05 / 05 / 2024

malatya köprü

malatya köprü

Ulaşımın özellikle kış aylarında zor sağlandığı bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştıran Malatya Büyükşehir Belediyesi Pütürge, Darende, Doğanyol, Yazıhan, Hekimhan, Kale ve Akçadağ’a yeni köprü ve menfezler yapıyor.

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli yarın açılıyor!

Elazığ ile Malatya'nın ulaşım ihtiyacını karşılayacak olan 5 bin 155 metre uzunluğundaki "Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli"nin açılışı yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek. 

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Malatya Kömürhan ve Tohma köprüleri Aralık'ta açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Önemli projelerden bir tanesi olan dünya için de örnek projelerden bir tanesi Kömürhan Köprüsü ve Tohma Köprüsü'nü inşallah aralık ayında açmak için bütün ekibimizle burada olacağız." dedi.

Malatya'ya yeni köprü inşa ediliyor!

Yaklaşık 45 sene hizmet veren 5 metre genişliğindeki köprünün yerine Malatya Büyükşehir Belediyesi, 7 metre yüksekliğinde, 10 metre genişliğinde,  15 metre uzunluğunda kemerli köprü inşa ediyor.

Malatya Büyükşehir'den 23 köprü!

Merkezin yanı sıra kırsalda da yatırımlarına son sürat devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı içerisinde 23 köprü yaptı.

Malatya'da Yoncalı Köprü Kavşak projesi Meclis'ten geçti!

TOKİ tarafından Malatya’ya yapılan stadyumun teslim tarihinden önce yapılması düşünülen Yoncalı Köprü Kavşak Projesi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından trambüs gerekçesi ile iptal edilmişti. Söz konusu kavşağın yapılması için Büyükşehir Belediye Meclisinden karar oyu çıktı.

Malatya Pütürge Köprüsü tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Pütürge Tepehan bölgesinde, Şiro Çayı üzerine yaptığı 7 gözlü 65 metre uzunluğundaki köprü çalışmalarını tamamlandı.

Malatya Büyükşehir'den yeni köprü!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanalboyu düzenleme çalışmaları kapsamında, Atatürk Anıtı önünde bulunan kanalı, alttan birleştirecek olan yeni köprünün yapımına başlandı.

Malatya'nın 5 ilçesine 7 köprü!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ilçelerde yaptığı değişim, dönüşüm yenileme çalışmaları kapsamında, yıllardır yapılmayı bekleyen köprüleri de Malatya’ya kazandırmaya devam ediyor.

Malatya Pütürge'nin köprü özlemi sona eriyor!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Pütürge Şiro Çayı üzerinde yapımı devam eden köprü inşaatında incelemelerde bulundu.

malatya köprü Haberi

malatya köprü

Ulaşımın özellikle kış aylarında zor sağlandığı bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştıran Malatya Büyükşehir Belediyesi Pütürge, Darende, Doğanyol, Yazıhan, Hekimhan, Kale ve Akçadağ’a yeni köprü ve menfezler yapıyor. Planlamalar çerçevesinde 4 aylık dönemde 9 köprü, 5 menfez, 22 bin metreküp taş duvar ören Büyükşehir Belediyesi, saha taramalarında acilen yapılması gereken köprü, menfez ve taş duvar örme işlerini sürdürüyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Coğrafi yapısı nedeniyle zor arazi şartlarına sahip Pütürge bu konuda başı çekerken belirlenen Kozluk-Çamlıdere-Üçkaya-Başmezra grup yoluna 62 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde, 5 metre yüksekliğinde, 6 gözlü yeni bir köprü yapılacak. Yine aynı grup yolunda 9 noktaya çeşitli çaplarda menfez yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, Nohutlu-Yegenler arası ile Örencik Mahallesi’ne de köprü yapacak. Tepehan bölgesinde 5 köprü yapan Büyükşehir Belediyesi bunların...