26 / 07 / 2024

malatya kent rehberi

malatya kent rehberi

Rehberde, kentin tarihi, kültürel ve tabiat varlıklarının yanı sıra, mesire alanları, oteller, hamamlar, banka şubeleri, taksi durakları, lokantalar ve ulaşım imkanları gibi pek çok bilgi yer alıyor...

Bakan Yardımcısı Gürgen’den depremde yerle bir olan Malatya çarşısına ziyaret!

‘Yüzyılın felaketi’nden etkilenen Malatya'da, kent merkezinde tekrar inşa edilecek çarşı projesinin bulunduğu 220 dönümlük bölgede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, incelemeler yaptı.

Malatya'da ev fiyatları ikiye katlandı!

İnşaat malzemelerindeki maliyetlerin artışı ile ülke genelinde konut fiyatları ikiye katlandı. Türkiye'deki ev fiyatları Malatya'yı da etkiledi. Kent genelinde ev fiyatları ikiye katlandı.

Çanakkale Biga Belediyesi’nde E-İmar ve Kent Rehberi dönemi!

Çanakkale’nin Biga ilçesinde vatandaşların hizmetine açılan E-İmar ile Kent Rehberi projesinin Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve firma yetkililerince tanıtımı gerçekleşti.

Malatya Yeşilyurt'ta 206 metruk ev yıkıldı!

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kent estetiğini bozan, çalışmalarımıza engel teşkil eden 206 adet metruk evin yıkımını tamamladıklarını söyledi.

6. Malatya Yapı Fuarı kent ekonomisini hareketlendirdi!

6. Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı’nı ziyaret eden Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, fuarın kent ekonomisini de hareketlendirdiğini belirtti..

Malatya Battalgazi Kent Müzesi'nde sona gelindi!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde inşa edilecek Kent Müzesi'nde sona gelindi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Malatya'nın depremselliği konuşulacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından "Depremsellik ve Güvenli Kent Planlaması" konulu panel gerçekleştirilecek. 

Malatya Beydağı Tabiat projesinin yapımına başlanıyor!

Kent yaşamının vazgeçilmez unsurlarından biri olan yeşil alanları Malatya’da çoğaltıp, koruyan ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’ya bir tabiat parkı daha kazandırıyor.

Malatya Tecde'de imar çalışmaları sürüyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımını daha sağlıklı yapıya kavuşturmak için yeni yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Malatya'da yenileme çalışmaları devam ediyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Battalgazi ilçesine bağlı Kaldırım Mahallesinde sürdürdüğü kent yenileme çalışmaları devam ediyor.

Malatya'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Akçadağ ilçesinin en büyük mahallesi olan Doğanlar mahallesinde asfalt çalışmalarını büyük oranda tamamladı.

Tarihi Kent Bölgelerinin Canlandırılması ve Tanıtımı Projesi toplantısı yapıldı!

DAP İdaresi’nin 2016 yılı “Tarihi Kent Bölgelerinin Canlandırılması ve Tanıtımı Projesi” tanıtım toplantıları Malatya ve Bitlis’te gerçekleşti. Proje için gerekli çalışmalar başlatıldı.

Malatya Büyükşehir'den 923 kilometre asfalt!

Büyüyen ve gelişen Malatya’nın daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için her alanda çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, asfaltlama alanında başarılı çalışmalar yaptı.

malatya kent rehberi Haberi

malatya kent rehberi


Malatya'da, kentin tarihi, kültürel ve tabiat varlıklarının yanı sıra, ziyaretçilerin şehri rahatlıkla gezmesine imkan tanıyacak bilgilerin yer aldığı Kent Rehberi hazırlandı. 

     İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Malatya Valiliği Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) uzmanlarının bir yıl süren çalışmalarıyla hazırlanan rehberin basımı gerçekleştirildi. 

     KUDEB Başkanı Levent İskenderoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya'nın tarihçesiyle başlayan 176 sayfalık rehberin, kenti ziyaret edenlerin rahatlıkla ceplerinde veya çantalarında taşıyabilecekleri ölçülerde basıldığını söyledi. 

     Malatya'nın coğrafi konumu, tarihçesi, nüfusu, iklimini içeren birkaç sayfalık özet bilginin de yer aldığı rehberin görsel ağırlıklı bir çalışma olduğunu belirten İskenderoğlu, fotoğrafların yazım aşamasında çekildiğini aktararak, ''Rehberde güzel ve kaliteli olduğunu düşündüğümüz, Malatya'nın cazibesini ifade edebilecek fotoğrafları kullandık. Uzun bir çalışma sonucunda topladığımız bilgileri güncelleyerek rehberde...