10 / 05 / 2024

Malatya Kültürevi projesi son durum

Malatya Kültürevi projesi son durum

Malatya Kültürevi Konağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı nitelikteki sivil mimari örneklerini bir araya getirip geleneksel sokak kültürüne hayat vermek için kurulan Sanat Sokağı içerisinde yer alıyor

Kartal Yalı Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, Yalı Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi için düğmeye bastı...

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi'nin yüzde 95'i tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi'nin çalışmalarında sona gelindi. Ticaret Merkezi'nin yakın zamanda faaliyete başlaması bekleniyor.

Bartın Kültür ve Macera Turizmine Hazırlanıyor Projesi mecliste!

Bartın ilinde hayata geçirilmesi planlanan Bartın Kültür ve Macera Turizmine Hazırlanıyor Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bankoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nilüfer Gölyazı Kültürevi hizmete açıldı!

Bursa'da Nilüfer Belediyesi’nin bir süredir bakım onarım çalışması yaptığı Gölyazı Kültürevi yenilenen şekliyle ziyaretçilerini ağırladı. Gölyazı Kültürevi’nde açılan mozaik sergisi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

Tülay Hatimoğulları'ndan Beyoğlu Kültür Yolu Projesi için soru önergesi!

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi kapsamında başlatılan inşaatlarda işçilerde Kovid-19 testinin pozitif olmasına rağmen şantiyelerin durdurulmamasını TBMM gündemine taşıdı. Hatimoğulları, "Koronavirüs tanısına rağmen hangi gerekçeyle şantiye durmadı" dedi.

Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'nin çalışmalarında son durum!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'nin devam eden çalışmlarını inceledi...

Ünye Kültür Merkezi projesi için düğmeye basıldı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Ünye Kültür Merkezi projesi için düğmeye bastı.

Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM'de!

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bursa Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açılış gün sayıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi projesi açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen projenin kısa sürede açılması planlanıyor.

Kabadüz Kültür Merkezi yıl sonunda tamamlanacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden “Kabadüz Kültür Merkezi ve İlçe Belediyesi Hizmet Binası Projesi”nin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

İzmir Kültürpark ranta mı açılıyor?

İzmir’in simgesi olan Kültürpark projesi ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Peki Kültürpark ranta mı açılıyor?

Aksaray’a dev kültür projesi!

Aksaray Belediyesi, daha önce TMO’ya ait olan ve kamulaştırılan 20 bin metrekarelik arsaya Selçuklu Park Projesi’ni uyarlayacak. Yeniden tasarlanan projenin içerisinde Zembilli Ali Cemali Kütüphanesi ve Kültür Merkezi de bulunuyor. 

Türkiye'den Manhattan’a kültür merkezi ve yurt projesi!

TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan’da öğrenci yurdu ve kültür merkezi inşa edecek. Proje ile ilgili son durum TÜRKEN’in düzenlediği gecede anlatıldı.

Malatya Kültürevi projesi son durum Haberi

Malatya Kültürevi projesi son durum


Malatya Büyükşehir Belediyesi, yakında hizmete sunmaya hazırladığı Sanat Sokağı’nda yer alan konaklardan birini Malatya Kültürevi olarak düzenliyor. Çalışmaları devam eden Kültürevi’nde, Malatya'nın geçmişteki yaşam tarzı, kültürel doku içerisinde çeşitli objelerle hayat bulacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kuruluş çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülen Malatya Kültürevi; Fırat Kalkınma Ajansı’na sunulup, kabul edilen proje çerçevesinde oluşturuluyor.

Malatya Kültürevi Konağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı nitelikteki sivil mimari örneklerini bir araya getirip geleneksel sokak kültürüne hayat vermek için kurulan Sanat Sokağı içerisinde yer alıyor. Konakta, özellikle Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına ait çalışma hayatı, ev hayatı, gündelik hayat, alışkanlıklar, sofra kültürü gibi geçmişteki yaşam tarzı; kültürel doku içerisinde çeşitli objelerle hayat bularak ziyaretçilere sunulacak.

Balmumu heykellerle de görselliğin oluşturulacağı Kültürevi Konağı için çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.

Başkan Çakır: Müze...