30 / 04 / 2024

mal sahibinin değişmesinde kiracı

mal sahibinin değişmesinde kiracı

Ev satıldığında mal sahibinin değişmesi söz konusu olacağından mal sahibi kiracıya ihtarname çekip 6 ay sonra evi boşaltmasını talep edebilir. Eğer böyle bir talepte bulunmazsa kira kontratı aynı şartlarla devam eder...

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu İhale Kurumu (KİK), elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımı yönetmeliklerinde değişikliğe gitti.

Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracı sözleşmesi dahilinde bir evde otururken, ev sahibinin onayı ile evde birtakım değişiklikler yapabilir ve bu değişiklikler eve değer kattığı için ev sahibinden yaptığı masrafı talep edebilir. Peki, Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak KDV Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar!

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu tarafından Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun ihalesinde değişiklik yapıldı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kuzey Marmara Otoyolu projesinin uygulama sözleşmesinde yapılan değişikliği gündeme getirmişti. Peki bu değişiklik ne?

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik!

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Burdur'da tartışmalı imar değişikliği yeniden meclis gündeminde!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in kayınpederine ait arazide yapılan ve Konya Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen imar değişikliği yeniden meclis gündemine alındı...

Müteahhit unvan değişikliğiyle borçtan kurtulabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Mal varlığına rağmen vatandaşa parasını ödemeyen müteahhit bir anasözleşme değişikliği ile şirket unvan değişikliği yapıyor. Böylece borçtan kurtulmaya çalışıyor. Böyle borçtan kurtulma olur mu?'' sorusunu yanıtladı.

TSKB GYO esas sözleşmesinin sermaye maddesi değişiyor!

TSKB GYO bedelli sermaye artırımı kapsamında şirket ödenmiş sermayesinin 300 milyon TL'ye çıkarılması sebebiyle esas sözleşmesinde değişiklik yapıldı ve bu değişiklik SPK'ya sunuldu...

Kira sözleşmesinde yapılan 2 değişiklik!

Hükümet tarafından kira sözleşmelerine ilişkin düzenlemeler yapıldı. İşte kira sözleşmesinde yapılan 2 değişiklik..

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü'nde imar planı değişikliği!

Topkapı’da inşaatı tamamlanan üniversite binası için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tartışmalı bir plan değişikliği yaptı.

Anda Park Millet projesi inşaat sözleşmesinde değişiklik!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anda Park Millet Projesi inşaat işleri sözleşmesinde değişiklik yaptı...

mal sahibinin değişmesinde kiracı Haberi

mal sahibinin değişmesinde kiracı


Mal sahibinin değişmesi!


Ev satıldığında mal sahibinin değişmesi söz konusu olacağından mal sahibi kiracıya ihtarname çekip 6 ay sonra evi boşaltmasını talep edebilir. Eğer böyle bir talepte bulunmazsa kira kontratı aynı şartlarla devam eder. Dolayısıyla kiracının ihtar almazsa herhangi bir şey yapmasına gerek kalmıyor. 


Mal sahibinin değişmesi sonucunda kiracı yeni ev sahibinden ihtar almışsa da, hemen evi boşaltmak zorunda değildir. Bu noktada yeni ev sahibi ile anlaşma yoluna gidebilir. Yeni mal sahibi ihtarnameyi çektiği halde kiracı altı ay içinde evi boşaltmamışsa, ev sahibinin dava açması, kiracıya altı ay önce ihtarname çektiğini ve konuta ihtiyacı olduğunu ispatlaması gerekiyor. Bu durumda ev sahibinin aynı belediye sınırları içinde başka bir konutu varsa, mahkeme söz konusu talebi de reddediyor. Çünkü mal sahibinin söz konusu davayı...