06 / 05 / 2024

malatya da deprem sonrasi yapilan binalar

malatya da deprem sonrasi yapilan binalar

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden etkilenen Malatya Gelincik'te 1500 konut yapılacak. Malatya Valisi Aydın Baruş, depremden etkilenen bölgelerin yenilenmesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ilk aşamada 4 bin 432 konut yapılmasının planlandığını belirtti...

TOKİ teslimlerinde son dakika! Kahramanmaraş'ta 15 bin 980, Malatya'da 7 bin 881 deprem konutu sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremler sonrası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan konutlar hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş'ta 15 bin 980, Malatya'da ise 7 bin 881 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Veli Ağbaba'dan deprem konutları çıkışı: Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672'si yapıldı!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem bölgelerindeki konut sayısı ile ilgili bir paylaşım yaptı. Veli Ağbaba, paylaşımında Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672 tanesinin yapıldığını belirtti.

Son dakika! Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem! 

AFAD, Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Merkezi Battalgazi ilçesi olan deprem pek çok ilde de hissedildi.

Malatya'da 6 bin 100 deprem konutu şubat ayında teslim edilecek

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da, yapımı biten afet konutlarından 6 bin 100'ü şubat ayında hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı.

Son Dakika! Malatya'da 4 büyüklüğünde deprem...

Malatya'nın Kale ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. Malatya'da saat 15.41'de merkez üssü Kale olan 4 büyüklüğünde sarsıntı hissedildi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya'da aktif fay uyarısı...

Malatya'da öğle saatlerinde meydana gelen 4,6 büyüklüğünde deprem bölgede paniğe neden olduğu kaydedildi. Açıklamada bulunan, Yer Bilimci, Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından haritalı bir paylaşım yaparak, mevcut MTA canlı fay haritasında bir yüzey kırığı gözükmediğini belirtti.

SON DAKİKA! Malatya'da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde deprem oldu

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, Malatya'da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Son dakika gelişmesi. AFAD, merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki depremin meydana geldiğini kaydetti. İşte ayrıntılar...

Son dakika! Malatya'da 4.5 şiddetinde deprem!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerini yaşayan Malatya'da bu sabah yine sallandı. AFAD'ın büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladığı deprem çevre illerde de hissedildi.

Doğu Anadolu Fay Hattı kırılmaya başladı! Japon deprem uzmanı açıkladı: Malatya'da buralar riskli!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın kırılmaya başladığına dikkat çekti. Deprem uzmanı, Malatya'da riskli yerleri de açıkladı. İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA! Malatya’da 4 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, saat 01.32’de Malatya’da 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin çevre illerden de hissedildiği öğrenildi.

SON DAKİKA! Malatya’da deprem!

6 Şubat deprem felaketinin ardından yaklaşık 9 ay geçmesine rağmen hâlâ deprem bölgesinde depremler olmaya devam ediyor. Son olarak, Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, Malatya’da 3.1 şiddetinde deprem meydana geldi.

Malatya'da 3.6'lık deprem! SON DAKİKA! Deprem bölgesi yine sallandı! 

AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından aktarılan son dakika bilgisine göre, Malatya'da saat 13:34'te 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. SON DAKİKA...

SON DAKİKA! Malatya’da yine deprem oldu!

AFAD tarafından paylaşılan son verilere göre, son günlerde Malatya’da sıklıkla meydana gelen artçı sarsıntılara bir yenisi daha eklendi. Edinilen bilgilere göre, saat 17.59’da Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yerin 7 km derinliğinde 2.9 şiddetinde deprem oldu.

malatya da deprem sonrasi yapilan binalar Haberi

malatya da deprem sonrasi yapilan binalar

Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen depremde etkilenen bölgeler için ilk aşamada 4 bin 432 konut yapılmasının planlandığını bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Malatya Valisi Aydın Baruş yaptığı açıklamada, yıkımın yaşandığı Doğanyol ilçesinde 4 kişinin hayatını kaybettiğini anımsattı, bölgede yürütülen kurtarma çalışmalarını aynı gece tamamladıklarını ifade etti.

Hemen İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunu topladıklarını ve Türkiye Afet Müdahale Planı’na göre hareket ettiklerini aktaran Baruş, şöyle devam etti:

“Vatandaşları geçici barındırma imkanına kavuşturmak için çalışma başlattık. Elimizdeki mevcut çadırları hemen kurduk. Birkaç gün içinde çadır kurma işlerini tamamlandı. Çadır kurma işleminde başta AFAD olmak üzere jandarmamız, güvenlik korucularımız gerçekten başarılı çalışma yürüttü. Çalışmalar hızlı bir şekilde yürütüldü ve birkaç gün içerisinde 5 bin 100 çadırın kurulumunu...