04 / 05 / 2024

mal sahibiyle kiracı arasındaki yeni düzenleme

mal sahibiyle kiracı arasındaki yeni düzenleme

Mal sahibi ve kiracı ile ilgili yeni düzenlemeler 2012 Temmuz’da yürürlüğe giren yeni Borçlar Kanunu ile belirleniyor. Buna göre mal sahibi, kira, tahliye gibi konular aşağıdaki gibi belirtiliyor...

Dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afişi görenler inanamadı: 'Esnaf arkadaşlara tavsiyem...'

Kocaeli İzmit'te dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afiş adeta ağızları açık bıraktı. Söz konusu afişte, "Kimseye güvenip elden ödeme yapmayın, benim gibi mağdur olup aynı zamanda hem işinizden hem de paranızdan olursunuz" ifadeleri yer aldı.

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi? Mal sahibi kiracıyı nasıl çıkarır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022!

Kiracısını evden çıkarmak isteyen mal sahipleri kiracıyı çıkartma şartlarını ve süresini araştırıyor. İşte ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022...

Ev sahibi kiracısını hangi şartlarda evden çıkarabilir?

Günümüzde ev sahibiyle kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıklar oldukça arttı. Kiracı ile kiraya veren arasında bir sorun yaşanmaması için öncelikle kira sözleşmesi yapılması gereklidir. Peki ev sahibi hangi şartlarda evden çıkarabilir?

5 maddede mal sahibi ve kiracı hakları!

Gayrimenkul danışmanı Sercan Göller 5 maddede mal sahibi ve kiracı haklarını değerlendirdi. İşte o değerlendirme...

Şeyma Subaşı’dan icra açıklaması!

Şeyma Subaşı, Bebek'teki kafesinde icra memurlarını görünce şok yaşadı. Subaşı, icra konusunda, “Bizimle alakası yok, bizden eski olan mal sahibiyle alakalı bir durum" dedi.

Hadise'nin La Plaj’ı yıkıldı!

Hadise, iki yıl önce Bodrum’da açtığı La Plaj’ın mal sahibiyle davalık olmuştu. Dava bitmeden, şarkıcının ruhsatsız olduğu iddia edilen plajı, önceki gün yıkıldı. 

5 soruda kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak?

Gayrimenkul kira sözleşmesi yenilenen mal sahipleri, kiracılarına zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak?

TÜFE oranları Eylül 2017!

İşyeri vasıflı taşınmaz malların kira sözleşmesinde "TÜFE'ye göre artış yapılır." hükmünün yer alması halinde mal sahibi kiracısına dönemin TÜFE oranında zam yapabiliyor. İşte TÜFE oranları Eylül 2017..

2017 Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak?

2017 Ağustos ayında yenilenen kira anlaşmaları için mal sahibinin kiracısına yapacağı zam oranı belli oldu. Peki, 2017 Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak? İşte kira artış oranları..

Konut kira depozitosu 2017!

Taşınmaz mal kiralamalarında ilk kira bedelinin yanında mal sahibi kiracısından depozito da talep edebiliyor. Peki, söz konusu kira depozitosu 2017 ne kadar?

Kira artış oranları Mart 2017!

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her sene mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki 2017 Mart ayında kiracıya ne kadar zam yapılacak diyorsanız? İşte kira artış oranları Mart 2017...

mal sahibiyle kiracı arasındaki yeni düzenleme Haberi

mal sahibiyle kiracı arasındaki yeni düzenleme


Mal sahibi ve kiracı ile ilgili yeni düzenlemeler!


2012 Temmuz’da yürürlüğe giren yeni Borçlar Kanunu ile çok uzun yıllar yürürlükte olan kira kanunu yürürlükten kaldırılmış oldu. Kira ve tahliye konuları ise Borçlar Kanunu’ kapsamında yeniden düzenlendi. Buna göre mal sahibi ve kiracı ile ilgili yeni düzenlemeler şöyle:


1) Mal sahibinin kiraya verdiği taşınmazı temiz ve kiraya uygun bir şekilde teslim etme zorunluluğu bulunuyor. Yani işyeri olarak kiraya verilecek ise işyeri ev olarak kullanılacaksa ev kullanımına uygun kiracısına teslim edilecektir. 


2) Mal sahibi eğer kiracısına, kiraya verdiği taşınmaz ile ilgili yanıltıcı bilgi vermiş veya malı ayıplı teslim etmiş ise kiracının sözleşmeyi feshedip tahliye hakkı olduğu gibi yeni kanunda bu ayıp nedeniyle kiracının kira bedelinin indirilmesini talep hakkı da getiriliyor. Yani mal sahibi yüksek...