27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya'da aktif fay uyarısı...

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya'da aktif fay uyarısı...

Malatya'da öğle saatlerinde meydana gelen 4,6 büyüklüğünde deprem bölgede paniğe neden olduğu kaydedildi. Açıklamada bulunan, Yer Bilimci, Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından haritalı bir paylaşım yaparak, mevcut MTA canlı fay haritasında bir yüzey kırığı gözükmediğini belirtti.



Prof. Dr. Naci Görür, "Sanıyorum burada Malatya-Yeşilyurt-Görgü/Seyituşağı- Doğanşehir arasında aktif bir fay var" uyarısı yaptı. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.34'te meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem medaha geldi ve deprem panige neden oldu. Yaşanan bu deprem çevre illerden de hissedilen deprem paniğe neden olarak, vatandaşlar evlerine giremedi. Ayrıca, depremin ardından yıkılma tehlikesi bulunan bina nedeni ile cadde trafiğe kapatıldığı kaydedildi.

Depremin ardından Yer Bilimci, Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'daki deprem sonrası sosyal medyadan açıklama yaptı. Görür, mevcut MTA canlı fay haritasında bir yüzey kırığı gözükmediğine dikkat çekti.

NACİ GÖRÜR BÖLGEYİ İŞARET EDEREK, AKTİF FAY MEVDUT

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Deprem uzmanı, Malatya-Yeşilyurt-Görgü/Seyituşağı- Doğanşehir arasında aktif bir fay olduğu uyarısını yaptı. Görür paylaşımında şunları belirtti: "Malatya Görgü- Yeşilyurt’ta 4,7 deprem oldu. Mevcut MTA canlı fay haritasında bir yüzey kırığı gözükmemesine rağmen ben burada son aylardaki depremleri yerine koydum. Sanıyorum bu bölgede bulunan  Malatya-Yeşilyurt-Görgü/Seyituşağı- Doğanşehir arasında aktif bir fay mevcut. Bu fay Malatya Fayı'na paralel. Belki de Doğanşehir Fayı bu alanlara uzanıyor. Geçmiş olsun."

Prof. Dr. Naci Görür den Malatya da aktif fay uyarısı...

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem yaşandı. Saat 12:34’te meydana gelen sarsıntı, çevre illerden de hissedildi. Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bu sabah saat 12:34’te kaydedilen sarsıntının, yerin 17,3  kilometre altında yaşandığını kaydedildi. 

Öte yandan, deprem Malatya’nın dışında çevre şehirlerden de hissedildi. Dün Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde saat:10:55'te 4,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Dün meydana gelen sarsıntı, çevre illerden de hissedildiği belirtildi.

DEPREM NEDİR VE NASIL MEYDANA GELİR?

Deprem, tektonik kuvvetlerin yada  volkan faaliyetlerinin de etkisi ile yer kabuğunun kırılması ile meydana gelen enerjinin sismik dalgalar hâlinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzünü kuvvetle sarsması olayıdır.

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika Malatya depremi açıklaması: Stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik!

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! 7 ve üzerinde bir deprem olması işten değil...

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunulmamalı...

 


Geri Dön