14 / 05 / 2024

Malatya Aşudi Vadisi imar planı

Malatya Aşudi Vadisi imar planı

Malatya’daki dere yatağının geçtiği Aşudi Vadisinde başlatılan yeniden planlama çalışmaları tamamlandı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Malatya açıklaması: 4.5 şiddetinde sallandı, devam edecek! 

Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 10.36 sıralarında 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, söz konusu deprem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KİPTAŞ Sular Vadisi'ndeki kafe-restoran 10 yıllığına kiraya verilecek!

KİPTAŞ İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sular Vadisi'nde yer alan kafe-restoranı 10 yıllığına kiraya verecek. 

Başakşehir Sular Vadisi'ndeki kafeterya 10 seneliğine kiraya veriliyor!     

KİPTAŞ, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Başak Mahallesi, Yunus Emre Caddesi, No: 2/4 A Sular Vadisi 3. Bölge'de yer alan Ticari İşletme Vasfına sahip kafeteryayı 10 seneliğine kiraya veriyor. İşte aylık ve yıllık kira bedeli...

TOKİ'den Malatya'ya 541 konutluk kentsel dönüşüm projesi müjdesi!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmayı sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Malatya'a 541 kentsel dönüşüm projesi inşa edecek.

Çağlayan Vadisi'nin doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Fındıklı ilçesinde yer alan Çağlayan Vadisi'nin 1. derece doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kapadokya’da sit sınırları yeniden çizildi!

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da sit sınırları yeniden çizildi. Kapadokya’nın simgelerinden Üçgüzeller ve Aşk Vadisi’nin de bulunduğu yerlerde sit değişiklikleri tek bir alanda birleştirildi.

Malatya Vefa Konağı hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Vefa Konağı'nı hizmete açtı.

TOKİ Malatya Ağalar projesi satışa çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Malatya Pütürge Ağalar projesindeki 116 adet konut bugün itibariyle satışa çıktı.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi 2. Etap açılışa hazırlanıyor!

İstanbul’un en büyük kent içi parklarından biri olan Yaşam Vadisi’ni hizmete açan Beylikdüzü Belediyesi, 250 bin metrekare 1. etabının ardından şimdi de hızla 2.Etabı hizmete açmak için çalışmalara devam ediyor...

TOKİ Malatya Pütürge kura sonucu açıklandı!

TOKİ Malatya Pütürge'de kura sonucu açıklandı. Malatya’nın Pütürge İlçesi’nde inşa edilen projede 225 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi 28 arsasını satışa çıkardı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 5’i Bahçebaşı, 2’si Kavaklıbağ, 1’i Yaka Mahallesinde, 9’u Yeşiltepe ve 11’i de Tecde bölgesinde olmak üzere toplam 28 gayrimenkulünü ihale ile satışa çıkarıyor. 

Eskişehir Vadisi'nde imar planları tamamlandı!

Malatya’nın önemli turizm alanlarından biri olan Arapgir ilçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen planlama çalışmalarında son aşamaya doğru gelindi.

Malatya'daki Eskişehir Vadisi turizme kazandırılıyor!

Malatya’nın önemli turizm alanları arasında yer alan Arapgir İlçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak yapılan planlama çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Malatya Aşudi Vadisi imar planı Haberi

Malatya Aşudi Vadisi imar planı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Darende ilçesi Aşudi Deresi kaynağından başlayıp Tohma Çayına kadar uzanan dere yatağının yer aldığı yaklaşık 9,5 km uzunluğundaki vadide Günpınar, Beybağı, Kılıçbağı, Sayfiye, Mehmetpaşa ve Nadir Mahalleleri sınırları kapsamında planlama çalışmaları yapıldı. Dere yatağındaki halihazır yapılaşma, yer yer kümeleşmiş, çoğu yerde ise seyrek, saçaklanmış düşük yoğunluklu bir dokuya sahip bulunduğu belirtilirken, bölgedeki olumsuz gelişmeleri belli bir disiplin altına almak amacıyla planlama çalışmasına başlanıldığı duyuruldu. Mevcut yerleşim alanlarının ulaşım ve altyapı sorunları, Aşudi Deresinin doğal rekreasyon potansiyeli, tarım alanları dışında kalan yerlerde ağaçlandırma yapma, iskan alanları oluşturmak gibi amaçlarla yürütülen planlamada, çalışmalar tamamlandı. Söz konusu vadi hattında yer alan mahallerde gelişigüzel yapılaşmaya artık izin verilmeyeceği, bundan böyle imar planı doğrultusunda hareket edileceği...