depozito’ sıkıntısına neden oldu. Uzmanlara göre mal sahibi depozito bedelini tahliye sonrası iade etmek mecburiyetinde...

Depozito ne kadar olmalıdır? Depozito nasıl geri alınır?

Kiracılar, kiralayacakları mal veya mülk için belli bir miktar depozito verirler. Peki Depozito ne kadar olmalıdır? İşte detaylar!

Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esaslar belirlendi!

Türkiye Çevre Ajansı tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3 Üncü Maddesi'nin (J) Bendi Kapsamında Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Olarak Yapılacak Mal ve Hizmet Alımlarına Daire Usul ve Esaslar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

Arsa sahibinden mi yoksa emlakçıdan mı alınmalı?

Arsa alırken, aslında emlak işlemlerinin çoğunda olduğu gibi sahibinden mal almanın daha karlı olduğu yönünde bir inanç vardır. Bu inancın yanlışlığı ise maalesef ki kötü tecrübeler ile kanıtlanmaktadır.

Kiracı depozito bedeli 2016 ne kadar?

Ev veya işyerini kiraya veren kimseler, kiracılarından ilk ayın kira bedelini peşin alabiliyor. Ayrıca mal sahiplerinin kiracıdan depozito isteme hakları da bulunuyor. Peki, kiracı depozito bedeli 2016 ne kadar?

Kira borcu için ihtarname örneği!

Kiracı, kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Aksi halde mal sahibinden aldığı ihtarlar tahliyesine neden olabiliyor. İşte borcun ödenmemesi halinde gönderilecek kira borcu için ihtarname örneği..

Reza Zarrab'ın Boğaz'daki yalı restorasyonundan kim sorumlu?

Yasa, mal sahibinden, izin alan restorasyona onay veren, denetleyen imar müdürlüğüne kadar herkesin sorumlu olduğunu belirtiyor.

Kanlıca'daki yalı soruşturmasında, imar müdürlüğü de sorumlu!

Yasa, mal sahibinden, izin alan restorasyona onay veren, denetleyen imar müdürlüğüne kadar herkesin sorumlu olduğunu belirtiyor

Kiracıdan ne kadar depozito alabilirim?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşme kurulurken kiracıdan depozito alınabiliyor. Peki, bir ev sahibi olarak kiracıdan ne kadar depozito alabilirim diyorsanız işte yanıtı..

Kira kontratında depozito bedeli 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kiracısından depozito bedeli isteyebiliyor.Güvence bedeli olarak bilinen bu ücret, belli bir sınırın üstünde olamıyor. Peki, kira kontratında depozito bedeli 2015 ne kadar?

mal sahibinden depozito geri almak Haberi

mal sahibinden depozito geri almak


Ev sahibinden depozito almak!

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira kontratında belirtilen depozito, kiracı evi tahliye ederken evin değerini düşürecek bir hasar bırakmazsa geri alabiliyor. Ancak günümüz şartlarında çoğu ev sahibi evde hasar olmamasına rağmen depozitoyu geri vermemekte direniyor. Bu nedenle bir sürü bahaneler uydurabiliyor. Ev sahibinden depozito almak konusuna geçmeden önce dilerseniz kanunla belirlenen depozito tutarının ne olduğunu ve nasıl ödendiğinden bahsedelim:


Depozito;

• Maksimum 3 kira karşılığı kadar olabilir.

• Kiraya veren ile kiracının ortak vadeli hesabına yatırılması gerekir

• Kontrat süresinin sonunda 3 ay içerisinde kiraya veren bankaya dilekçe vermezse, kiracı depozitoyu çekebilir. Bu durumda bir senelik kontratlarda kiraya verenin her sene sonunda bankaya dilekçe vermesi gerekir.

• Depozito alınma şekli kanun ile belirlendiği için ortak hesaba yatırılmadığı, direk mal sahibinin...