18 / 05 / 2024

malatya 2015 yapı ruhsatı

malatya 2015 yapı ruhsatı

TÜİK, yapı izin istatistikleri verilerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, 2015 yılının ilk altı ayında yapı ruhsatı verilen daire sayısı Malatya’da 3 bin 586 olarak gerçekleşti ve Malatya bölgesinde birinci oldu.

Malatya'da 6 bin 100 deprem konutu şubat ayında teslim edilecek

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da, yapımı biten afet konutlarından 6 bin 100'ü şubat ayında hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı.

Selahattin Gürkan'dan yatırımcılara Malatya'ya okul yaptırma çağrısı!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'ya yapılan yatırımlara ilişkin açıklamalar yaptı. Gürkan, yatırımcılara Malatya'ya okul yaptırmaları için çağrıda bulundu.

Depremzedeler dikkat! Evleriniz ne zaman teslim edilecek?

Elazığ ve Malatya'da yapımına başlanan deprem konutlarıyla ilgili son aşamaya gelindi. Depremde evleri yıkılan vatandaşlar için yapılan evlerin teslimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle yapılacak.

16 yılda Malatya'ya yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

2002-2018 yılları arasında Malatya iline yapılan yatırımlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ecdat yadigarı Toptaş Camisi yeniden ibadete açıldı!

Malatya'da yapım tarihi bilinmeyen ve ilk onarımı 1588 yılında gerçekleştirilen ecdat yadigarı Toptaş Camisi, restorasyonun tamamlanmasının ardından yeniden ibadete açıldı.

Malatya'daki DSİ binasına ilişkin 9 sorun mecliste!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da yapılan DSİ hizmet binasına Meteoroloji ve Orman ve Su İşleri il müdürlüklerinin de taşınmasına ilişkin 9 sorunu TBMM gündemine taşıdı..

Malatya Stadı'nda sona gelindi!

Malatya’ya yapılan yeni stadyumda çalışmalarda sona gelinirken, yüklenici firmanın TOKİ’ye geçici devri referandumdan sonra yapacağı belirtildi.

Malatya’daki askeri hastaneye 58 milyon TL'lik yatırım!

Ak Parti Milletvekili Mustafa Şahin, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Vahap Boztepe’ye ziyarette bulundu. Şahin, ziyareti sırasında Malatya’ya yapılan sağlık yatırımlarını anlattı.

Malatya olimpik havuzu yeniden ihale edilecek!

Malatya’da yapımı devam eden olimpik yüzme havuzunda müteahhit firmadan dolayı sıkıntılar yaşanıyor.

Malatya'da Yoncalı Köprü Kavşak projesi Meclis'ten geçti!

TOKİ tarafından Malatya’ya yapılan stadyumun teslim tarihinden önce yapılması düşünülen Yoncalı Köprü Kavşak Projesi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından trambüs gerekçesi ile iptal edilmişti. Söz konusu kavşağın yapılması için Büyükşehir Belediye Meclisinden karar oyu çıktı.

Malatya olimpik yüzme havuzunun inşaatı sürüyor!

Malatya’da yapımı devam eden uluslararası standartlara uygun olimpik yüzme havuzu hizmete gireceği günü bekliyor.

Malatya yeni stadına kavuşuyor!

Malatya’ya yapılan ve henüz ismi netleştirilmeyen yeni statta bir süredir devam eden çim serme işlemi bugün itibariyle tamamlandı.

Malatya Kuzey Çevre Yolu TBMM gündeminde!

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da yapılması planlanan çevre yoluna ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba, hazırladığı sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sordu.

malatya 2015 yapı ruhsatı Haberi

malatya 2015 yapı ruhsatı

TÜİK, yapı izin istatistikleri verilerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, 2015 yılının ilk altı ayında yapı ruhsatı verilen daire sayısı Malatya’da 3 bin 586 olarak gerçekleşti ve Malatya bölgesinde birinci oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yapı izin istatistikleri rakamlarını açıkladı. Verilere göre Türkiye’de yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 28,4, yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların yüzölçümü de yüzde 19,4 azaldı. 2015 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 27,4, yüzölçümü yüzde 28,4, değeri yüzde 22,9, daire sayısı yüzde 27,7 oranında azaldı.

2015 yılının ilk altı ayında yapı ruhsatı verilen daire sayısı Malatya’da 3 bin 586 olarak gerçekleşti. Malatya’yı bin 579 daire sayısı ile Elazığ takip etti. Yapı ruhsatı verilen daire sayısı...