16 / 05 / 2024

malatya mesire alanları

malatya mesire alanları

Malatya Büyükşehir Belediyesi Konak Mahallesi'nde yer alan Horata Mesire Alanı'na ilk kazmayı Eylül ayında vuracak.

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Malatya Doğanyol için riskli alan kararı!

Malatya ili, Doğanyol ilçesi, Gökçe Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Malatya Battalgazi için riskli alan kararı!

Malatya ili, Battalgazi ilçesi, Şehitfevzi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Mesire yerleri 1 Haziran'da açılıyor!

Koronavirüs salgınıyle gerçekleşen mücadelede uzun zamandır kapalı olan mesire alanları, sosyal hayatta normalleşmenin kademeli olarak başlamasıyler beraber 1 Haziran'da yeniden kapılarını açılıyor.

Malatya Yeşilyurt için riskli alan kararı!

Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, Turgut Özal Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Mesire alanlarına 'bungalov' ayarı!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmeliğe göre, konaklama amaçlı mesire yerlerindeki tesislerin niteliğine ilişkin düzenleme yapıldı.

Malatya'da kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Malatya'da bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Kiralık mesire alanları!

Orman İşletme Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'nin her ilinde bulunan mesire alanları girişimcilere kiraya veriliyor. Bu mesire alanlarında restoranlar, kır lokantaları ve spor tesisleri bulunuyor...

Malatya’nın deprem eylem planı masaya yatırıldı!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı ilk toplantısı Malatya’nın deprem eylem planı, riskli ve zemini kötü binalar, çözüm yolları ve deprem anında toplanma alanları masaya yatırıldı.

Malatya Darende'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Malatya ili, Darende ilçesi içerisinde yer alan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Malatya'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Malatya ili, Yazıhan, Akçadağ ve Darende ilçeleri içerisinde yer alan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Malatya Yeşilyurt'un mimari yapısı tehlikede!

Şehrin mimari yapısındaki tehlikeden bahseden Malatya Yeşilyurt Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Şahin, “Şehrin siluetini bozmadan, depreme dayanıklı yeni yapı alanlarını, stoklarını oluşturmalıyız'' dedi.

Malatya ve Van'daki 7 ova korumaya alındı!

Malatya ve Van'da bulunan 7 ova 'büyük ova koruma alanı' oldu. Ovaların sınırları içinde yer alan onaylı planlı alanlar ve tarım dışı kullanımına izin verilmiş alanlar kapsam dışı bırakıldı.

malatya mesire alanları Haberi

malatya mesire alanları


Malatya Büyükşehir Belediyesi Konak Mahallesi sınırları içinde bulunan Horata Mesire alanını Malatya’ya yakışır bir hale getiriyor.

Mişmişpark, Turgut Özal Tabiat Parkı, Hürriyet Parkı gibi Malatyalıların vazgeçilmez mekanlarını daha yaşanabilir bir hale getiren Büyükşehir Belediyesi Horata mesire alanını da düzenleyecek.

Yaz aylarında serin havası, soğuk suyu ile Malatya’nın en gözde alanlarından biri olan Horata mesire alanın yeniden düzenlenmesi için düğmeye basan Büyükşehir Belediyesi, ilk kazmayı Eylül ayında vuracak.

2018 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenen proje’nin yapılacağı Horata mesire alanında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Geziye Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı.


Çakır: Horata, Malatya’nın marka yeri

Horata mesire alanının Malatya için çok değerli alanlardan biri olduğunu belirten...